Sensor Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam Was serdecznie. Powstał u mnie ostatnio pewien problem. Zapaliła się kontrolka od airbagów i przestał działać klakson. W moim prostym sympatycznym serwisie podpięli do komputera i wyszedł błąd poduszki kierowcy oraz sprawdzili i nie dochodzi prąd do klaksonu podczas naciskania. Tak więc na logikę jest to uszkodzenie jakiś przekaźników albo kabelków wewnątrz samochodu. Odkręciłem osłonę poduszki kierowcy ale w środku 4 kable na złączce wyglądają na dobre. Zastanawia mnie czy ktoś już miał taki problem jak ja i czy mógłby mi opisać jak sprawdzić całą tą instalacje od klaksonu i poduszki kierowcy lub ewentualnie jest w posiadaniu zdjęć z takiej rozbiórki Nie chce sam grzebać na czuja bo elektrykiem samochodowym nie jestem. Dzięki za wszelką pomoc Krzysztof:)
Klima Opublikowano 2 Lutego 2008 Opublikowano 2 Lutego 2008 U mnie jest to samo, wie ktoś o co chodzi?
Sensor Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Opublikowano 2 Lutego 2008 Naprawione. Przy wymianie przekładni uszkodzili mi taśmę którą jest okręcona kierownica odp za sygnał do klaksonu i poszuszki kierowcy, Niestety konieczna wyminana. z robocizna dałem 240 zł. Pozdrawiam Krzysztof
Musashi Opublikowano 2 Lutego 2008 Opublikowano 2 Lutego 2008 powinien za to zaplacic zakladz w ktorym to uszkodzono
Sensor Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Opublikowano 2 Lutego 2008 Powiem szczerze że na 100% nasz rację. Ale naprawiali mi i Ojcu wszystkie auta jakie mieliśmy i zawsze perfekcja....i za grosze. :th: Tak wiec potraktowałem to jak koszt dodatkowy....bo nie warto. Krzysztof
Rekomendowane odpowiedzi