Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pokrowce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko koledzy. Chciałbym sobie kupić pokrowce z eko skóry . Widziałem takie coś o kogoś i naprawde mi się spodobało. Macie może jakieś swoje doświadczenia w tej kwestii. Sam osobiscie jestem wrogiem pokrowców ale chce spróbować jeszcze tego. Jesli macie jakieś pewnych sprzedających polecajcie. pozdrawiam :> :> :>

Opublikowano

zobaczyłem temat, że ktos chce zakładac pokrowce do B8 ( bo tak jest w temacie) zapytałem się... kto tego lamusa wpuścił na forum?? :decayed:

Dopiero po zaglądnięciu do środka zauważyłem, że sprawa się rozchodzi o B5 ale dla mnie to i tak nie zmienia faktu, że takiej patologii sie nie robi i żadnych pokrowców z pseudo skóry się nie zakłada :sick3:

Amen

Opublikowano

"takiej patologii sie nie robi i żadnych pokrowców z pseudo skóry się nie zakłada :sick3:" - racja

Amen

Opublikowano

Po zobaczyłem temat, że ktos chce zakładac pokrowce do B8 ( bo tak jest w temacie) zapytałem się... kto tego lamusa wpuścił na forum?? :decayed:

Dopiero po zaglądnięciu do środka zauważyłem, że sprawa się rozchodzi o B5 ale dla mnie to i tak nie zmienia faktu, że takiej patologii sie nie robi i żadnych pokrowców z pseudo skóry się nie zakłada :sick3:

Amen

Wybacz, ale trąci mi to fanatyzmem (do tego jeszcze to słownictwo...). :thumbdown:

Osobiście pokrowców bym w swoim aucie nie założył.

Skoro jednak ktoś chce to u siebie zrobić, to wychodzę z założenia, że jego auto - jego sprawa.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

JAki fanatyzm kolego i dlaczego słownictwo CI nie odpowiada ,myśle że jest na tyle zrozumiałem że je pojmują nawet tacy jak Ty :) wybaczcie za błąd w temacie. Znalazłem juz firme która szyje na wymiar i świetnie pasują.

Opublikowano

JAki fanatyzm kolego i dlaczego słownictwo CI nie odpowiada ,myśle że jest na tyle zrozumiałem że je pojmują nawet tacy jak Ty :) wybaczcie za błąd w temacie. Znalazłem juz firme która szyje na wymiar i świetnie pasują.

Podrzuć co za firma tak z ciekawości. [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 09:13_________________________________________________a o fanatyzm posadził steve69 nie Ciebie :wink4:

Opublikowano

Wypowiedziałem sie co o tym myslę bo kolega chciał wiedzieć.

Dla mnie jak i dla 80% użytkowników tego forum (jak nie 90%) pokrowce to ZŁO :przebiegly: taka sama sprawa jest z różnymi chromami typu allegro itp itd :)

Opublikowano

Wypowiedziałem sie co o tym myslę bo kolega chciał wiedzieć.

Dla mnie jak i dla 80% użytkowników tego forum (jak nie 90%) pokrowce to ZŁO :przebiegly: taka sama sprawa jest z różnymi chromami typu allegro itp itd :)

Nie mam ochoty się kłócić ale to jest tak zwany fanatyzm :przebiegly:

Zauważyłem nie raz na forum ze ludzie własnie pisza ze pokrowce :sick3: chrom z alledrogo :sick3: światła z LEDów :sick3:. Tylko że zauważyłem troche inne przyczyny takiego stanu. Nie jest tak ze te 90% osób tak myśli bo pewnie sami mają takie wynalazki itp tylko paru "guru" tak powiedziało i jest swięte a potem poklepywanie sie na wzajem po ramieniu i przyklaskiwanie jak ktoś komus dosra że ma coś co na forum uchodzi za świętokradztwo względem Audi :polew:

Kazdy robi co chce ze swoim autem, ale jak pyta to dostaje takie a nie inne odpowiedzi. No ale cóż mamy wolność słowa i to szanujmy :przebiegly:

Z mojej strony koniec OT i pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Nie chodzi o to, że jakiś guru coś powiedział albo zakazał.

Są jakieś zasady stylu, wyczucie dobrego "smaku". Jedni to mają a inni nie.

To nie dotyczy tylko wyglądu auta ale wielu innych dziedzin: domu, podwórka, ubioru, zachowania.

Mój ulubiony przykład: białe kozaczki, skarpetki i sandały, spodenki w kwiatki z t shirtem w paski.

Nie jedna osoba powie: ale obciach, jak można było wyjść tak ubranym. A osoba tak ubrana nawet nie będzie wiedziała o co chodzi.

