Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie przewodów CAN z zegarów do radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.... z klimatronika to ciągnął k-line :cool1: sprawdz sobie ten adapter co kupiłeś nie jest powiedziane że wszystkie kabelki są ok

Opublikowano

na moje to z klimatronika (prawie ze na 100%!!!!) pociagnal podswietlenie bo to wlasnie mogles widziec na elektrodzie i lepiej sie tego pozbadz i zrob instalacje od nowa bo inaczej nie ujedziesz!!

Pusc kabelki do licznika i Vaguj to musi byc dobrze!!!!!!

Jakis koles przed Toba chcial i spie..olil sprawe !!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałem tylko poinformować, że zaczęło u mnie działać wyświetlanie info na FISie. Włożyłem płytę CD, łyknął i od tego momentu wyświetla się co i jak. A z radiem nadal nie mogę się połączyć przez VAGa..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Can podłączasz do licznika, tylko teraz nie napiszę Ci dokładnie z których pinów, mogę napisać w poniedziałek. Jeszcze będziesz musiał zrobić adaptację licznika ( kanał 62 ). Prześlij zdjęcia kostek jakie masz w samochodzie, CAN to dwa przewody skręcone ze sobą - pomarańczowo-brązowy i pomarańczowo-fioletowy (Can do radia, bo są jeszcze inne).

a co ja mam zrobic:D mam a4 z 2001 (b6) i fabrycznie była bez radia. wpiołem sie w niebieska kostke na liczniku w pin 19 i 20, a w radiu concert II w pin 7 i 12. w adaptacji zmieniłem na 1 bo wczesniej miałem 0. i nic nie trybi, a w ostatniej kostce w radiu wychodza dwa kable trzeci jest odciety i z radia wychodzi jakis jeden. niby sie włącza podświtlenie po włączeniu zapłonu ale, po wyciagnieciu kluczyka nadal działa i standardowo wyłącza sie co jakis czas. Czy jezeli nie mam pełnego fis-a to moze to nie działać?? poniżej umieszczam zdjęcia podłączenia kabli przy radiu. na zdjęciu 1 i 3 widać ten uceity kabel w kostce przy radiu, a na ostatnim zaznaczyłem kabel wychodzący z radia który łaczy sie z kostka ze zdjęcia 3. Prosze o pomoc!!!!!! :notworthy: :notworthy: :notworthy:

moto0019p.jpg

moto0020.jpg

moto0021.jpg

moto0022.jpg

Opublikowano

Can podłączasz do licznika, tylko teraz nie napiszę Ci dokładnie z których pinów, mogę napisać w poniedziałek. Jeszcze będziesz musiał zrobić adaptację licznika ( kanał 62 ). Prześlij zdjęcia kostek jakie masz w samochodzie, CAN to dwa przewody skręcone ze sobą - pomarańczowo-brązowy i pomarańczowo-fioletowy (Can do radia, bo są jeszcze inne).

a co ja mam zrobic:D mam a4 z 2001 (b6) i fabrycznie była bez radia. wpiołem sie w niebieska kostke na liczniku w pin 19 i 20, a w radiu concert II w pin 7 i 12. w adaptacji zmieniłem na 1 bo wczesniej miałem 0. i nic nie trybi, a w ostatniej kostce w radiu wychodza dwa kable trzeci jest odciety i z radia wychodzi jakis jeden. niby sie włącza podświtlenie po włączeniu zapłonu ale, po wyciagnieciu kluczyka nadal działa i standardowo wyłącza sie co jakis czas. Czy jezeli nie mam pełnego fis-a to moze to nie działać?? poniżej umieszczam zdjęcia podłączenia kabli przy radiu. na zdjęciu 1 i 3 widać ten uceity kabel w kostce przy radiu, a na ostatnim zaznaczyłem kabel wychodzący z radia który łaczy sie z kostka ze zdjęcia 3. Prosze o pomoc!!!!!! :notworthy: :notworthy: :notworthy:

moto0019p.jpg

moto0020.jpg

moto0021.jpg

moto0022.jpg

w adaptacji tam gdzie wpisales jeden wpisz 17...moim zdaniem powinno pomoc...

Opublikowano

wpisywalem równiez 17 i nic, zero reakcj :kwasny:

Opublikowano

no to nie wiem :mysli:

a moze to sa kableki od podtrzymania pamieci radia

Opublikowano

tryknąłem zdjęcia kostek.

Czy ta na samej górze to mini-iso?

Jest tam pin 12 ale nie mogę znalezć pinu 7.

90dae437b125ac54med.jpg

9e9fa3573be46168med.jpg

pin 12 jest pierwszy od lewej,czerwony.

a te kable w kostce mini iso za co odpowiadaja?? bo te dwa po srodku kostki to do can i je wlasnie podpiołem do licznika. ale reszta pinów jest pusta u mnie w kostce. moze jeszcze powinienem miec cos podpiete do tej kostki. bo nie mam łączności z radiem gdy zrobilem adaptacje na +01 nic sie nie ruszyło i wywala mi bledy ze nie ma łączności z radiem

Opublikowano

ja tez nie mam polaczenia z radiem, mam podswietlenie nie wylącza itp itd.. czytałem gdzies ze to ze nie wyswietla na fisie informacji z radia moze byc dlatego ze auta z poczatku produkcji czyli 2001 jakos.. nie miały tego poprostu i tak chyba jest u mnie :(

Opublikowano

ja tez nie mam polaczenia z radiem, mam podswietlenie nie wylącza itp itd.. czytałem gdzies ze to ze nie wyswietla na fisie informacji z radia moze byc dlatego ze auta z poczatku produkcji czyli 2001 jakos.. nie miały tego poprostu i tak chyba jest u mnie :(

Nie demonizowałbym tego 2001 roku. B6 to B6. Spodziewałbym się raczej problemów związanych z niepołączniem K-line.

Opublikowano

Nie demonizowałbym tego 2001 roku. B6 to B6. Spodziewałbym się raczej problemów związanych z niepołączniem K-line.

B6 o ile wiem nie ma K-LINE tylko zywyka magistrale CAN :mysli:

Opublikowano

No dobra z tym K-line to popłynąłem trochę. Jeśli dobrze połączone i w VAG prawidłowo przeprowadzona adaptacja to powinno jednak zadziałać. kolega Julo ujrzał to co chciał dopiero po włożeniu płyty... A może przyciskiem RDS na radiu wyłączacie sygnał RDS i stąd kłopot? wiem, że to głupie ale sugeruję już najprostsze sprawy...może akurat :). Trudno uwierzyć, że kolejne osoby miałby uszkodzone radyjka (w jaki sposób padłby akurat CAN i to tak "połowicznie" ?).

Czy u kogoś działa wyświetlanie RDS przy niepełnym FIS? Ktoś coś kiedyś też wspominał o blokadzie RDS w radio z poziomu VAG ale może coś pokręciłem.

Opublikowano

Czy u kogoś działa wyświetlanie RDS przy niepełnym FIS

u mnie działało

Opublikowano

Czy u kogoś działa wyświetlanie RDS przy niepełnym FIS

u mnie działało

u mnie tez dziala a niepelny fis mam do dzis :wink4:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam, mam jedno pytanko odnoscie kabelków oryginalnie montowanych przez audi, jakie wychodza z zegarów (piny 19-CAN-L i 20-CAN-H),

jakiego sa koloru???, pytam poniewaz mam 4 kable niepodlaczone i zaizolowane, ktos zapomniał po zmianie radyjka.

Opublikowano

mi się wydaje że powinieneś pociągnąć nie z 18 i 19 tylko z 8 i 9.

18 i 19 to jest sygnał wejściowy

Opublikowano

chce podlaczyc wyswietlanie fis w zegarach a posiadam navigation plus, czy moze sie ktos orientuje co gdzie i jak podlaczyc??podlaczylem jak na pierwszej str jest podane i dalej cisza!do jakiego modelu radia podajecie to podlaczenie??piny 7 i 12 w radiu (odpowiednio CAN-High i CAN-Low) do zegarów (piny 19: CAN-L i 20 : CAN-H)

, bo w przypadku navigation plus to niedziała

Opublikowano

chce podlaczyc wyswietlanie fis w zegarach a posiadam navigation plus, czy moze sie ktos orientuje co gdzie i jak podlaczyc??podlaczylem jak na pierwszej str jest podane i dalej cisza!do jakiego modelu radia podajecie to podlaczenie??piny 7 i 12 w radiu (odpowiednio CAN-High i CAN-Low) do zegarów (piny 19: CAN-L i 20 : CAN-H)

, bo w przypadku navigation plus to niedziała

sprawdzi kolego na navi jak bedzie schemat czy rzeczywiscei can-H i can-L jest wlasnie w tych pinach 7 i 12. Musisz jeszcze zmienic kodowanie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

tak tutaj juz namieszane ze odnawiam na chłopski rozum - pin 7 z radia mini iso do pin 20 w liczniku i pin 12 w kostce mini iso do 19 w liczniku - pozniej wartosc zmieniam na + 1 i powinno smigać tak? :mysli: