Skocz do zawartości
IGNOROWANY

E91 320D SCHWARZ M-PAKIET - NOWE FOTY STR.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spokojnie wszystko w swoim czasie :gwizdanie: , narazie wymienilem uszkodzone lozyska auto odzyskalo spokoj w srodku :> , zalozylem Dunlop SP01 :good:, zakupilem tarcze na tyl (obecne sa w oplakanym stanie,dobrze ze hamownie tylu to 20-30%) klocki i czujnik - zmieniam na dniach.

Ceny nie porazaja , kpl tarcz 300mm/20mm wentylowane z klockami i czujnikiem 400zl :hi: .

Potem bedzie program , tylko czekam az sie znajomy umowi a nastepnie jade robic AUDIO. Sluchalem wczoraj jak gra HI-FI i powiem szczerze ze Bose w Audi gra bardzooo podobnie , wiec wnioskuje ze Logic7 go nokautuje.

A jaki koszt założenia L7 w razie czego mi powiedz - jak będzie opłacalne, to poszukam betki bez tego ustroja :decayed:

Nie wiem jak w e90..

ale jak kiedyś pytałem w jednej z łódzkich firm CarAudio to mi zawołali za zestaw do e60 2800zł + 500-700zł robota, więc sobie odpuściłem. Mam HiFi i jestem zadowlony :wink4:

Nie mało, jak na fakt, że nie zmieniają całej navi :decayed:

A ja wciąż nie wiem, czy e60, czy A6C6, czy może jednak e90 + sofcik i 200ps by latało :mysli::naughty:

Opublikowano

spokojnie wszystko w swoim czasie :gwizdanie: , narazie wymienilem uszkodzone lozyska auto odzyskalo spokoj w srodku :> , zalozylem Dunlop SP01 :good:, zakupilem tarcze na tyl (obecne sa w oplakanym stanie,dobrze ze hamownie tylu to 20-30%) klocki i czujnik - zmieniam na dniach.

Ceny nie porazaja , kpl tarcz 300mm/20mm wentylowane z klockami i czujnikiem 400zl :hi: .

Potem bedzie program , tylko czekam az sie znajomy umowi a nastepnie jade robic AUDIO. Sluchalem wczoraj jak gra HI-FI i powiem szczerze ze Bose w Audi gra bardzooo podobnie , wiec wnioskuje ze Logic7 go nokautuje.

A jaki koszt założenia L7 w razie czego mi powiedz - jak będzie opłacalne, to poszukam betki bez tego ustroja :decayed:

Nie wiem jak w e90..

ale jak kiedyś pytałem w jednej z łódzkich firm CarAudio to mi zawołali za zestaw do e60 2800zł + 500-700zł robota, więc sobie odpuściłem. Mam HiFi i jestem zadowlony :wink4:

Nie mało, jak na fakt, że nie zmieniają całej navi :decayed:

A ja wciąż nie wiem, czy e60, czy A6C6, czy może jednak e90 + sofcik i 200ps by latało :mysli::naughty:

Mówię Ci.. spróbuj RWD :naughty: :naughty:
Opublikowano

RWD to inna bajka :kox: , nie wiem jak bedzie zima. Kanta w kombi opanowalem do perfekcji :polew: :polew: ale to inna moc i jezdzilo sie nie patrzac na zaspy wydmy czy krawezniki.

Logic7 nie mam pojecia - podejrzewam ze duzo - kolo 3.5 . Ja zakladam cos innego , dedykowane pod E90 plus wzmak i dodatkowe glosniki do tylu. Jak trafisz z HI-FI to nie ma co kombinowac bo gra bardzo ladnie. Ja niestety trafilem bez ... gra tak se choc tragedi nie ma- spodziewalem sie duzo gorszego naglosnienia.

Mnie osobiscie A6 w Slini bardziej sie podoba niz A4 B8 . Doszedlem do wniosku ze A6 bede jezdzil jak bede po 30 :wink4: a teraz nie potrzebuje takiego duzego wozu zeby znajomym sie dobrze z tylu jezdzilo :decayed: , samochod kupilem stricte pod siebie bo nawet moja Kobieta narzeka ze jakos tak ciasno - ale ona jest uprzedzona do BMW wiec jej zdanie w tej kwestii jest subiektywne. Srodek tez jej sie do konca nie podoba mi natomiast bardzooooo :decayed:

Jedyne co moge powiedziec po przejechaniu 700km ze auto ma niesamowicie zestrojony uklad kierowniczy i prowadzi sie jak posznurku ...wytracic go z rownowagi jest bardzooo trudno (oczywiscie na suchej nawierzchni). No i zaczyna mi sie podobac ta charakteryska benzynowa wtym samochodzie (szkoda ze ten lag jest sporawy :confused4:)

Opublikowano

Fajne jest to ze tyl nie wyjezdza a wynosi jakby caly samochod bokiem i to sie dobrze czuje.

właśnie mam te same odczucia, dzieje się tak dlatego że Bm-ki oprócz tego że mają napęd na tył to jeszcze duży nacisk jest położony na wyważenie auta (silnik cofnięty jak najdalej się da, tylny most ) - aby było jak najbliżej 50%x50%.

