Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mariusz a po kiego wała Ci 64 bitowe okna? Panda PW czytałem :evil:

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

pewnie kupil lapka na ktorym byla zainstalowana 64 bitowa vista :)

Opublikowano

A pewnie Pan informatyk nie raczył o tym powiedzieć i ewentualnie o konsekwencjach

Opublikowano

a ja tak niesmialo zapytam o jakich konsekwencjach mowisz ?

Opublikowano
  • Autor

hehe no wlasnie jakie to konsekwencje jak to same korzysci :D [br]Dopisany: 19 Wrzesień 2011, 22:00_________________________________________________ :> :> :> :>

Opublikowano

hehe no wlasnie jakie to konsekwencje jak to same korzysci :D [br]Dopisany: 19 Wrzesień 2011, 22:00_________________________________________________ :> :> :> :>

dokladnie tak ! :)

Opublikowano

Ale niektórzy pierdzielą...... :wallbash: zdecydowana większość obecnie produkowanych/sprzedawanych procesorów w desktopach/laptokach to architektura x64 więc by wykorzystać to system operacyjny wraz z aplikacjami powinien być napisany pod tę architekturę..... wtedy wykorzystujemy pełne możliwości procesora.... w innym przypadku to proteaz.... a to, że pozostawało dużo starych aplikacji pod i386 nie jest problemem ponieważ istnieje przynajmniej kilka sposobów by taką aplikację uruchomić pod systemem x64....

Podsumowując - przejście na x64 to za***isty skok technologiczny (w serwerach ta architektura była już wcześniej wykorzystywana) i dobrze napisany soft pod to robi zaaajebistą robotę. Jako przykład mogę podać aplikacje czasu rzeczywistego jak soft, który robi za centralę IP-PBX gdzie rozmowa w czasie rzeczywistym jest przekodowana z jednego formatu (kodeka) na inny.... i teraz takich połączeń mamy w ciągu jednego miesiąca 2440208.... a jednocześnie (w danym czasie) dochodzi do 400-500 to byście wiedzieli jaki to power x64 w porównaniu do i386. :notworthy: Amen. :)

Opublikowano

coście palili :kox:

piszcie po naszemu :polew:

Opublikowano

pisaliśmy, że po kiedu uuja mieć mocne turbo gdzie soft jest seria i dmucha tylko połowę możliwości turbo.... pod takie turbo musi być dobry soft bo inaczej dmuchawa tylko rdzewieje... a nawet jak jest mocne turbo i porządny soft to i tak można spokojnie jeździć... :decayed::wink4:

Opublikowano

Pantonik ale wez poprawke na to ze u Ciebie nie sama architektura x64 robi robote tylko rozkazy simd - zestawy instrukcji mmx, sse i wszystkie ich pochodne ;)

Opublikowano

:hi:mówcie jeszcze językiem zwykłych śmiertelników :naughty: Kochani opuszczam Was na 2 tygodnie, wkońcu upragniony urlopik :) Także do zobaczenia jesienią

Opublikowano

ale to jest inna bajka... wiadomo, że ma to konkretny wpływ na wydajność ale instrukcje typu mmx, sse miały procki PIII - późnej wychodziły tylko kolejne generacje jak sse2, ssse3 które ma procek 32bitowy..... i teraz dwa procki z tym samym zegarem, instrukcje posiadają oczywiście te same ale jeden jest 32 a drugi x64 i różnica w samym czasie kompilacji jest za***ista nie wspominając o wydajności i o tym, że przy 32 nie mógłbym mieć 16GB RAMu co znowu wpływa na wydajność/pojemność systemu

Opublikowano

Mam teraz Debiana 64-bit i chociaż czytałem wcześniej opinie o tym, że nie ma zauważalnej różnicy pomiędzy 32-bit, a 64-bit napiszę krótko: gówno prawda.

