Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Wyciąganie wtrysków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

myslalem o tym ale w zwiazku z tym, ze jestem wlascicielem BRD a co za tym idzie nieszczesnych wtryskow Siemensa chcialem, zeby je ktos wyciagnal, przeczyscil w wannie ultradzwiekowej i zrobil test - a Gladysek ma chyba najlepiej wyposazony warsztat w tej czesci Polski. Chcialem to zrobic zanim wybiore sie do Aligatora na strojenie.

Pochwal się po czyszczeniu jak pracuje silnik. : )

Opublikowano
  • Autor

na pewno wrzuce jakis komentarz dla potomnych ;). w tej chwili tak naprawde nie jest zle, raczej robie to profilaktycznie (duzo sie pisze o padajacych przytkanych wtryskach) no i jak pisalem wyzej - przed strojeniem. najchetniej to bym shamowal fure przed tym zabiegiem ale nie ma dobrej hamowni 4x4 w Krakowie. Rozmawialem z Aligatorem i mowil, ze najczesciej te silniki nie trzymaja mocy i odsyla klientow do czyszczenia - a nie chce dwa razy jezdzic do Katowic.

Opublikowano

Ja w również czyściłem i polecam compsport, również mają siedzibe w krakowie. Natomiast jeśli chodzi o czyszczenie w brd wtrysków to tylko i wyłacznie myjka, u mnie po użyciu środka STP padł wtrysk na 4 cylindrze i jestem pewien że to po użyciu tegośrodka choć na bosha wtryski u żony w ATD działa super.

Opublikowano
  • Autor

Ja w również czyściłem i polecam compsport, również mają siedzibe w krakowie. Natomiast jeśli chodzi o czyszczenie w brd wtrysków to tylko i wyłacznie myjka, u mnie po użyciu środka STP padł wtrysk na 4 cylindrze i jestem pewien że to po użyciu tegośrodka choć na bosha wtryski u żony w ATD działa super.

ooo to zaraz do nich zadzwonie. a jesli chodzi o STP - leje ten srodek profilaktycznie i nic sie nie dzieje do tej pory.

Opublikowano

Troche sie dziwie tak wydawac pieniadze na pale, co prawda faktycznie nie zawsze trzymaja moc i zaley to od przebiegu ale moze np: poprzeni wlascicile zmienial juz pompki.Szczerze ja bym zrobil najpierw diagnostyke a potem dopiero podejmowal decyzje.Podjedz do kogos kto ogarnia sprawdzi ci lambde i w 30 sek bedziesz wiedzial na czym stoisz.A pozatem masz ze dwie , trzy dobre hamownie w Katowicach a mowisz jak by to byl koniec siwata......

Opublikowano

Moge Ci polecić preparat Liqui Moly diesel spulung, odłączasz pompe, wpinasz się przed vakum pompe i bezpośrednio zasysa sobie preparat. U mnie w brd pomogło, a miałem już co i raz na jałowym czkawke. Zresztą zalecają robić to co 5tkm

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Troche sie dziwie tak wydawac pieniadze na pale, co prawda faktycznie nie zawsze trzymaja moc i zaley to od przebiegu ale moze np: poprzeni wlascicile zmienial juz pompki.Szczerze ja bym zrobil najpierw diagnostyke a potem dopiero podejmowal decyzje.Podjedz do kogos kto ogarnia sprawdzi ci lambde i w 30 sek bedziesz wiedzial na czym stoisz.A pozatem masz ze dwie , trzy dobre hamownie w Katowicach a mowisz jak by to byl koniec siwata......

zanim zaczalem ten temat to juz sobie podzwonilem - za hamownie w katowicach zaplace 300 pln. za diagnostyke pewnie z kolejne 100-150 pln mnie policza - jesli nie wiecej. dodatkowo ~200 km w obie strony i urlop.

moze sie okazac, ze jest ok a moze nie - jak nie - to koszt calej "imprezy" powiekszy sie o koszt czyszczenie wtryskow.

moge tez tu na miejscu odstawic samochod i po prostu dac do czyszczenia.

pewnie, najbardziej by mi pasowalo, zeby mi ktos tu na miejscu zrobil porzadna diagnostyke i powiedzial, czy czyscic czy nie - tylko, ze nikt mi tu nie chce shamowac 4x4 poza vtechem (o ktorym opinie sa rozne i chyba nadal nie maja obciazeniowki). jesli znasz kogos w krakowie, kogo mozesz polecic - to chetnie skorzystam.[br]Dopisany: 18 Kwiecień 2011, 11:01_________________________________________________

no i pojechalem do Aligatora. urlop w pracy, przejechane 200km i efekt

hamowniap.th.jpg

czyli stala przypadlosc BRD. Ali mowi, ze wyglada na niedomagajace wtryski i zebym sie udal na myjke ultradzwiekowa a pozniej wrocil do niego - czyli wracam do punktu wyjscia.