I tak jak mówisz zakręty się pięknie bierze, w moim przypadku E60 do wielka i ciężka krowa a w zakrętach czuje się pewność i lekkość :naughty:

Opublikowano

Jedyne co moge powiedziec po przejechaniu 700km ze auto ma niesamowicie zestrojony uklad kierowniczy i prowadzi sie jak posznurku ...wytracic go z rownowagi jest bardzooo trudno (oczywiscie na suchej nawierzchni).

Na mokrej też go nie wytrącisz z równowagi :no: chyba że ograniczysz działanie DSC można je całkiem wyłączyć (nie polecam) lub ograniczyć jego działanie.

Opublikowano

Kupiles A5 ? :mysli:

Oj coś kolega zaspał z lekka :naughty::tongue4:

Opublikowano

Kupiles A5 ? :mysli:

Oj coś kolega zaspał z lekka :naughty::tongue4:

juz byla pobudka , ladna ta a5 :kox:

Opublikowano

mmcv gratki zakupu ale ta B8 co oglądałem to środek miała o niebo lepszy, co do prowadzenia ostatnio śmigałem 118d i super trakcja ale na suchym, z pochwałami swojego auta co do prowadzenia poczekaj do zimy

życzę miłego i bezawaryjnego użytkowania

Opublikowano

mmcv gratki zakupu ale ta B8 co oglądałem to środek miała o niebo lepszy, co do prowadzenia ostatnio śmigałem 118d i super trakcja ale na suchym, z pochwałami swojego

no nowe audi ladne w srodku , a tamta byla naprawde w dobrej wersji , ale jednak sobie narazie odpuscilem b8. Chcialem czegos innego sprobowac :decayed: .

Przyznam ze zimy sie troche obawiam ale przeszukalem BMWFORUM i tragedi nie ma , no nic pozyjemy zobaczymy :wink4: - to a4 tez nie bylo w Q :gwizdanie:

Opublikowano

:decayed::naughty::kox:

tR4dJlz1PBE

Film nakręcony w UK, a tam nie używają opon zimowych, dlatego jak trochę popada śnieg to jest paraliż. A4 miało quattro. W BMW też można dokupić x-Drive.

Opublikowano

Wiem, że BMW może mieć 4x4, ale nawet z RWD w zimie daje radę. Dobre zimówki wystarczą i umiejętne obchodzenie się z pedałem gazu :good::hi:.

Opublikowano

Panowie ...mam lekka drame :decayed: , pojechalem dzis na program ... wjechalem na hamownie i... juz dupo hamownia hamujacego powiedziala ze cos nie bangla... Turbina spoznia sie o jakas 1s z reakcja... zadane 1.6 bara pompuje 1.3 bara . Na wykresie wyszly schody ... auto jezdzi tylko na wysokich obrotach i to tez tak sobie...

Malo tego jakis DEBIL wgral program - program z d*py!!! - jakis alegrowski syf...

Hamownia pokazala... 147koni i 287 NM :wallbash: :wallbash: :wallbash: ... Juz stalo sie jasne czemu A4 mojego kolegi mi odchodzila ...

Programu nie robilem , zreszta nawet mi go nie proponowano...samochod idzie na warsztat po 10 maja i bedzie rozbierany i porzadnie diagnozowany .

Wyrwana wtyczka od czujnika temp przed FAP'em ... Nie wiem obawiam sie najgorszego - zapchany DPF chociaz Panowie z BMW twierdzili ze DPF jest wporzadku :gwizdanie: :gwizdanie: ...

Ale Ci sami Panowie twierdzili ze ten czujnik to nic takiego... jak sie okazuje to najwazniejszy czujnik jesli chodzi o DPF.

NIEKOMPETENCJA SERWISOW POWALA :wallbash: :wallbash:

Typy sa nastepujace :

1 DPF (zapchany + brak czujnika i nie moze odpalic jego wypalania ... ) - na 90%

2 EGR

3 Elektrozawory (AGR? )

3 Silnik krokowy w Turbinie

4 Turbina (malo prawdopodobne)

Opublikowano

Nic tylko współczuć :confused4:

Problemy z dołądowaniem turbiny są strasznie mozolne do namierzenie :disgust:

Opublikowano

mmcv mam nadzieję, że szybko dojdziesz do ładu a jak nie, to będę Ci jechał, że nie wziąłeś tej A4 co sprawdzałem bo zdrowa silnikowo była

Opublikowano

Malo tego jakis DEBIL wgral program - program z d*py!!! - jakis alegrowski syf...

troche lipa , ale najwazniejsze o oddac teraz auto do kumatego doktora.

