mariuszsmietana Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam. Jakis czas temu mialem problem z immo. zastosowalem sie do porad na forum. tzn rozebralem obudowe stacyjki... wypielem kabel spod stacyjki i zadzialalo. bylo ok... az do dzis... znow problem z nim... po przekreceniu stacyjki miga kontrolka immo... zastosowalem znow manewr rozebrania i wypiecia kabla.... ale nie pomoglo... co ciekawe gdy wyciagne kluczyk ze stacyjki i odepne akumulator na kilka sekund auto zapali... ale tylko raz.... po ponownym odpaleniu gasnie po paru sekundach?co radzicie?? oczywiscie vag pokazuje blad immo.... kasowanie nic nie daje poniewaz blad powraca.... prosze o pomoc.... dzieki
krupskim Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Spróbuj jeszcze raz zakodować kluczyki. Musisz to zrobic z wszystkimi kluczykami.
pauel Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 masz jeden kluczyk czy więcej, na każdym kluczyku to się dzieje? sprawdź
grzegorzzj1 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 podłacz vag i podaj jaki to bład. ja miałem podobnie i mi wyskoczyło za slaby sygnał kluczyka, jak ci nie zczyta kluczyka zawsze tak bedzie że odrazu zapali i zgaśnie
mariuszsmietana Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 tzn mam tylko jeden kluczyk niestety. zakodowac kluczyka nie potrafie ( nie czytalem o tym). bledy zaraz podam. ide podpiac jeszcze raz vag i spisze wszystko[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2011, 15:04_________________________________________________Odczytalem wlasnie bledy : immobilizer: 1177 Moduł sterujący silnikiem A0953234 IMMO AUZ9Z0S9522904 D76 - BŁĄD SPORADYCZNY silnik: 18010 Napięcie zasilania sterownika silnika 30 za niskie brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 17978 Moduł sterujący zablokowany brak osprzętu / nie związany ze sprzętem[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2011, 15:19_________________________________________________dodam jeszcze ze dzis w pracy dokladnie jeszcze raz oczyszcilem styki specjalnym srodkiem i takze nic....[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2011, 15:21_________________________________________________ma ktos jakis pomysl? podzwonilem troche... naprawa ok 150zl.... wywalenie immo ok 250zl... jakis emulator 350zl... ceny usrednione, tylko rozmowa telefoniczna z 3 punktami zajmujacymi sie elektronika samochodowa
majkel_majki Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Jeżeli założysz jakieś obejście immo, to nie będzie później komunikacji VAGiem z elektroniką silnika, to idzie właśnie przez immo.
mariuszsmietana Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 ja nie chce nic kombinowac... chce zeby bylo fabrycznie... ostatecznosc to jechanie do szpeca od tego. narazie poszukam pomocy tutaj... moze ktos cos uradzi jak juz nie raz bywalo
pieciajek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witaj, jak dla mnie to problem z zaciskiem 30 tak jak wskazuje opis błędu. Sprawdź ten gruby przewód który jest podkręcony do dodatniej klemy, odkręć i wyczyść i dobrze dokręć.
grzegorzzj1 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 podłaczam sie do kolegi powyżej, albo oczyśc styki albo sprawdz napiecie aku a najlepiej sprawdz ciągłośc przewdów od aku do compa
mariuszsmietana Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Tak tez zrobie rano i dam znac co i jak
pieciajek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Jak już będziesz sprawdzał ten styk to jeszcze włóż kluczyk do stacyjki i poruszaj na boki i zobacz czy nie rusza się za dużo. Czasami jest taki luz na wkładce że cewka się nadmiernie rusza i nie styka kostka od pętelki co czyta kluczyk i wtedy świeci immo.
wojtek123 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 miałem tak w octawi że przekrecałem zapłon i migało imo czasami musiałem 3 razy przekrecać zeby zaskoczyło ale tem problem pojawiał mi się raz do roku a potem uspokajało sie , z ciekawosci pojechałem do mechanika powiedział ze w skodzie niema problemu wymienia jakąś tam tasiemke te czujniki w kluczyku koszt 150 zł części a w audi trzeba wymieniać cała stacyjke
mariuszsmietana Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2011 wiec blad 18010 Napięcie zasilania sterownika silnika 30 za niskie brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY znikl... po oczyszczeniu klem i dokreceniu wszystkiego. poza tym zadnych znian. pozostale dwa bledy wywala. immo miga, auto gasnie [br]Dopisany: 23 Kwiecień 2011, 10:50_________________________________________________witam ponownie. z ciekawosci dalem ogloszenie na oferi w sprawnie naprawy immo.... zglosil sie serwis z katowic.... facet stwierdzil ze na 99,9 wyklucza immo obstawia awarie alarmu ktory jest zamontowany w samochodzie [br]Dopisany: 26 Kwiecień 2011, 12:20_________________________________________________inny majster tym razem z Piekar Slaskich: alarm może mieć wpływ na błędne działanie immo ponieważ może odcinać jakiś obwód, natomiast nie widzę błędu immobilizera tylko zablokowany sterownik co jest następstwem błędnego działania immo. Podsumowując trzeba odczytać jeszcze błędy z immobilizera i z licznika
grzegorzzj1 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 alarm jest bardzo możliwa przyczyną jak wiem alarmy fabryczne są połaczone z immo w celu odcięcia w razie kradzieży
Rekomendowane odpowiedzi