Opublikowano

tragedia , zdrowa 140 tka ma czasem wiecej Nm :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

noo, slabo wyszlo - ale tak czulem dlatego chcialem cos z tym zrobic przed tym wyjazdem. teraz przynajmniej mam potwierdzenie, ze nie jest dobrze

Opublikowano

no PD masz co naj mniej do czyszczenia a najlepiej wymiany.

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie sie zastanawiam czy one sie sypia czy one sie sypia czy jedynie zapychaja. samochod ma 105K najechane i wtryski w takim stanie. co za kupa :wallbash:

Opublikowano

Ja wymienialem przy 63 :wink4:

Zacznij od czyszczenia , jak nie bedzie efektu to musiszy wymienic.Nic innego nie wymyslisz.

Opublikowano
  • Autor

A jaki masz teraz przebieg i kiedy ostatnio hamowales samochód? Zastanawiam się na jak długo taka wymiana "starcza".

Opublikowano

91 tys. auta nie hamowalem ostatnio i raczje nie bede bo niedlugo bedzie nowe.

Opublikowano

Ja hamowałem pierwszy raz prz 86 tys. i miałem bardzo podobnie do ciebie ok 155 ps, po czyszczeniu na myjce wyszło 177ps i zrobiłem soft program na 192ps, a teraz przy 130 tys km padł 1 wtrysk. wydaje mi się że u ciebie czyszczenie powinno pomóc ale prędzej czy później tez czeka cię wymiana - mi po czyszczeniu wszystko pięknie chodziło 50 tys. km spalanie sr na kompie 6.5 l w trasie przy jezdzie tak do 110km/h bez problemu wychodziło 5,6l

Opublikowano
  • Autor

91 tys. auta nie hamowalem ostatnio i raczje nie bede bo niedlugo bedzie nowe.

czyli zrobiles 30K, i jak odczucia wraz z przebiegiem? masz wrazenie, ze samochod traci moc w miare uplywu czasu/przebiegu?

Ja hamowałem pierwszy raz prz 86 tys. i miałem bardzo podobnie do ciebie ok 155 ps, po czyszczeniu na myjce wyszło 177ps i zrobiłem soft program na 192ps, a teraz przy 130 tys km padł 1 wtrysk. wydaje mi się że u ciebie czyszczenie powinno pomóc ale prędzej czy później tez czeka cię wymiana - mi po czyszczeniu wszystko pięknie chodziło 50 tys. km spalanie sr na kompie 6.5 l w trasie przy jezdzie tak do 110km/h bez problemu wychodziło 5,6l

a powiedz mi ile zaplaciles za ten zabieg. tutaj w Krakowie znalazlem tylko jeden zaklad, ktory to robi i zycza sobie 125 pln od wtrysku + 500 za robocizne przy wyjeciu i wlozeniu - czyli w sumie 1K pln. co prawda zaklad robi dobre wrazenie, maja sporo profi sprzetu, robia testy pompek na maszynie itd - ale tak czy owak cena robocizny IMHO spora.

Opublikowano

Mi zrobił to mechanik w aso "na boku" przy okazji servisu wtryski poleżały 24h w myjce a mu zapłaciłem 300 zł razem z oringami i śrubami

Opublikowano

czyli zrobiles 30K, i jak odczucia wraz z przebiegiem? masz wrazenie, ze samochod traci moc w miare uplywu czasu/przebiegu?

ciezko powiedziec , ja wymiana wtrysku na hamowni mialem 165 km i 345 Nm czyli troszke mniej niz seria , po wymianie wtryskow znow auto bylo shamowane na tej samej hamowni i wyszlo 171 i 375 NM.Niby nie wiele wiecej ale w jezdzie roznica byla ogromna.Progam finalnie na 196 i 420 Nm i tu znow byla ogrona roznica do tego co bylo w serri po wymianie wtryskow.

Ile jes dzisiaj nie wiem , jak jest z 5, 10 km mniej to i tak tego nie czuje.Ale ja raczej delikatnie jezdze i zadko paluje auto.