Stąd te kłótnie na forum, szczególnie że mało która krytykowana osoba zauważy i zrozumie swój (powiedzmy) błąd.

Opublikowano

Nie chodzi o to, że jakiś guru coś powiedział albo zakazał.

Są jakieś zasady stylu, wyczucie dobrego "smaku". Jedni to mają a inni nie.

To nie dotyczy tylko wyglądu auta ale wielu innych dziedzin: domu, podwórka, ubioru, zachowania.

Mój ulubiony przykład: białe kozaczki, skarpetki i sandały, spodenki w kwiatki z t shirtem w paski.

Nie jedna osoba powie: ale obciach, jak można było wyjść tak ubranym. A osoba tak ubrana nawet nie będzie wiedziała o co chodzi.

Stąd te kłótnie na forum, szczególnie że mało która krytykowana osoba zauważy i zrozumie swój (powiedzmy) błąd.

Ok rozumiem Armi ale nie zauwazyłes że jednak baaardzo duza część osób niema nic konstruktywnego do powiedzenia tylko typowy przykład wyżej

takiej patologii sie nie robi i żadnych pokrowców z pseudo skóry się nie zakłada sick3"
pokrowce to ZŁO

i tym podobne kwiatki. Żeby nie odbiegac od tematu więc pokrowce. Pokrowce, pokrowcom nie sa równe i niema co generalizować. :przebiegly:

I własnie tak mamy wyżej typowy przykład przyklasku :wink4:

Ja niemam pokrowców i raczej nie założę ale zapytałem kolege jakie chciał założyc żeby konstruktywnie je ocenić a nie palnąć że to ZŁO :przebiegly:

Mnie też rażą niektóre trendy do kiczu jak np Ty wymieniłes no ale jak to mówią sa ludzie i ludziska :hi:

Opublikowano

Czasem jest ciężko coś komuś przetłumaczyć, żeby nie urazić itd. Pewnie dlatego tak często używa się stwierdzenia, że o gustach się nie dyskutuje.

Ja nie uważam, że pokrowce to zło. Po prostu nie pasują ale jeśli ktoś chce... Jego sprawa, tylko wiadomo mój samochód świadczy o mnie :wink4:

Opublikowano

Czasem jest ciężko coś komuś przetłumaczyć, żeby nie urazić itd. Pewnie dlatego tak często używa się stwierdzenia, że o gustach się nie dyskutuje.

Ja nie uważam, że pokrowce to zło. Po prostu nie pasują ale jeśli ktoś chce... Jego sprawa, tylko wiadomo mój samochód świadczy o mnie :wink4:

Lepiej bym tego nie ujał :good:

Koniec OT :wink4:

Opublikowano

Do tej pory nie wiem o co chodzi z tymi pokrowcami na tym forum.

Ja u siebie mam matę na siedzenie kierowcy. A jak będę miał malucha to pokrowce założę, bo szkoda mi tapicerki jak mi maluch uświni. Resztą w cordobie u znajomego wsiadł kolega i powyciągał nitki z tapicerki swoją kurtką (a dokładnie rzepem) i od tamtej pory też założył pokrowce żeby tapicerki nikt mu nie zniszczył[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 13:02_________________________________________________Uważam że lepiej zniszczyć sobie pokrowiec niż tapicerkę. No ale to już jak kto woli.

Opublikowano

tez mi sie tak wydaje.

Tylko jak pisałem pokrowce pokrowcom nie równe i niema co generalizować.

Opublikowano

tez mi sie tak wydaje.

Ja u siebie w A4 założyłem pokrowce za 50 zł komplet z allegro najtańsze. Oczywiście po roku już są do wyrzucenia, ale tapicerka jest nieuświniona i niezniszczona.

Teraz doszła A6 i już sobie pobrudziłem tylną kanapę, ale chyba też założę, chociaż na tylną kanapę bo tam najczęściej wrzucam butelki po napojach i inne śmieci.

Opublikowano

tez mi sie tak wydaje.

Ja u siebie w A4 założyłem pokrowce za 50 zł komplet z allegro najtańsze. Oczywiście po roku już są do wyrzucenia, ale tapicerka jest nieuświniona i niezniszczona.

Teraz doszła A6 i już sobie pobrudziłem tylną kanapę, ale chyba też założę, chociaż na tylną kanapę bo tam najczęściej wrzucam butelki po napojach i inne śmieci.

skąd ja to znam :embarrassed:

Mam na myśli brudzenie itp. Sam sie zastanawiałem nad pokrowcami jakis czas temu. Korciło mnie na te skuropodobne, potem welurowe az w końcu odpuściłem. Narazie jeszcze dzieci nie mam i nikt mi nie brudzi tak bardzo więc niema tak źle.

Ale rezygnując z pokrowców musze pomyśleć nad wymianą foteli albo praniem bo w sumie kupiłem samochód juz z upieprzonymi ale cóż.

Opublikowano
  • Autor

Temat się rozwinął . Zgadzam się każdy ma swoje upodobania ,potrzeby ,gusta i inne czynniki składajace się na wybór materiału pod dupe.

Mi zależy na zakryciu niedopieralnych plam i dziury po papierosie po poprzednim właścicielu. Pracę mam jaka mam i bywa że musze wsiadać czasem brudny . Nie jestem stylistą i wiejskim tutningowcem z allegro , chodzi mi jednynie o to żę jak juz mam kupić jakies pokrowce to żeby nie żałować wydanych na nie pieniędzy. Chciałbym je w jednolitym kolorze ,nie żadne smoki węże i skorpiony i napisy typu s-type czy jak tam. Eko skóra ma tez swoje plusy , w przypadku pobrudzenia biore szmatke z jakimś środkiem i doczyszcze sobie sam,bez ściągania i prania.

Dostałem namiar na taką firme które się zajmuje takimi : www.autopokrowce.com

Mają tam nawet w galerii zdjęcia a4

Pozdrawiam koledzy i miłego dnia życze.

Opublikowano

Musze przyznac że nie wyglądają na chałupniczy wyrób serwowany na allegro. te np całkiem fajne http://www.autopokrowce.com/eko_audi_a4_kombi_97 tylko ciekawe jak cena za takie. Choć to jest chyba jakas ekoskura a ciekawe ile takie by kosztowały w welurze w tym kolorze :naughty:

Opublikowano
  • Autor

A4 B5 sedan

'94-'01 tył cały lub 1/3op., boczki, 2 podł. (tylny cały lub z apteczką), pas z op., kieszenie, reg. lędźwi, air bag, 4-5 zagł. (tył wpuszczane), przody sportowe +10 zł. 200,- 220,- 270,- 320,- 320,- 360,-

A4 B5 kombi

'94-'97 tył 1/3op., boczki, 2 podł. (tylny cały lub z apteczką), kieszenie, reg. lędźwi, air bag, 4 zagł. (tył wpuszczane), przody sportowe +10 zł. 210,- 230,- 280,- 330,- 330,- 380,-

A4 B5 kombi

'98-'01 tył 1/3op., boczki, 2 podł. (tylny z apteczką), pas z op., kieszenie, reg. lędźwi, air bag, 5 zagł. (tył wpuszczane), fotele sportowe +10 zł. 210,- 230,- 280,- 330,- 330,- 380,-

A4 B6 sedan

'00-'04 tył cały lub 1/3op., boczki, air bag, 2 podł., kieszenie, 4-5 zagł., pas z op., fotele sportowe +10 zł. 220,- 240,- 280,- 350,- 350,- 400,-

A4 B6 kombi

'00-'04 tył 1/3op., boczki, air bag, kieszenie, 2 podł., 5 zagł., pas z op., fotele sportowe +10 zł. 220,- 240,- 280,- 350,- 350,- 400,-

A4 B7 sedan

'04-'08 tył cały lub 1/3op., 2 podł., boczki, 5 zagł., air bag, pas z op., kieszenie, fotele sportowe +10 zł. 230,- 250,- 290,- 350,- 350,- 400,-

A4 B7 kombi

'04-'08 tył 1/3op., 2 podł., boczki, 5 zagł., air bag, pas z op., kieszenie, reg. lędźwi, fotele sportowe +10 zł. 230,- 250,- 290,- 350,- 350,- 400,-

A4 B8 sedan

'08- tył cały lub 1/3op., 2 podł., boczki, 5 zagł., air bag, pas ram., kieszenie, przody sportowe +10 zł. 250,- 270,- 320,- 380,- 380,- 450,-

A4 B8 kombi

'08- 1/3op., 2 podł., boczki, 5 zagł., air bag, pas z op., kieszenie, przody sportowe +10 zł. 250,- 270,- 320,- 380,- 380,- 450,-[br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 16:34_________________________________________________ceny zależą od użytych materiałów mają welur ,laminat, eko skóre i alcantare , materiały mozna łączyc ze sobą w dowolne wzory ,wszytsko robia pod zamówienie .Kolorystyka do wyboru rowniez.

Opublikowano

Bardzo fajna sprawa z tymi pokrowcami :good:

ja sam mam u siebie bo szkoda mi jasnej tapicerki :cool1: