Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Koszt wymiany turbiny w ASO?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktos orientuje sie ile kosztuje w serwisie audi wymiana turbiny. Wczoraj padla mi na autostradzie we francji. Zostalem scholowany do serwisu daleko od domu bo az 200 km i to bylo jedyne wyjscie poniewaz nie posiadam tutaj zaufanych mechanikow. Posiadam audi a4 2005 2.0 tdi blb. Pomozcie choc koszt w przyblizeniu

Opublikowano

gdzieś widziałem cena nowej turbinki to ok. 2500 PLN = 625 Euro + robocizna pewnie też z 200 euro czyli 1000 Euro przygotuj

tu nawet jest taniej

http://allegro.pl/turbosprezarka-vw-seat-skoda-nowa-03l145701e-i1564998351.html

ale w serwisie może nawet kosztować tyle co w aukcji X2

Opublikowano
  • Autor

Dzieki wielkie mam tylko nadzieje ze 1000 nie przekroczy. Szkoda ze nie stalo mi sie to w polsce.

Opublikowano

no i ile kolego zapłaciłeś za wymiane ?

Opublikowano
  • Autor

Rozebrali i stwierdzili ze turbina jest cala. Poszla pompa oleju. Narazie zamawiaja czesci a tutaj to naprawde trwa uwiezcie mi. Szacowany koszt calkowity to ok 2200 E. Tragedia

Opublikowano
  • Autor

mam nadzieje ze sie przeslyszalem , to byla rozmowa przez telefon. czy to mozliwe ze to taka cena ?? jak odbiore samochod to napisze jaki byl koszt.

Opublikowano

mam nadzieje ze sie przeslyszalem , to byla rozmowa przez telefon. czy to mozliwe ze to taka cena ?? jak odbiore samochod to napisze jaki byl koszt.

Czuje ze koszty beda spore :confused4: jak cos padlo z pompa oleju ;(

Opublikowano
  • Autor

zobaczymy , pozostalo czekac. a co jeszcze moglo pasc ?

Opublikowano

chyba wygląda na stałą bolączkę BLB czyli felerny imbusik i wałki wyrównoważające :confused4:

wspołczucia

Opublikowano

...było lepiej brać lawetę i auto przytargać do polski... :cool1:

jak oni Ci zaczną rozbierać naprawiać i przy tym się z niczym nie spieszą a godzinę roboczą potrafią policzyć i to słono.... :kwasny:

Ps...w jakiej części Francji klęknęło Ci auto....

Opublikowano

hmm 2200 E ? :D czlowieku nie rob tego holuj do polski za 1000 E to Ci z niego zrobia eSke :DD Polak POTRAFI ! :D

Opublikowano

Dokładnie, ja bym wolał holować do Polski i na miejscu naprawiać, chociaż sama laweta w 2 strony licząc też wyniesie nie mało.

Opublikowano

A ja bym jeszcze poszukał kogoś innego w twoich stronach na tą robotę.

Opublikowano

...z Belgii do polski jest możliwość przywieść auto za 300-400 euro zależy tylko w jakie rejon polski ... :cool1:

Opublikowano
  • Autor

W normandii padlo

Opublikowano

laweta bruksela- białystok kosztuje 350euro

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam. Sorki ze tak dlugo sie nie odzywalem. Calkowity koszt wyniosl : 2890 E Nie bylo latwo.

Opublikowano

Nie polecam renegeracji turbiny :thumbdown:

Ja renegerowałem,podobno u fachowca,ale i tak nie potrafi naprawić mojej.Mam już od niego założoną czwartą turbinę i jest pupa.Za pierwszym razem mi padła tak że auto holowałem na lawecie,a te 3 następne wyją jak sk***ysyn.Więc nie mam wyboru albo nowa albo używana.Używana z tego co się dowiedziałem że jak będzie pewna to też trochę polata :)

Więc nie polecam renegeracji ja już wtopiłem 2800 zł. Cena za renegerację dogania nową turbinę :gwizdanie:

A cena za nową do mojego BPW z montażem i wymianą oleju-czyli wszystko= 4600 zł.

Opublikowano
Witam. Sorki ze tak dlugo sie nie odzywalem. Calkowity koszt wyniosl : 2890 E Nie bylo latwo.

:shocked: :shocked: :shocked:

Ooo ja pier....dziu, toś chłopie lepszy ode mnie :facepalm:(ok.1500€).Co tam właściwie ci nawaliło ze tyle kosztowało ?