Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...Czyli mario zwiedza swoje standardowe punkty :>

:hi:

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
:kox:
Opublikowano

pozdrowienia z Daszyny typasy i typiary :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

typiary już dawno tu nie zaglądały :polew:

Opublikowano

do 18 jestem w stanie dojść po mieście w swoim 4 cylindrowym 2.0TFSI a tutaj zwykłe zasilanie paliwkiem (FSI jest zdecydowanie oszczędniejsze) V6 prawie 3 litry z budą C5 (więcej waży niż A4) i 15l nie przekracza....... oczywiście oba auta w Q - z całym szacunkiem ale nie wierzę... :gwizdanie:

skoro twoje 2,0 dochodzi do 18 to idąc tym tokiem 5,2 fsi musi brać jakies 40 po mieście.

ja powiem tak z tego co ja zauważyłem - podomne moce- podobne spalanie.

pojemnośc jest drugorzędna

Opublikowano
:bry: wszystkim , widzę dziś targujemy się o spalanie :>
Opublikowano

do 18 jestem w stanie dojść po mieście w swoim 4 cylindrowym 2.0TFSI a tutaj zwykłe zasilanie paliwkiem (FSI jest zdecydowanie oszczędniejsze) V6 prawie 3 litry z budą C5 (więcej waży niż A4) i 15l nie przekracza....... oczywiście oba auta w Q - z całym szacunkiem ale nie wierzę... :gwizdanie:

skoro twoje 2,0 dochodzi do 18 to idąc tym tokiem 5,2 fsi musi brać jakies 40 po mieście.

a co myślisz, że takie S6 z 5.2 pałowane po mieście nie weźmie 40l? spokojnie jesteś w stanie dojść do takiego spalania... RS4B7 do takiego spalania dochodzi przy V8 4.2FSI.....

Odnośnie "taka sama moc - takie samo spalanie" to nic bardziej błędnego.... Vka to Vaka i napełnianie 6 cylindrów to nie 4 - do tego dochodzi pojemność.... zobacz jakie ma spalanie 1.6,1.8 w B5 a jaka jest moc....

Co by się za wiele nie sprzeczać to można zrobić prosty test... w nocy gdy każdy z samochodów ma wypalone całe paliwko z tej samej stacji wlewamy 1l benzyny.... zapalamy i jedziemy na spokojnie by zrobić jak najwięcej km (w nocy by światła były wyłączone i sobie spokojnie cały czas lecieć)....... wtedy wyjdzie prawdziwe spalanie.

[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2011, 10:34_________________________________________________

obalamy mity bo wychodzi, że pojemność rośnie, moc rośnie a spalanie nie rośnie a nawet potrafi być mniejsze.... więc koło czegoś takiego przejść obojętnie nie można :wink4:

Opublikowano

To byłby fenomen Pantoś :> każdy wtedy miałby takie auto np. 5.2 :evil: a tak RS8 kupuje ktoś kto nie liczy ile mu spali :D

Opublikowano

To byłby fenomen Pantoś :> każdy wtedy miałby takie auto np. 5.2 :evil: a tak RS8 kupuje ktoś kto nie liczy ile mu spali :D

ja też nie liczę tylko jak świeci się dystrybutorek to jadę i tankuję.... ale jak słyszę takie informacje o ilości wciąganego paliwka przez V6/V8/V10 to muszę zareagować... :>

Opublikowano

Ohayoo :hi: :hi: :hi:

O, widzę Panton, że wraca temat spalania :wink4: :wink4: :wink4:

Ja już z Tobą na ten temat więcej nie będę dyskutował :gwizdanie: :gwizdanie:

:decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

BTW, notuję sobie od pierwszego tankowania Ady wszystkie wizyty na stacjach benzynowych: kiedy, ile i za ile wlałem, ile przejechałem od zapalenia się rezerwy do zapalenia i takie tam.