Debian 64-bit po prostu miażdży, jeśli chodzi o szybkość działania w porównaniu z wersją 32-bit, że o Ubuntu nie wspomnę (oczywiście piszę teraz na przykładzie mojego kompa)

Opublikowano
  • Autor

dokladnie jak piszecie przesiadka z 32 na 64 bity to duzy skok ale trzeba wziasc poprawke na to ze ludzie ktorzy nie wykorzystuja w zadnym stopniu mocy 64 bitow czyli nie korzystaja z aplikacji zaawansowanych w jakiejkolwiek dziedzinie nie zauwaza roznicy :) dla mnie przeskok jest ogromny nie wspomne juz o tym ze choruje na pakiecik adobe mam cs4 a cs 5,5 ma juz kilka aplikacji 64 bitowych miedzy innymi aftera i premiera a na tym jest kolosalna roznica miedzy 32 bitami no po prostu przepasc :) [br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 00:08_________________________________________________302598_10150297387849086_6280019085_8029859_1887964611_n.jpg[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 00:29_________________________________________________ :decayed: :decayed: :decayed:[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 00:29_________________________________________________no wiec chyba znowu siedze sam kurna :confused4:

Opublikowano

chłopaki jak zwykle popadli w tematy o którym tylko oni mają pojęcię :)

dobrze ze Pantonik nam to troche na przykładzie turbo wytłumaczył to troche chociaż wiedziałem o czym czytam hehe :P

Ja moge tylko powiedzieć że mam Viste i była zainstalowana w laptopie od początku no i jakoś tam się do niej przyzwyczaiłem ale podobno XP zabierał mniej miejsca i nie mulił komputera:P

Opublikowano

dobrze chłopy gadacie...... x64 rządzi a Windowsy są czasami skopane i architektura nie ma tutaj większego znaczenia (Vista jest tego przykładem) :rolleyes:

:hi: :hi: :hi:

Opublikowano

marcindlug, Panton, Kimi, Bruno, Seba doceniam waszą znajomość komputerów, oprogramowań softów itp. ale nie zmienia to faktu, że ETKA mi nie chula :confused4: :confused4: :decayed: :decayed: :decayed:

Podpowiedzcie w takim razie czy powinienem przeinstalować system na 32 bit czy jak ??? Marcin coś wspominał :mysli: o jakiejś maszynie wirtualnej czy cuś :mysli: ale ja ni w ząb tego tematu :no: :no: :no:

Reasumując jestem otwarty na wszelkie propozycje rozwiązania tego problemu :wink4: :wink4: :wink4:

:hi:mówcie jeszcze językiem zwykłych śmiertelników :naughty: Kochani opuszczam Was na 2 tygodnie, wkońcu upragniony urlopik :) Także do zobaczenia jesienią

Bon voyage and Happy holiday :good: :good: :good::wink4: :wink4: :wink4:

Opublikowano

Z ETKĄ niech ktoś :

1. Zainstaluje VirtualBoxa ==> http://download.virtualbox.org/virtualbox/4.1.2/VirtualBox-4.1.2-73507-Win.exe

2. Instalujemy Windowsa XP.

3. Instalujemy program ETKA. (oczywiście pod tym WinXP)

4. Udostępniamy dysk stworzony pod VirtualBoxem z zainstalowanym całym softem - jeden plik.

Kolejne osoby będą tylko wykonywały punkt 1 i uruchamiały WinXP z dysku, który dostaną... który zostanie udostępniony w sieci do pobrania. Proste i pewne rozwiązanie....

Opublikowano

a on nie potrzebuje iso pliku windowsa ?

Opublikowano
  • Autor

to zalezy czy etka dziala tylko wtedy jesli jest w cd jesli tak to pewnie potrzebne jeszcze iso etki :)

marcindlug, Panton, Kimi, Bruno, Seba doceniam waszą znajomość komputerów, oprogramowań softów itp. ale nie zmienia to faktu, że ETKA mi nie chula :confused4: :confused4: :decayed: :decayed: :decayed:

Podpowiedzcie w takim razie czy powinienem przeinstalować system na 32 bit czy jak ??? Marcin coś wspominał :mysli: o jakiejś maszynie wirtualnej czy cuś :mysli: ale ja ni w ząb tego tematu :no: :no: :no:

buuu tylko ja nie mam bolda ;( ;( ;( :tongue4:

ja mam troche daleko zeby Ci pomoc ale zawsze mozesz wziasc kompa na spota :) i sie ogarnie :)