Skrzynia23 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 witam dzisiaj udałem sie do serwisu klimatyzacji celem napełnienia klimy, po napełnieniu okazało sie ze sprężarka sie nie załacza Po podpieciu Vaga 0 błedów przy temp ok 22 stopni: Curren t - 0.512A Load- 39,6% Load- 26% Ciśnienie- 6.0 Bar w tamtym roku wymieniałęm sprzegiełko sprezarki, dodam ze jak podałem napiecie bezpośrednio z akumulatora do sprezarki to słychac było (prawdopodobnie cewke), bezpieczniki sprawdzone macie moze jeszcze jakies pomysły co moze byc przyczyną nie załączania sie spręzarki??
sajmon8526 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 jak dawałes na krótko napiecie to cewka przyciagała sprzegiełko i próbowałes zakrecic kołem?
Skrzynia23 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2011 z tego co zauwazylem to wg mnie nic sie nie przyciągało , a kołem nie próbowalem krecic
wielki1980 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Myślę że przy A4 B6 nie ma sprzęgła sterowanego elektromagnesem
sajmon8526 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 racja to nie b5:)Tam jest elektrozawór.W kompresorze bez sprzęgła jest podobnie. róznica jest tylko w tym że napięcie jest podawane do cewki elektrozaworu (tego z tyłu sprężarki) a nie cewki sprzegła. w stanie spoczynku (brak napięcia na elektrozaworze) jest by-pass z HP do komory korbowej sprężarki. podczas pracy cewka dostaje napięcie i zamyka by-pass. sprawdź czy do cewki dochodzi napięcie. jeżeli tak to jest opcja że zawór uszkodzony jest mechanicznie (zawory te zacierają się dosyć często)
Skrzynia23 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2011 a da sie sprawdzic ten zawór bez spuszczania czynnika??[br]Dopisany: 25 Kwiecień 2011, 09:19_________________________________________________jak wygląda ten zawór? aha i orientuje sie ktos jac cenowo przedstawia sie ten cały zabieg??[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2011, 15:49_________________________________________________w tym miejscu znajduje sie ten czujnik G65? przy wymianie rozrządu mógł sie w jakis sposob uszkodzic?
Rekomendowane odpowiedzi