Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] VAG Prośba o ocene Logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstepie chcialbym oznajmic ze jestem tu "swiezy" takze prosze o wyrozumialosc :) Wątek zakladam w tej kategorii poniewaz chcialbym zdiagnozowac swoje niedawno zakupione auto - nic niby sie z nim niedzieje ale moral z tego taki ze niedawno je kupilem przejechalem 1k km i chcialbym mniej wiecej wiedziec czym jezdze tymbardziej ze to moje 1 audi , ktore kupilem naprawde na spontanie ,jechalem po calkiem inne auto w benzynie - powrocilem a4 w dieslu ;p takie zycie :) a wiec tak na wstepie zeby nie zanudzać chcialbym sie dowiedziec jak najwiecej... dokupilem kabelek podlaczylem Vag-a takie tam niby bledow zadnych nie ma , rozrzad filtry oleje powymienialem jednak cieknie mi odma ktora wymienie na dniach nawet manual znalazlem, teraz takie pytanie czy robic jakies logi itc czy poprostu wtrzymac sie narazie do wymiany... powiedzmy ze jutro moglbym zrobic statyczne ew dynamiczny tylko poprostu "jeszcze" nie wiem co z tego mozna wywrozyc ;p takze zwracam sie z wielka prosba o pomoc, chcialbym byc w pelni aktywnym klubowiczem jednak jestesmy tylko ludzmi kazdy kiedys zaczynal :) auto jak w opisie czekam na rady Pozdrawiam :)

Opublikowano

A wiec witam ponownie :) jak zaznaczył kolega wyżej zrobilem te logi - nie ukrywam sie byl to moj 1raz takze litosci hehe (z tego co orientuje dynamiczne mogly wyjsc troche zmieszane, tzn wszystko jest ok tylko zauwazylem ze nadpisywał tez statyczne na ta chwile nie zabardzo potrafie je odrożnić wiec nic nie ruszałem ;p

a Wiec :

Próba STATYCZNA

grupy normalnie :

000

image.jpg

001

image.jpg

003

image.jpg

004

image.jpg

007

image.jpg

013

n13.jpg

014

n14.jpg

018

n18.jpg

023

n23.jpg

GRUPY BASE SETTINGS :

000

bs0.jpg

003

bs3.jpg

004

bs4.jpg

011

bs11.jpg

PRÓBA DYNAMICZNA (tu moglem troche zamieszac - napewno jest dobrze z tym ze przez przypadek przy niektorych sa jeszcze logi z proby statycznej )

000

image.jpg

001

image.jpg

003

image.jpg

004

image.jpg

008

image.jpg

010

d10.jpg

011

d11.jpg

I to chyba bylo by na tyle... :) Czekam na wasze opinnie ( te dobre i zle ) ew. sugestie jak jezdzic cos poprawic cos zmienic, przeczyszcic... itd. Serdecznie pozdrawiam i Dziekuje za zainteresowanie sie tematem :)

Opublikowano

stat kat wtr do korekty

przepływomierz małowato mierzy

turbo bardzo słabo dmucha, katalizator out i sztange skrócić dwa obroty

Opublikowano

kat wtrysku - jak zrobic korekte ?

przeplywomierz - czyscic ,zostawic ?

turbo ? czyscic ? na wykonczeniu ?

rozumiem ze mam wywalic katalizator

i nie rozumie o co chodzi z ta sztangą ?

Opublikowano

kat wtrysku - jak zrobic korekte ?

przeplywomierz - czyscic ,zostawic ?

turbo ? czyscic ? na wykonczeniu ?

rozumiem ze mam wywalic katalizator

i nie rozumie o co chodzi z ta sztangą ?

1.http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=142235&sid=6623aa89e4638e32d49ef00ff5252936

2.narazie zaczekaj

3. jeszcze tego nie wiemy

4. jesli jest to tak

5. sztangę turbo skróć o dwa obroty

Opublikowano

Bron Boze nie krec sztangą.

Zmien filtr powietrza i wywal katalizator jak jest i powtorz logi dynamiczne.

Mamy swoj temat o regulacji kąta wtrysku...

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,10913.0.html

1. no dobra :)

2. :good:

3. a co tematu z tego forum to dlaczego mam "No input file specified. " ?

Opublikowano

rzeczywiscie link nie zaskoczyl a wiec podreguluje to wytne katalizator i sie zglosze , jeszcze takie pytanie mi sie nasunelo - poprostu go wyciac wstawic rurke, czy wywalic srodek z niego ?? jesli macie jakies uwagi,sugestie to chetnie ich wyslucham :)

Opublikowano

rzeczywiscie link nie zaskoczyl a wiec podreguluje to wytne katalizator i sie zglosze , jeszcze takie pytanie mi sie nasunelo - poprostu go wyciac wstawic rurke, czy wywalic srodek z niego ?? jesli macie jakies uwagi,sugestie to chetnie ich wyslucham :)

Jeżeli nie masz problemów z przeglądem to samą rurę, w przeciwnym wypadku rurka w kata, ja wybiłem kata ( zrobila się komora rozprężna, sam nie wiem czy to ma wpływ na drogę spalin).

Opublikowano

Link juz dziala.... kata po prostu wybij ze srodka....