Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema pytanko jak w temacie, ja mam autko ubezpieczone w pzu w ciagu ostatniego roku były dwa razy robione na AC i OC i przyszło co do czego samochód warty jest 4,5 tys mniej a ubezpieczenie AC+OC wzrosło o 50 procent!! masakra rozumiem szkody były ale czy to nie przesada, zastanawiam się nad zmiana ubezpieczyciela, dużo tego na forum

ale ja zapytam z innej beczki

jaki najlepszy dla Firm:)

Opublikowano

taryfy się zmieniły, szczególnie dla młodych kierowców

więc z automatu będzie drożej

do tego szkody, zwyżka za wiek i masz

jakbyś miał 3 auta na firmę to można zrobić ubezpieczenie z fajną składką, nawet przy Twoim wieku

jeśli nie masz to niestety wszędzie będziesz miał drogo

Opublikowano

na firme 40 procent na AC i OC jest, a bylo 50 rok temu

Opublikowano

sprawdz allianz i hestie moze cos bedzie taniej a firmy warte uwagi tak jak PZU :cool1:

Opublikowano

czyli jest więcej samochodów na firmę niż Twój ,tak ?

bo mając prawo jazdy od roku raczej 50% zniżek nie zrobiłeś :)

Opublikowano

Ja cały czas płaciłem w PZU ( jakoś 13/14 lat ) w tym czasie żadnej szkody nie miałem , zniżka - 60% , w tamtym roku płaciłem coś około 280 zł / 6 miesięcy , w tym roku z PZU przyszło mi do płacenia ~ 350 zł / 6 miesięcy ( tak ostatnio poszło do góry :wallbash: )... przeszedłem do AXA i za samo OC wyszło 180 zł / 6 miesięcy ( płacę 280 zł / 6 miesięcy ale mam OC + jeszcze takie mini AC od szkody całkowitej , pożaru i kradzieży )

Opublikowano

czyli jest więcej samochodów na firmę niż Twój ,tak ?

bo mając prawo jazdy od roku raczej 50% zniżek nie zrobiłeś :)

firma nie jest moja:)

Ja cały czas płaciłem w PZU ( jakoś 13/14 lat ) w tym czasie żadnej szkody nie miałem , zniżka - 60% , w tamtym roku płaciłem coś około 280 zł / 6 miesięcy , w tym roku z PZU przyszło mi do płacenia ~ 350 zł / 6 miesięcy ( tak ostatnio poszło do góry :wallbash: ) ... przeszedłem do AXA i za samo OC wyszło 180 zł / 6 miesięcy ( płacę 280 zł / 6 miesięcy ale mam OC + jeszcze takie mini AC od szkody całkowitej , pożaru i kradzieży )

no widzisz, masakra nie ma z nimi problemu ale cholera jasna ileż można płacić!

Opublikowano

pomyłka , w zeszłym roku płaciłem 240 zł / 6 miesięcy a teraz miałem do zapłaty 350 :wallbash:

Opublikowano

ja w PZU miałem 485 za rok samo OC+NNW a w tym roku 690 kazali płacić więc zmieniłem na Avive OC+NNW 497 za cały rok przy zniżkach 60%

Opublikowano

najtaniej mi wyszło w allianz direct - samo OC 1140zł / 12mc, centrum Warszawy :kox: