Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bezpłatna navi w Noki ????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy ,lub może jak ,mogę korzystać z darmowych map w Noki N 97 ?

Ostatnio trochę ponawigowalem sobie za pomocą tego sprzętu i bardzo niemile się zdziwiłem ,gdy okazało się że mam puste konto.

Czy można zapakować do niej kartę np. z Auto mapą by ta cholera nie łączyła się z internetem?

Opublikowano

Można wrzucić np Tomtoma lub Garmina

Opublikowano

Można wrzucić np Tomtoma lub Garmina

w jaki sposób?

Opublikowano

Instalujesz aplikację na symbiana,N97 to chyba S60v3,robiłem to kiedyś na jakiejś N-ce,TT wtedy wrzucałem,jest opis na Symbianos.pl

Opublikowano
  • Autor

Po ponad godzinie wertowania setek stron mam dosyć navi na koniec znalazłem coś takiego :,,Re: [E71] Jaki program do nawigacji...

przez nismo » 12 lutego 2011, o 14:30

Los_Emilos, niestety darmowych nie ma.

Twój temat znajdował się w niewłaściwym dziale!

Następnym razem zostanie przeniesiony do kosza.

Prosimy o więcej uwagi. "

Opublikowano

Nie wiem jak jest w N97 ale w E52 Navi po kupieniu miałem od razu aplikację jakąś od nokii. Nokia Maps czy coś takiego. I przy domyślnych ustawieniach łączyło się z netem i ciągnęło kasę. Po odpowiednim skonfigurowaniu aplikacji przestało się łączyć i jest teraz total darmowa nawigacja bo korzysta tylko z modułu gps wbudowanego w telefon. Trzeba też wyłączyć aktualizacje map przez internet. Ale moim zdaniem szkoda czasu bo szału nie robi ta nawigacja. Mapy mało dokładne i moim zdaniem mała częstotliwość odświeżania. Wiem, że można na symbiana zainstalować porządną nawigację garmina ale jest z tym trochę zabawy i jeszcze tego nie próbowałem.

Opublikowano

Garmina nie próbowałem instalować ale z TT nie było większych problemów,szybko się to instaluje.

Opublikowano
  • Autor

Mam 5" navi do samochodu ,ale niekiedy jak jadę sobie np. motorem dla przyjemności bez konkretnego celu ,to bywam w różnych miejscach ,i fajnie było by wiedzieć gdzie jestem ,albo chociaż w jakim kierunku mam wracać do chałupy ,a Nokia ma przecież DARMOWĄ NAVI-to za co ja do ch... płacę.

Opublikowano

Płacisz za to że nie przeczytałeś instrukcji obsługi. Włącz tryb offline, wyłącz wspomaganie wyznaczania pozycji a mapy załaduj na kartę pamięci poprzez ovi i w końcu ciesz się nawigacją w telefonie za free

Opublikowano

Powiem wam szczerze ze nie polecam ovi. Mała dokładnosc, słabe mapy na terytoriach gdzie jezdzilem itd. Polecam wgrac garmina. Na 2 ostatnich telefonach go wgrałem i jest duzo lepszy.

Pamietac tez trzeba ze navi w telefonie to tylko ostatecznosc, na pewno nie przyjemnosc z uzytkowania. Za 300 zł w media jest do kupienia navi ,,rider", na pokładzie ori auto mapa , 24 miechy gwarancji, b.dobry zasieg, szybki fix.

Jezeli ktos sie orientuje ile kosztuje ori auto mapa to wie ze to okazja :naughty:

Mam , kupiłem, polecam :good:

Opublikowano
  • Autor

O'k postaram się tak zrobić. :hi:

Opublikowano

Płacisz za to że nie przeczytałeś instrukcji obsługi. Włącz tryb offline, wyłącz wspomaganie wyznaczania pozycji a mapy załaduj na kartę pamięci poprzez ovi i w końcu ciesz się nawigacją w telefonie za free

dokładnie zrób tak jak kolega mówił :kox:

Opublikowano

Nie musi być offline wystarczy wejść MENU->Panel sterowania->Ustawienia->Ogólne->Pozycjonowanie->Metody ustawienia pozycji. Tam wybierasz tylko opcje Zintegrowany GPS. Inne odznaczasz.