Tak BTW gdzie i od kogo kupiles to auto ?

Opublikowano

Panowie ...mam lekka drame :decayed: , pojechalem dzis na program ... wjechalem na hamownie i... juz dupo hamownia hamujacego powiedziala ze cos nie bangla... Turbina spoznia sie o jakas 1s z reakcja... zadane 1.6 bara pompuje 1.3 bara . Na wykresie wyszly schody ... auto jezdzi tylko na wysokich obrotach i to tez tak sobie...

Hamownia pokazala... 147koni i 287 NM :wallbash: :wallbash: :wallbash: ... Juz stalo sie jasne czemu A4 mojego kolegi mi odchodzila ...

Programu nie robilem , zreszta nawet mi go nie proponowano...samochod idzie na warsztat po 10 maja i bedzie rozbierany i porzadnie diagnozowany .

Wyrwana wtyczka od czujnika temp przed FAP'em ... Nie wiem obawiam sie najgorszego - zapchany DPF chociaz Panowie z BMW twierdzili ze DPF jest wporzadku :gwizdanie: :gwizdanie: ...

Ale Ci sami Panowie twierdzili ze ten czujnik to nic takiego... jak sie okazuje to najwazniejszy czujnik jesli chodzi o DPF.

NIEKOMPETENCJA SERWISOW POWALA :wallbash: :wallbash:

Typy sa nastepujace :

1 DPF (zapchany + brak czujnika i nie moze odpalic jego wypalania ... ) - na 90%

2 EGR

3 Elektrozawory (AGR? )

3 Silnik krokowy w Turbinie

4 Turbina (malo prawdopodobne)

I m.in. dlatego nadal się waham, czy zmieniać auto :wallbash:

Zamiast się cieszyć nowym nabytkiem, trzeba szukać problemów, bo nawet w ASO Cię w balona robią :kwasny:

Opublikowano

Tak BTW gdzie i od kogo kupiles to auto ?

auto kupione w PL od prywatnego wlasciciela , sam podejrzewam ze on gowno o tym wszystkim wiedzial ale jednak ... zastanawiaja takie rzeczy :kwasny: :kwasny: Taki troche byl malo zorientowany w pewnych tematach i poprostu jezdzi no to jezdzi . Nie weszyl nie szukal , dla niego bylo ok, takie odnioslem wrazenie. Niestety mi cos nie dokonca gralo i wyszlo szydlo z worka :>

Vario nie jedz mnie jeszcze :decayed: , myslisz ze celowo sie w to wpakowalem :wink4: . Problem jest taki ze ten samochod jak sie go kreci to odjezdza w miare dobrze mimo ze parametry mowia co innego to jednak jakis but jest... Podejrzewam ze jak jest zdrowy to zapier... lepiej niz moje 2.5 :wink4: .

Soolek no takie jest wlasnie ryzyko... ja o swoj dbalem jak cholera , znajomi sie ze mnie smiali ze pakuje w auto a potem oddaje komus... ale tak mam , niestety niektorzy podchodza do aut inaczej i mozna sie wpierd...

Mam nadzieje ze nei bedzie to droga naprawa narazie z rzeczy ktore wyskoczyly mamy:

- Lozyska z wymiana 800 - sprzedajacy do konca sie upieral ze jest to wina opon i zebym zmienil mechanika :polew: , po wymianie lozysk w aucie grobowa cisza zapadla. ...

- plyn chlodniczy 40

- wymiana tarcz (ale to akurat nie konieczny koszt) 500zl z wymiana.

No nic obstawiam problemy z DPF w razie czego wypier... go z tego auta .

Zadalem temat na forum BMW ale tam ... o merytoryczna wypowiedz raczej ciezko ...nie wiem ludzie chyba nie maja pojecia czym jezdza i probuja mi sugerowac ze mam wersje flotowa z limiterem do 150 km ... :wink4:

p.s. najgorsze w tym wszystkim jest to ze musze teraz czekac na ta naprawe i sie glowic a to najbardziej wkur... Bo chcialbym to juz miec zrobione :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

wyrazy współczucia :confused4:

Zadalem temat na forum BMW

:polew: :polew: zapomnij tam to tylko ludzie sobie nawzajem potrafią wbijać i gadać o pierdołach , czasem trafi się jakiś ciekawy temat ale i tak jakiś burak zaraz coś od siebie doda i się wtedy zaczyna...co jak co ale forum to jednak mamy :thumbdown: do bm-ek