Jak na razie średnią mam jak w mordę strzelił 10.4 l na 100 km :P (z czego około 10-15% dotychczasowego dystansu to były trasy)

Opublikowano

ja tam już się przestałem przejmować tym spalaniem, bo co słysze to każdemu pali po 6-7l wysokooktanowej :polew:

Opublikowano

ja tam już się przestałem przejmować tym spalaniem, bo co słysze to każdemu pali po 6-7l wysokooktanowej :polew:

Chyba nie ode mnie :cool1:

Opublikowano

Moj pali srednio 6,5 litra:D wszystko w miescie:D

Ale 1,6 mojej pali kolo 7 w miescie oczywiscie to francuz wiec tez to inny silnik niz nasze ja mowie o spalaniach w momencie gdy ja prowadze:D

Opublikowano

nie ma jak LPG nie Barteczki wy moje milaski :pociesz::decayed:

Opublikowano

a moj pali 3.5 l/100km w trasie i 4 w miescie :D tej wersji bede sie trzymal :D

Opublikowano

Jak się kłócimy o spalanie, to i ja się wypowiem:

Mój nie spalił od wczoraj nic. Jest to stuprocentowa prawda, potwierdzona z mojego prywatnego doświadczenia.

Nie jeździłem wczoraj samochodem. :polew:

Opublikowano

a moj pali 3.5 l/100km w trasie i 4 w miescie :D tej wersji bede sie trzymal :D

Chyba galonów :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

:D :D :D

Opublikowano

powiedzcie mi typasy jakie sa oznaki jak kostka stacyjki zaczyna sie pieprzyc :mysli: bo dzisiaj odpalam pazdziocha zapalil elegancko ale .... ja do wlaczania kierunkiow a tu ch*** :disgust: ale lekko kluczyk dotknalem i wszytsko gitarra no to dawaj od nowa zagasilem zapalilem go i znowu kierunki nic caly klimatronik pupa wiec kluczyk lekko tak jak bym go lekko prtzekrecil w tyl i wszytsko bangla jak talalaal i co to kuzwa moze byc :mysli:

Opublikowano

w temacie spalania - tak na dobra sprawe to na dzien dzisiejszy wg wskazan zegarow moje auto produkuje jakies 55-60l co 550km :D

SuicideGirl Belle and Sebastian music video re-edit NSFW

Opublikowano

a co myślisz, że takie S6 z 5.2 pałowane po mieście nie weźmie 40l? spokojnie jesteś w stanie dojść do takiego spalania... RS4B7 do takiego spalania dochodzi przy V8 4.2FSI.....

Odnośnie "taka sama moc - takie samo spalanie" to nic bardziej błędnego.... Vka to Vaka i napełnianie 6 cylindrów to nie 4 - do tego dochodzi pojemność.... zobacz jakie ma spalanie 1.6,1.8 w B5 a jaka jest moc....

Co by się za wiele nie sprzeczać to można zrobić prosty test... w nocy gdy każdy z samochodów ma wypalone całe paliwko z tej samej stacji wlewamy 1l benzyny.... zapalamy i jedziemy na spokojnie by zrobić jak najwięcej km (w nocy by światła były wyłączone i sobie spokojnie cały czas lecieć)....... wtedy wyjdzie prawdziwe spalanie.

[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2011, 10:34_________________________________________________

obalamy mity bo wychodzi, że pojemność rośnie, moc rośnie a spalanie nie rośnie a nawet potrafi być mniejsze.... więc koło czegoś takiego przejść obojętnie nie można :wink4:

za wszelką cenę chcesz mi udowodnić,że 2,8 v6 pali więcej niż napisałem.

ok - może twoje paliło więcej o ile takie miałeś- jeśli nie, to nie rozumiem wątpliwści :gwizdanie: moje tyle paliło.

pozdrwiam i nie ciągnę dalej tematu spalania bo wszedłem na wasz wątek, żeby o tą czarną a4 zapytać