Opublikowano

Nie we wszystkich nokiach można włączyc sobie darmową mapę ale raczej we wszystkich z symbianem można zainstalować np Garmina. Ja mam Garmin Mobile XT i szału nie robi zwłaszcza, że telefon ma mały wyświetlacz ale jest też wielki plus - telefon ma sie zawsze przy sobie :wink4:

Opublikowano

ja mam n97 mini i zrób tak jak kolega mówił, ustalanie pozycji i zostawiasz włączony tylko zintegrowany gps reszta wyłączona. tylko od niedawna jest aktualizacja map które lepiej ciekają wiec sciagnij sobie ta aktualizacje badz aktualizuj z telefonu przez wi fi wrzuc mapy jakie chcesz i bedzie działać, ja aktualizowałem wczoraj i o niebo lepiej działają niż choćby miesiąc temu. w zaleznosci gdzie mieszkasz moze ci w domu przy zabawie raz łapać raz nie łapac sugnału wiec sie nie zrazaj, w aucie na dworze lub jakiejkolwiej bardziej otwartej przestrzeni sygnał łapie sie momentalnie. pozdro[br]Dopisany: 07 Kwiecień 2011, 09:04_________________________________________________no a jesli to nie pomoze to pozostaje ci garmin :hi:

Opublikowano

Ja na swojej N8 musiałem jeszcze ustawić nawigacje w trybie offline bo próbowała łączyć że z netem w celu sprawdzenia informacji drogowych (które i tak w Polsce chyba nie działają) lub pobrania danych do mapy satelitarnej jeśli zaznaczy się taką opcję, ewentualnie będzie chciała zaktualizować mapy.

Dlatego więc polecam ustawić nawigację w tryb offline.

Co do Garmina to również polecam. Szczególnie GPmapa jest godna polecenia. Przy wybieraniu instalki warto zwrócić uwagę na na wersję bo od 5.00.50 poprawiono błąd z procesem który po wyjściu z nawigacji ciągle pracował w tle i powodował szybkie rozładowanie baterii. Ja obecnie mam wersje 5.00.60 i śmiga wyśmienicie. Poza tym Garmin daje możliwość nawigowania również po szlakach turystycznych i morzu.

Co do tomtoma to dawno już z niego nie korzystałem w telefonie. Ostatnie próby robiłem na Noki N95 i nie chciał działać na wbudowanym module gps. Za to na zewnętrznym wszystko ładnie chodziło.

Ostatnio na symbiana^3 zainstalowałem nawigacje sygic ale nie miałem okazji jeszcze zaliczyć z nią jakiejś dłuższej trasy.

Podsumowując fabryczne mapy noki po odpowiedniej konfiguracji w zupełności spełniają swoje zadanie.

Opublikowano

sprawdzcie sygic, tt i garmin miekna przy tym ,porownywalna z AM

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Garmin'a to minusem jest żadka aktualizajca map w porównaniu do automapy.

Używałem garmina przez 3 lata i było :good:

Sygic akurat nie używałem, ale też jest bardzo chwalona :good:

Opublikowano
  • Autor

No i tak właśnie mam.Ustawienia ,internet, offline i mnie pokasowało ??

Kordi piszesz :

Nie musi być offline wystarczy wejść MENU->Panel sterowania->Ustawienia->Ogólne->Pozycjonowanie->Metody ustawienia pozycji. Tam wybierasz tylko opcje Zintegrowany GPS. Inne odznaczasz.

Ja tego w N 97 nie mam ,albo nie wiem gdzie szukać.

Opublikowano

No i tak właśnie mam.Ustawienia ,internet, offline i mnie pokasowało ??

Kordi piszesz :

Ja tego w N 97 nie mam ,albo nie wiem gdzie szukać.

to do mini ale powinno być tak samo http://www.nokia.pl/pomoc/produkty-pomoc/n97-mini/how-to/positioning/positioning-settings