Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ze mna wysmienity znawca motoryzacji :polew: :polew: :polew:

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

no na przyklad :D:decayed:

Opublikowano

no na przyklad :D:decayed:

nawet potrafie vagowac bez kompa :polew: :polew:
Opublikowano

wiem bo 19 mialem minimum i dolalem rowno 0,5l a dzis jest znowu minimum. auto stalo od wczorajszego popołudnia w garazu wiec płyny sie unormowały. a pytam bo znlazem w instrukcji taki zapis ze te silniki moga pobierac nawet 1l/1000km... zawsze mi wszyscy mowili ze jak auto bierze olej to niedobrze a tu opierając sie na oryginalnej instrukcji okazuje sie ze to zjawisko normalne...

Opublikowano

ściema;D Idę myć bolida, a potem ciąg dalszy pracującej soboty;] Siostra mnie namawiała, żeby z nią jechać na mazury, ale nikogo praktycznie tam nie znam, więc jedynie na ryby mógłbym tam jechać :decayed: No, ale że mam co robić i do tego wreszcie wypadałoby posprzątać w warsztacie i domu, to trzeba zostać :wink4:

Opublikowano

o kierwa... mi leci i nic nie dolewam :polew:

Opublikowano

Kolego, zawsze w każdej instrukcji masz napisane, że zużycie oleju może oscylować w granicach litra na tysiąc kilometrów, jednak to jest tylko klauzula zabezpieczająca producenta. Nie powinien brać oleju praktycznie w ogóle. Trzeba więc zobaczyć, co go boli, bo jak wycieków nie ma, to olej jest spalany. Nie kopci Ci na niebiesko? BTW - najprostsza droga to sprawdzenie kompresji - wyeliminujemy pierścienie tłokowe.

Opublikowano

w sumie to masz racjie olej jest za drogi, kupie w stonce oliwe z oliwek i tez bedzie dobrze....

no wlasnie niekopci, a pierscionki niepamietam kiedy byly wymieniane....

Opublikowano

Kolego, zawsze w każdej instrukcji masz napisane, że zużycie oleju może oscylować w granicach litra na tysiąc kilometrów, jednak to jest tylko klauzula zabezpieczająca producenta. Nie powinien brać oleju praktycznie w ogóle. Trzeba więc zobaczyć, co go boli, bo jak wycieków nie ma, to olej jest spalany. Nie kopci Ci na niebiesko? BTW - najprostsza droga to sprawdzenie kompresji - wyeliminujemy pierścienie tłokowe.

dokładnie.... jakby tego nie mieli to każdy komu bierze olej miałby prawo do reklamacji i naprawy na koszt ASO a tak wyciągają kwita i mówią wszystko jest w "normie" więc spadaj

identyczna sytuacja miała miejsce w wadliwych napinaczach w V6 3.0TDI montowanych np. w nowych A6 i wystarczyło by dystrybutor wadę silnika nazwał "cechą" - to już zamykało prawnie jakąkolwiek drogę do dochodzenia swoich roszczeń

[br]Dopisany: 21 Maj 2011, 14:17_________________________________________________coś takiego nagminnie występuje w nowym silniku 2.0TFSI z Valvelift 211KM (następca mojego) montowanych w nowych A4 B8, A5 - ten silnik ma wadę i wpierdala niemiłosiernie olej... auta np. nowa A5 na gwarancji jest odsyłana z kwitkiem bo twierdzą, że to jest cecha tego silnika i wszystko jest w normie... przy skrajnych przypadkach zaczynają coś robić bo mają ku temu procedury przygotowane z centrali... na forum A5 zbierała się grupka ludzi, którzy mieli pisać zbiorowy pozew i trudno im się dziwić bo wydając ponad 200 tysi na taki sprzęt i taki klops gdzie Audi się wypina to lekka przesada...

Opublikowano

no własnie... wystarczy jedno słówko... powiem wam ze dzwonilem w tej sprawie do znajomego który pracuje w jednym z salonów audi w pomorskim czy gdzies tam i podobno u nich na 10 takich a4, 6 ma z tym problem ale niejest to jakas powazna wada... podobno biorąc pod uwage wszystkie ruchome czesci silnika, wspomagania itp itp to moze sie to zdarzac i zdarza sie... niewiem ile w tym prawdy ale....[br]Dopisany: 21 Maj 2011, 14:31_________________________________________________wlasnie ważne ze idzie jak burza a i tak dla mnie jest to najlepsza marka.... bo jak nie audi to co...

Opublikowano

pewnie, że to nie jest problem jakiś poważny - zapala się tylko kontrolka niskiego poziomu oleju co 2 - 3dni więc się dolewa i jeździ..... :wallbash:

Opublikowano

i jaki los.... debil pijany przeżył a jego kolega/pasażer poszedł do piachu.... identycznie jak u debila Zientarskiego

Opublikowano

cały czas wraca temat - "jak wypiłem to jestem niezniszczalny" :confused4: :confused4: :confused4:[br]Dopisany: 21 Maj 2011, 14:47_________________________________________________Ja mam obawy wsiadać za kierę na drugi dzień a tu bez żadnego problemu najebany - no mam kaskę to kto mi zabroni :disgust: :disgust: :disgust: :disgust: :disgust:

Opublikowano

a mi się wydaje, że tutaj bardziej gnojek bierze furę od ojca i myśli Audi A5... turbobenzyna..... quattro.... to można zapierdalaać bo przecież jak to się kuwa trzyma.... a prawda jest taka, że u nas nie ma dróg na szaleństwa bo zawsze się znajdzie jakaś dziura, garb, nierówność, coś wybiegnie na drogę i wtedy się lata.... Zientar też wbił się do Ferrari i myślał, że można zaaapierdalać ponad 200km/h bo jak to się trzyma za***iście drogi...a później mała nierówność i zonk

Opublikowano

ale nudy dzien na uczelni

Opublikowano
:beach::guma::pali:
Opublikowano

my sie jutro z frugo stawiamy na spocie na pasażu hehe mam nowy głośniki w audiolce hehe to zaprezentuje :D

ładnie skasował brykę i to jeszcze obok mnie...(to jakiś znajomy czy cos)

cabrio wezme za tydzień (strasznie falują obroty macie pomysł co to)

Opublikowano

przepustnica

Opublikowano

ładnie to audi rozkur***** ale cóż tak właśnie kończy się brawura :gwizdanie: