sobol_20 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Witam koledzy. Posiadam A4 B5 AFN (teoretycznie). Naklejka w bagażniku, 81kW w dowodzie rejestracyjnym oraz turbinka standardowo jak dla AFNów w dolnym poziomie sinika wskazują na to iż posiadam silnik o tych parametrach. Natomiast po podpięciu VAGa podczas diagnostyki w lewym górnym rogu pisze AHU. Czy coś jest nie tak? Może jest ECU zmieniony? Czy może wszystko w porządku? Pomóżcie koledzy bo aż się wystraszyłem bo nie byłbym zadowolony mając te 20KM mniej Robiłem koledze logi (AJM) i na VAGu tak pisało tylko u mnie coś nie tak. Proszę o pomoc. Z góry naprawdę serdeczne dzięki. Pozdrawiam
sobol_20 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Numer sterownika : 028 906 021 CE
vauxhall95 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 powinien byc juz chyba GN z obsluga grupy 011BS.Ale moze to tylko rok modelowy 97
sobol_20 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Koledzy no niestety nie obsługuje grupy 011BS. To co może być przyczyną że w VAGu pisze AHU?
vauxhall95 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Ecu od AFN,daj sobie na luz wszystko OK.A pisac sobie moze
sobol_20 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2011 No to fajnie. Uspokoiłeś mnie kolego. Wielkie dzięki. Pozdrawiam
IDUAL Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Z tego co wiem to AHU nie ma zmiennej geometrii łopatek turbiny i turbo jest u góry jak w 1Z wiec jak masz turbo na dole i sztange na turbinie to na 100 % AFN.
spanky Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Natomiast po podpięciu VAGa podczas diagnostyki w lewym górnym rogu pisze AHU. zrob zrzut ekranu i pokaz gdzie w VAG-u pokazuje jaki to silnik ...
sobol_20 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Panowie przesyłam zrzut ekranu gdzie widać właśnie pokazywany kod wykrytego sterownika. Dlaczego pokazuje AHU a nie AFN? Zaznaczam że pokazuje tak nie tylko w BS.
przemik Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 VAG zastasował labelke z AHU ... to nie znaczy ze wykrył jaki masz typ silnika...
Rekomendowane odpowiedzi