AndyN Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 Sorry, ale co to znaczy A cany skreciles ? Bo już o wszystko pytam żeby nie było niejasności. Z tych dwóch kabelków robisz taki 'quasi-warkoczyk' .....
wrclaguna Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 Tak zgadza sie wszystkie przewody ( cany ) sa skrecane w tzw. warkoczyk
tomciup Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 No to nie skręciłem warkoczyka. Bo ja to zrobiłem tak że ze starej wtyczki 26pinowej co była w Navi Plus gdzie są dwa przewody CAN-H i CAN-L wyciągnołem je i według schematu ISO 2 wpiołem we wtyczke D w pin9 i 10. Sprawdziłem tylko że we wtyczce przy zegarach są piny 19 i 20 i wywnioskowałem że one idą do wtyczki 26pinowej. A teraz rozumie że musze puścić 2 piny od wtyczki zegarów z 19 i 20 pina ( plecione w warkocz) bezpośrednio do wtyczki D pin9 i 10. Tak sprawdze to jeszcze dzisiaj. Poprawcie mnie jeszcze jak jeszcze coś nie tak.
tomciup Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 No panowie gdyby nie wy to bym zginął. Kozacko wszystko ładnie działa :> :> :> Właśnie siedze w aucie z kolegą i wszystko ładzie działa. Świeci, pokazuje na FISie Extra[br]Dopisany: 26 Lipiec 2011, 22:13_________________________________________________Wszystko spoko tylko jedna sprawa jest. Nawigacja dziwnie działa, spóźniona jest, albo całkiem co inego pokazuje.Po prostu wariuje. Co to może być jeszcze.
wrclaguna Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 To juz inny dzial jezeli chodzi o RNS E ....sprawdz czy antena podlaczona z tylu .
tomciup Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Spoko dzięki pogrzebie coś po forum może coś znajde. Pozdro
cool506 Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 Chopy jest problem odnawiam;) bede wyjmował rns-e bo zmieniam klimatronic, i takie mam pytanie; nie swieci mi fis na gorze ( nie wyswietla ze gra radio itp), mam podłoczone cany skrecone, radio sie nie wylacza po godzinie, ale w desce blad brak komunikacji z rns Co mam zrobic, czy mozliwe ze cany sa zamienione (ale czy wtedy radio takze by sie nie wylaczalo) i drugie pytanie moze nie zakodowałem rns-e juz nie pamietam sam;) przypomnie mi ktos jak to zrobic, i odpowie mi na wyzej postawione pytanie;) dzieki z gory
laguna Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 HELP HELP HELP Czy znacie kogoś, kto byłby w stanie to wszystko zrobić? Jestem zielony i jak to czytam to ... : Może jest jakaś firma, która ma taki przewód i wie co i jak i można by poprostu przyjechać przywieźć Concerta II i błagać o zamontowanie i konfigurację całości?
marekg Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 HELP HELP HELP Czy znacie kogoś, kto byłby w stanie to wszystko zrobić? Jestem zielony i jak to czytam to ... : Może jest jakaś firma, która ma taki przewód i wie co i jak i można by poprostu przyjechać przywieźć Concerta II i błagać o zamontowanie i konfigurację całości? Pierwszy z brzegu auto elektryk ogarnie temat bez problemu... Samo podlaczenie CAN to bulka z maslem. elektryk (albo ktos inny z VAG-iem) bedzie ci potrzebny do przekodowania FIS tak aby wyswietlal dane z radia. Samo podswietlenie radia zadziala od razu po podpieciu kablekow do licznika, radio rowniez przestanie sie samoczynnie wylaczac. Jesli chodzi o montaz radia w calosci to potrzebujesz jeszcze wzmacniacz, wiesz o tym?
laguna Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 o matko wzmacniacz? W tej chwili gra to poprostu super, może jest wzmacniacz? Jak to sprawdzić?
wrclaguna Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 o matko wzmacniacz? W tej chwili gra to poprostu super, może jest wzmacniacz? Jak to sprawdzić? Tu jest temat o podlaczeniu Canow z licznika do radia a o info o wzmaku poszukaj w innym Dziale
laguna Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 a nie można wspomnieć, bo to w sumie należy do tematu Nie łatwo jest wszystko znaleźć i potem pozbierać do kupy dzięki z góry
fayera Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 a nie można wspomnieć, bo to w sumie należy do tematu Nie łatwo jest wszystko znaleźć i potem pozbierać do kupy dzięki z góry Najlepiej to podjedź na spota w Toruniu a z pewnością dowiesz się więcej.
Artur82 Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 a nie można wspomnieć, bo to w sumie należy do tematu Nie łatwo jest wszystko znaleźć i potem pozbierać do kupy dzięki z góry przyjedz na spota w trn lub do Bydgoszczy i będę w stanie albo Ci to ogarnąć na miejscu (jeśli wcześniej podbijesz na PW) lub wytłumaczę Ci jak do tego podejść :gwizdanie:
waldek22 Opublikowano 18 Listopada 2011 Opublikowano 18 Listopada 2011 Panowie kupiłem kabelki do podłączenia CAN z zegarów do radia które nie wyświetlało mi komunikatów na FIS-e numer katalogowy 000979009A i 000979131 i już zabrałem się za wyjmowanie licznika aby wyrezać to co opisaliście i konsternacja poprzedni właściciel auta już takie kabelki wyrezał i poprowadził je do nawigacji ale ich nie wetknął do kostki mini iso - zaizolwał je a do kostki iso podłączył inne 2 kabelki które idą od modułu komfortu. zamieniłem kable od modułu komfortu na te od licznika i tadam FIS ożył wszystko śmiga jak trzeba nawet nie trzeba było wagować. Kabelki mam na zbyciu - jeżeli ktoś potrzebuje mogę je odsprzedać za 11 zł od sztuki - tyle kosztowały w Salonie Audi i trzeba było czekać 2 tygodnie aż je sprowadzą z niemiec Jak ktoś ptrzebuje proszę mailować na pw
cool506 Opublikowano 18 Listopada 2011 Opublikowano 18 Listopada 2011 fis ożył odrazu czy po jakims czasie?
Artur82 Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 fis ożył odrazu czy po jakims czasie? no jak...zaraz po ponownym przekreceniu kluczykiem musis zaskoczyc :gwizdanie:
spiidy Opublikowano 19 Listopada 2011 Opublikowano 19 Listopada 2011 mam pytanko takie, u mnie z tego co widzialem tez idą kabelki od zegarów za radio, są tam zawiniete a te z rns-e idą gdzieś pod podłoge i prawdopodobnie do komfortu.. czemu podłączone są do komfortu ? odłączenie ich nie zmienia nic oprócz wyłączania się radia i podswietlenia?
laguna Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Dzięki Wam wszystkim dzisiaj udało mi się wszystko podpiąć i chadza ! Może pytanie nie za bardzo związane z wątkiem, ale czy ktoś wie, czy audi Concert II powinien reagować na prędkość - tzn Volume? Poprzedni Blaupunkt regulował głośność
Rekomendowane odpowiedzi