Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] "bolec" między kraktami nawiewu - cóż to??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam to ja w b5, mają to też b6 jak widziałem, chodzi mi o cudeńko pomiędzy kratkami nawiewu umieszczonymi centralnie na środku przed przednią szybą szybą, zaznaczyłem na foto. Prowadzą do niego dwa kabelki. Czy to czujnik temperatury dla klimatronica? Pytam z ciekawości..

http://img211.imageshack.us/img211/4279/aabid9.th.jpg

Opublikowano

Czy to czujnik temperatury dla klimatronica?

:thumbup:

Opublikowano

czujnik nasłonecznienia - obecny on jest tylko przy klimatroniku (przy zwykłej klimie tego nie ma) klima używa go gdy włączona jest w tryb AUTO

Opublikowano

ALV - dokladniej. Czujnik naslonecznienia to byl w zegarach jak nie bylo regulacji podswietlenia :mysli:

Opublikowano

Dla mnei to jakis zwykly kawalek plastiku, a nie jakis czujnik.

A naslonecznieniea to jest w zegarach.

[br]Dopisany: 24 Grudzień 2007, 08:41 _________________________________________________I regualcja tez wystepuje przy tym czujniku.

Opublikowano

nie nie panowie Alv ma racje. to jest czyjnik naslonecznienia. sterownik klimatronika dzieki temu wie ze latem jak sloneczko daje w przednia szybe to ma dmuchnac w gore zeby bylo brrrr... to tak na chlopski rozum... ;)

Opublikowano

i to dwaj zieloni taką gafę walnęli... :bicz::decayed:

Opublikowano

Czujnik nasłonecznienia na bazie fotodiody (takiej jak w radio Concert, Chorus, jak w zegarach).

Opublikowano

cos mi sie wydaje ze klima ma swoje czujniki np: w slupkach, po radiem a tam jest czujnik szumu dla radia zeby wiedzialo czy ma grac glosniej czy ciszej w zaleznosci od predkosci ale reki uciac sobie nie dam

Opublikowano

chłopaki ja wam mówię że to jest od klimy i tyle więc przestańcie snuć opowieści dziwnej treści :polew: ostatnio wymieniałem wujasowi w A6 bo mu padł ...

Opublikowano

Witam, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości można włączyć kanał 62 lub 63 na klimatroniku, włączyć auto na klimie i w słoneczny dzień zasłonić ten czujnik. Wartości wyświetlane zmieniają się a klima zaczyna regulować moc nawiewu tzn. wiecej słońca mocniej dmucha, wartości podawane są w W/m2 czy coś w tym stylu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

to ja doloze kropke nad i zacytuje opis z ksiazki napraw: Fotosensor für Sonneneinstrahlung -G107 :th: