Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Nowe zawieszenie a dalej jest dokuczliwe pukanie po dolach...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis wymienilem kompletne zawieszenie na przodzie auto bo dokuczalo(wymienilem na lempfordera a nie jakies gowno). Odebralem i co ? dalej cos napierdziela

W miejscu krecac kierownica slysze pukanie. Czy to moze byc to ze pod dolach to samo napierdziela bo mnie szlak zaraz trafi .... ponad 2k i dalej cos nietak ?"P ;( ;( ;( ;( ;(

Opublikowano

Dzis wymienilem kompletne zawieszenie na przodzie auto bo dokuczalo(wymienilem na lempfordera a nie jakies gowno). Odebralem i co ? dalej cos napierdziela

W miejscu krecac kierownica slysze pukanie. Czy to moze byc to ze pod dolach to samo napierdziela bo mnie szlak zaraz trafi .... ponad 2k i dalej cos nietak ?"P ;( ;( ;( ;( ;(

może maglownica :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Wsio nowe koncowki drazkow itp itd. Czy maglownica moze dawac taki efekt ze czuje sie jakbym nic nie wymienil w zawieszeniu ?

Opublikowano

Wsio nowe koncowki drazkow itp itd. Czy maglownica moze dawac taki efekt ze czuje sie jakbym nic nie wymienil w zawieszeniu ?

Końcówki nowe czy drążki też? Bo jeżeli wymienione są same końcówki to przyczyna pukania mogą być drążki

Opublikowano

Słychać pukanie jak na postoju kręcisz kierownicą w prawo i lewo czy tylko podczas jazdy?

Jeśli to 1-sze to prawdopodobnie trzeba o małe 30 stopni skręcić dociśnięcie listwy w maglownicy.

Opublikowano

ja przerabiam temat u goscia od passta b5. wszystko sztywne a napierdzila z prawej strony trr trry tryy:/ napierdzilela mocno ale bo obadaniu nic ani drgnie tylko czuje ze to moze byc juz wina przekładni.We wtorek dokladniej obadam sprawe bo mi auto zostawi.A szarpaki nic nie powiedziały:)heh masakra z tymi zawiechami jest:)u ciebie tez pewnie bedzie przekładnia.A na nie odpalonym aucie jak krecisz kiera to tez stuka?A jak odalisz to tak samo jest czy tez nie?Moze krzyzak sie wyrobił i on napaza pod kiera pod plastikami

Opublikowano

To spróbuj jednak dokręcić układ. Jak z kanału spojrzysz od spodu po lewej stornie tak jakbyś patrzył na zbiorniczek wyrównawczy od spodu to zobaczysz układ kierowniczy i przewody olejowe oraz w dekielek wkręcony w układ prostopadle do ziemi na klucz 17mm. Nie szalej z dokręcaniem, na początak zaznacz sobie położenie i dopiero zacznij dokręcanie. Obracaj o jakieś 90% i sprawdzaj.

Na nakrętce powinna być zaznaczona fabrycznym lakierem plomba.

Opublikowano
  • Autor

DOkladnie tak. Jak stoje w miejscu i ruszym slysze pukanie. Szarpaki nic nie pokazaly. I dokladnie ten sam objaw co kolega powiedzial z prawej strony slychac trrr trrr trrr ;/ Czekam na rozwoj tematu bo kupa kasy a efekt ten sam :evil:

Opublikowano

A może to łożysko oporowe na amorze?

Opublikowano
  • Autor

tak za tlumikiem. a lozysko by tak moglo nawalac ?

Opublikowano

mam to samo w mojej b5 wymieniem wszystko a na kierownicy nadal czuc stuki, słychac mniej ale bardzo mnie to denerwuje. Z maglownicy lekko cieknie płyn i mysle ze jest juz wyrobiona i to z niej tak przenosi. Po swietach chyba ja wykrece i wymienie na regenerowaną.

Opublikowano
  • Autor

Sam jestem ciekawy co to jest. Z tego co widze wiekszosc stawia na maglownice... a to raczej drogi interes... ile taka regenerwoana ? Czy jak najlepiej kupic ?

Opublikowano

na allegro do b5 od 400 do 600zł sama regeneracja bez montazu + nowe drazki

Opublikowano

Sam jestem ciekawy co to jest. Z tego co widze wiekszosc stawia na maglownice... a to raczej drogi interes... ile taka regenerwoana ? Czy jak najlepiej kupic ?

Sprawdź najpierw drążki jeżeli ich nie wymieniałeś bo ostatnio w a4 znajdującej się w rodzinie podczas ruszania kierownicą na zgaszonym silniku występowało pukanie i problem dotyczył drążka kierowniczego.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdź najpierw drążki jeżeli ich nie wymieniałeś bo ostatnio w a4 znajdującej się w rodzinie podczas ruszania kierownicą na zgaszonym silniku występowało pukanie i problem dotyczył drążka kierowniczego.

Dzieki sprawdze. Jak juz bedzie jakas diagnoza to odrazu dam znac zeby ktos kto ma podobny problem wiedzial o co kaman[br]Dopisany: 23 Kwiecień 2011, 20:08_________________________________________________

ja przerabiam temat u goscia od passta b5. wszystko sztywne a napierdzila z prawej strony trr trry tryy:/ napierdzilela mocno ale bo obadaniu nic ani drgnie tylko czuje ze to moze byc juz wina przekładni.We wtorek dokladniej obadam sprawe bo mi auto zostawi.A szarpaki nic nie powiedziały:)heh masakra z tymi zawiechami jest:)u ciebie tez pewnie bedzie przekładnia.A na nie odpalonym aucie jak krecisz kiera to tez stuka?A jak odalisz to tak samo jest czy tez nie?Moze krzyzak sie wyrobił i on napaza pod kiera pod plastikami

Jak pierwszy zdiagnozujesz problem to wal odrazu 501 635 911 :)

Opublikowano

witam Mam to samo

Z prawej strony puka

problem pojawił się po wymianie amortyzatorów

wymieniłem zawias drążki kierownicze nawet maglownice i dalej puk puk

sam nie wiem czy może to amor ale jest nowy bilstein

brak mi pomysłów

Opublikowano

pewnie amortyzator ma luz poprzeczny, mi też tak puka z prawej strony po wymianie amorków na Sachs Super Touring - jest masa gównianych egzemplarzy amorków nawet dobrych firm Bilsten czy Sachs.