Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Przeładowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Seria AEB 6300 rpm coś mi się zdaje ale obrotomierz może przekłamywać o jakieś 5% i można zobaczyć 6700 na cyferblacie. KYLOMC masz wirusa więc jeżeli tuner nie przestawił w pamięci sterownika odcięcia zapłonu ( tak jak ma Gregory - wałki ADR i odcięcie 7200 ) kręcisz 6300 rpm.

Opublikowano

AEB ???? do odcinki

Seryjne AEB do odcinki ledwo co się dokręci od 3 biegu w gorę, bo już nie ma pary wogóle. Jest ona właśnie coś koło 7000. A jak ktoś przesunie odcinkę podczas strojenia to już przy 7 nie odetnie, ale z kolei nie zdrowo jest kręcić tak wysoko seryjną głowicę. O wałkach ADR było już na forum pisane :wink4: Mają większe wzniosy, przez co zawory się bardziej nieco otwierają i silnik się lepiej napełnia i lepiej opróżnia na wysokich obrotach i stąd lżej jest mu kręcić wyżej. Do tego są trochę bardziej ostre od serii AEB, ale niewiele.

Jak ktoś ma k03 to nie ma sensu kręcić wyżej jak te 6300 i tak, bo to auto już potem nie jedzie turbo puchnie i silnik się zapycha, znikome doładowanie. U mnie na większym turbo było tak, że przy odcince miałem 1.2Bar więc różnica jest spora biorąc pod uwagę, że AEB nawet po chipie przy odcince ma jakieś 0,6bar.

Opublikowano
  • Autor

zgadam się bo mi spada do ok. 0,6 bara na wysokich obrotach

Opublikowano

Z racji tego, że wszystkie N75 jakie posiadam są uszkodzone a zakup nowego na obecną chwilę nie wchodzi w grę wybrałem tańsze rozwiązanie a mianowicie MBC z alletanio.pl :decayed:

mbc1.jpg

Zainstalowałem to cudo w moim CCCO zgodnie z rozpiską którą znalazłem na google bo ten sposób podłączenia z aukcji allegro to troszkę lipa

mbc_schemat_pod_czenia.jpg

Teraz N75 wpięty w kostkę spoczywa między przewodami z klimy. Przeładowania znikły turbo dmucha 0,6 bara. Przy ustawianiu prawidłowego doładowania MBC miałem w aucie by nie stawać i nie otwierać maski co 500 metrów.

Podziękowania dla GREGORY za pomoc i fachowe rady :good::notworthy:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

http://vaglog.rtnet.pl/kylomc89_47044.html

nowy log tym razem do 6000 obrotów, pierwszy mi się nie udał

a doładowanie 1.3 bARA co o tym myślicie

Opublikowano

dziwne, u mnie przy 6200 było 179g/s i 1 bar :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano
  • Autor

myślcie chłopaki co z tym autem się dzieje

Opublikowano

a podmieniałeś ECU ?

masz program ?

Opublikowano
  • Autor

nie podmieniałem, a program nie wiem czy mam ale gadają ze coś tam siedzi

Opublikowano

mam ECU do AEB z programem na 180kM

podaj mi nr zobaczymy czy jest taki sam

Opublikowano
  • Autor

jutro zerknę bo pewnie trzeba odkręcać ta osłonę , no ale coś powiesz mi na temat tych logoów czy sa ok ? lambda ?

Opublikowano

lambda oscyluje poprawnie

ale ją loguje sie podczas normalnej jazdy a nie podczas przyspieszania,

bo wówczas zawsze wskazuje na bogato

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

tutaj macie inny link moze lepiej pokazane http://vw-passat.pl/vaglog/myChart.php[br]Dopisany: 29 Maj 2011, 13:40_________________________________________________Jak kolega Buba Powiedział żebym zobaczył czy wskaźnik źle wskazuje ,wiec kupiłem monomer i okazało sie ze pompuje dokładnie 1,1 bara a nie 1,3 bara jak w tamtym ;)

Opublikowano

najprostsze rozwiązania zawsze są najlepsze :wink4:

ważne że jest dobrze :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

I odgrzewam temet.. udalo sie wam usunac usterke..?

ja Mialem tak zaraz po wymianie turbiny..

I tez zmostkowalem turbine... muszle z WG io przestalo mi ja p[rzeladowywac.. wiec wzielem bo tak wyczytalem na necia.. i wymianielem n75... i juz nie mialem przeladowan.. ale szczerze mowic jezdze tak do tejk pory.. i wydaje mi sie ze autko po wymianie n75 jezdzi tak samo jak ze zmostkowana turbina?? jakie propo? i jak wy rozwiazaliscie swoj problem

Opublikowano

Załatw sobie manometr i zobacz jakie masz ciśnienie doładowania seria 150 KM do 0,6 bara, z mostkiem na turbo 0,4 bara różnica nie jest duża więc możliwe, że jej nie wyczuwasz.