RafuZG Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Co sądzicie o tym artykule, słyszałem parę przypadków że ktoś nie wymieniał oleju http://www.wiatrak.nl/1035/wielka-samochodowa-tajemnica
siemian Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 ja nie wymieniałem oleju już od dobrych 3 miesięcy i jak narazie jest ok :polew: :polew:
RafuZG Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2011 http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci_dnia/news/15-lat-na-jednym-oleju-i-jezdzi,1546529
michal_g84 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 obawiam się że wtedy ten olej jest już pół na pół z wodą. A te przypadki jeżdżenia na jednym oleju przez 15-20 lat to jak widać w starych dieslach bez turbo- i wszystko w temacie.
I r o Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Co sądzicie o tym artykule, słyszałem parę przypadków że ktoś nie wymieniał oleju http://www.wiatrak.nl/1035/wielka-samochodowa-tajemnica dlatego audi preferuje long-life
andy_sky Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 już wcześniej to czytałem jak to się ma do nowoczesnych jednostek
Duch^ Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 To tak samo jak byś miał tą samą ślinę w buzi . Proste olej wymieniać trzeba bo olej traci swoje właściwości i nie trzyma filmu olejowego i dostaję się tam woda. W dyfrach w ciężarówkach często jak się wymienia olej to sama piana leci.
scuzz Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Co sądzicie o tym artykule, słyszałem parę przypadków że ktoś nie wymieniał oleju http://www.wiatrak.nl/1035/wielka-samochodowa-tajemnica dlatego audi preferuje long-life Preferuje long-life żebyś szybciej zajeździł samochód.
ROBERT Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Co sądzicie o tym artykule, słyszałem parę przypadków że ktoś nie wymieniał oleju http://www.wiatrak.nl/1035/wielka-samochodowa-tajemnica dlatego audi preferuje long-life Preferuje long-life żebyś szybciej zajeździł samochód. Dokładnie ... i przyszedł kupić nowe auto , ew. drugi ( czy tam kolejny ) właściciel przyszedł po części zamienne
I r o Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Co sądzicie o tym artykule, słyszałem parę przypadków że ktoś nie wymieniał oleju http://www.wiatrak.nl/1035/wielka-samochodowa-tajemnica dlatego audi preferuje long-life Preferuje long-life żebyś szybciej zajeździł samochód. jasne :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:
ROBERT Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 jasne :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: A po co innego Straty jakie ponosi ASO przy rzadszej wymianie oleju nadrabia z duuuużą nawiązką w sprzedaży części zamiennych itp. ... Najważniejsze żeby pierwszy właściciel był zadowolony , a czemu miał by nie być skoro tak rzadko musi podjeżdżać do ASO Tyle
I r o Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 żeby była jasność nie preferuje long-laifa, ale ... mój samochód jest z 99' od początku na long-laifie, przebieg :gwizdanie: turbina nie wymieniana ori ! daje rade daje ! do tej pory i nie narzekam, poza tym nie jestem jednostkowym przykładem tutaj, nie uzdrowimy aut wymieniając częściej olej tylko pomożemy im żyć dłużej, a gatki typu "żebyś szybciej zajeździł samochód" są co najmniej... lekko napisawszy: nie stosowne ówczesne silniki żeby zajeździć nie potrzebujemy stosować long-laifu, mają nie które części z "plasteliny" i same się wysrają w swoim czasie, pomimo zalewania najlepszego i najdroższego oleju
siemian Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 moj znalomy zmienia raz na dwa lata.... ...ale on ma budke z frytkami :polew:
Cristoforo Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 to jak śmiganie na jednej gumce przez 15 lat unimil bankrutuje
RafuZG Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2011 ^Tu się nie zgodzę Jeżeli ten artykuł pisał koleś co siedział w temacie olejów kilkanaście lub nawet więcej lat wie na czym polegają oleje i ma szersze pojęcie od nas wszystkich tutaj razem zebranych, więc jeżeli artykuł jest prawdziwy to bardziej bym mu wierzył niż wam
Cristoforo Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 ^Tu się nie zgodzę Jeżeli ten artykuł pisał koleś co siedział w temacie olejów kilkanaście lub nawet więcej lat wie na czym polegają oleje i ma szersze pojęcie od nas wszystkich tutaj razem zebranych, więc jeżeli artykuł jest prawdziwy to bardziej bym mu wierzył niż wam kto nie smaruje ten nie jedzie organizm potrzebuje regeneracji i sam się oczyszcza ale potrzebuje do tego diety itd. jak każda rzecz ma pewien okres przydatności czy ograniczenie typu wytrzymałość itd. widziałem sporo rozebranych silników po przebiegach bez wymiany oleju 40-50kkm bo przyczyna nie była po stronie oleju tylko inne czynniki ale widok silnika był makabryczny osad spalenizna nie do usunięcia nie wyobrazam sobie przegiegu np. 400kkm bez wymiany oleju
RafuZG Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2011 no ja także ale nie wyobrażam sobie takiego przebiegu ale po co o tym mówi ten koleś?
grabson765 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 ^Tu się nie zgodzę Jeżeli ten artykuł pisał koleś co siedział w temacie olejów kilkanaście lub nawet więcej lat wie na czym polegają oleje i ma szersze pojęcie od nas wszystkich tutaj razem zebranych, więc jeżeli artykuł jest prawdziwy to bardziej bym mu wierzył niż wam to uwierz temu gosciowi i nie zmieniaj oleju
kubson Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Pewna osoba nie zmieniała oleju w silniku 1.4 120kk oleju i silnik żyleta. A w silniku niby wałki padaja itp. Ja tam wole zmieniać regularnie w turbo
Rekomendowane odpowiedzi