Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po jakichs 20 000 jest czarny nagar wewnatrz

no to d*pa zbita :embarrassed:

• Odpowiedzi 76.8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Seba_LDZ

14310

• klysek

8184

• bartek1605

6524

• Kimi

5681

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

chriss, dzisiaj nie byłem na plaży, bo jak wyszedłem z pracy, to akurat burza była :/

A w pracy - dzisiaj był dzień zapoznawczo-organizacyjny, jutro ciąg dalszy, ale generalnie zapowiada się ciekawie.

Opublikowano

chriss, dzisiaj nie byłem na plaży, bo jak wyszedłem z pracy, to akurat burza była :/

A w pracy - dzisiaj był dzień zapoznawczo-organizacyjny, jutro ciąg dalszy, ale generalnie zapowiada się ciekawie.

no to git :good:
Opublikowano
po jakichs 20 000 jest czarny nagar wewnatrz

no to pupa zbita :embarrassed:

czyli co jakies pomysly ??

Kimiasz teraz to pewnie same szkolenia :)[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 22:46_________________________________________________ja ot tylko sie stresuje tym zeby pompowtryski byly dobre i blok zeby nie byl pekniety

wszyscy mowia ze w tym silniku sie to nie zdarza :cool1:

Opublikowano

Seba według mnie wymienisz uszczelkę i będzie gitez :good:

tak wynika z opisu usterki :wink4:[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 22:54_________________________________________________dobrze by było przy wymianie splanować głowice :cool1:

Opublikowano

na takie usterki to nie ma reguły... niby w tych 2.0TDI tak pękają, niby BLB takie do d*py znam trzy przykłady, gdzie ludzie śmigają i jest ok (jeden ma ponad 200kkm nalatane) i po wirusach, modzone... dają radę

Opublikowano

na początek sprawdzenie szczelności głowicy :gwizdanie:

Opublikowano

jasne to nei regula Luk ;)

Chris to co chce zrobic: nie wiem co z uszczelniaczami pompek :confused4:

uszczelka pod głowicę, uszczelka pod kol. wydech. uszczelka pod kol. ssący, śruby do głowicy, G12 koncentrat plus planowanie glowicy i sprawdzenie szczelnosci

jak sie uda i bedzie czas to jeszcze heble z zestawem naprawczym

Opublikowano

bardzo dobrze myślisz :good:

miejmy nadzieje że ta operacja zażegna usterkę :mysli:

Opublikowano

nie wiem tylko co z tymi uszczelniaczami :/ bo to troche wyjdzie

Opublikowano

a ja już się nauczyłem jednego, że chuuj wie... już nie raz niby standardowy przypadek, wszystko wskazuje, że to jest to a później zonk.... nie by Cię Sebek drażnić bo też myślę, że uszczelkę wydmuchało i wymiana sprawę załatwi ale kuwa z tymi maszynami to czasami są jaja takie, że człowieka głowa boli...

Oczywiście szczerze życzę by była tylko uszczelka więc standardowa wymiana i po problemie bo wiadomo jak to jest z problemami.... zaraz generują $$$$$ :kwasny:

Opublikowano

no to jest nie mały wydatek niestety :confused4:

nie wiem jaki jest koszt uszczelniaczy ale jak już się wszystko rozbiera to dobrze by było też nowe założyć.

Opublikowano

Panton zgadza sie naczytalem sie o moich objawach na forum i nawet po wymianie uszczelki nic sie nie zmienialo :/

wiem o co Ci chodzi ;)

Chris ok 115 zl za komplet na jedna pomke x 4 :/

Opublikowano

Panowie, nie tragizować :tongue4: Wymieniamy uszczelkę i będzie ok :wink4:

Opublikowano

prawda jest taka, że po rozebraniu to może się okazać, że niewiele jest co zakładać taki może być stan tych uszczelniaczy więc jeżeli ten silnik ruszać to dobrze mieć wygospodarowane środki na uszczelniacze (ciekawa jaka jest cena takiego kompleciku u TOM77)

Opublikowano

:> :> :>Dj slucham on zawsze ma racje :P:) i juz :D

Opublikowano

przy takim podejściu jakie życie jest proste :decayed:

Opublikowano

Byłoby pięknie w takim wypadku, ale zawsze marginesik trzeba sobie zostawić. Generalnie rzecz biorąc - silnik jest prosty, do pełni szczęścia chyba się ogarnie te uczelniacze, ale najpierw trzeba rozebrać - będzie wiadomo, co jest do roboty.

Opublikowano

ja też myślę ze operacja wymiany uszczelki załatwi sprawę :good:

ważne tylko by to porządnie poskładać :cool1: bo koszta niestety są spore :confused4: