Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Do 110km/h ekstar powyżej muli ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko co może być tego przyczyną że do 110 normalnie się buja, a powyżej zamulony jak nie wiem co. A 140 nie da rady przekroczyć. Wymieniłem już N75 i filtr paliwa i dalej to samo

Opublikowano

A jak tam przepływka? Odepnij i zobacz jak sie zachowa bez niej.

Opublikowano
  • Autor

jaka przepływka (ta przy filtrze powietrza) ?

Opublikowano

A jest jakas inna? :cool:

Opublikowano
  • Autor

Chyba nie. Nie znam się dlatego się pytam. Znalazłem kiedyś na necie, że można ją wyczyścić. Możliwe to czy ktoś bajki pisał. A zgóry dzięki za odpowiedź. Sprawdzę jak się troszkę cieplej zrobi

Opublikowano

Znalazłem kiedyś na necie, że można ją wyczyścić.

Można.

Opublikowano
  • Autor

Wyjałem ten przepływomierz ale tam nie ma co czyśić. Blaszka (termistor) w środku jest nie ruszona. Jedynie siatka od strony wlotu powietrza jedynie była czarna to ją wyczyściłem spirytusem. Nie sprawdzałem tylko w trasie. Będę musiał go odpiąć w trasie i zobaczyć co się będzie działo. Chyba że mogło się coś zepsuć w środku tego przepływomierza. Co wy na to ?

Opublikowano

To jest przepustnica od benzyny, traktorki czegoś takiego nie posiadają.

Tematy zostały pomylone i wklejono zły link.Teraz jest wszystko ok.

[cayenne]

Opublikowano

Witam! na Twoim miejscu zgłosił bym sie do doktorka z tym autem. To jest niewiarygodne , ze auto marki :audi: nie buja ponad 110.

Byćmoże problem dotyczy filtra, ale najlepiej niech to zbadaja.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, miałem podobny problem ze swoim autem. Max. prędkośc 140 i trwało to wieki wymieniłem przepływomierz i jest ok. zbiera się że aż miło.

Opublikowano
  • Autor

1. Ile dałeś za przepływomierz bo tu piszą żeby na allegro nie kupować. Ale różnica między allegro (170-200zł), a Serwisem (500zł) jest duża jak widać ?

2. Czy VAG wykaże, że przepływomierz walnięty ?

3. Gdzie można dostać taką wtyczkę co się podłącza do przepływomierza bo moja za ciekawie nie wygląda ?

Opublikowano

1. kupisz taniej na allegro, a co z gwarancja? w serwisie niby drozej ale masz 100% ze w ciagu 2 lat jak przeplywomierz zacznie niedomagac wymienia tobe na sprawny.

2. vag wykaze gdy odczyty przeplywomierza sa poza wartosciami realnymi. pelna ocene dadza tylko logi dynamiczne.

3. wtyczke dostaniesz w serwisie. podajesz numer VIN nadwozia i wg niego zamowisz odpowiednia kostke.

Opublikowano

Kup przepływomierz w serwisie, ceny w allegro wyglądają może atrakcyjnie ale ja też gdy potrzebowałem przepływomierz sugerowałem się ceną i kupiłem bosha na allegro. Może miałem pecha, przepływomierz był oryginalnie zapakowany ale okazał się wadliwy i w rezultacie kupiłem nastepny przepływomierz w Serwisie w Rzeszowie koszt 390 zł z dwuletnią gwarancją. Za wymiane zaśpiewali sobie 75 zł ale z tego zrezygnowałem. Różnica w działaniu bez porównania. Przypuszczam, że teń tańszy mógł pochodzić z parti która nie przeszła kontroli jakości i trafiła do obiegu. Słyszałem też, że niektóre części bosha są produkowane w Turcji. Ta tania część w moim przypadku okazała się bardzo droga.

Opublikowano

rbs2360: zanim wymienisz połowę silnika , wykonaj zestaw logów dynamicznych. Chyba, że lubisz naprawiać w ciemno. Logi dynamiczne obnażą usterkę, tym bardziej że mamy do czynienia z silnikiem posiadającym pełną diagnostykę.

Opublikowano
  • Autor

Ok dzisiaj może zrobie. Ale jest tu ktoś kto mi je rozszyfruje ?

Opublikowano

tak, ale wrzuc do dzialu "diagnostyka vag"

Opublikowano

Mam ten sam problem ale mój przepływomierz jest ok.czy ty już doszleś co boli twoje autko

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobrze mówi nie daj się w pakować w niepotrzebne koszta.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Mam ten sam problem ale mój przepływomierz jest ok.czy ty już doszleś co boli twoje autko

Obstawiam na wtyczkę (sprawdź u siebie) od przepływomierza bo była od środka (pod tą izolacją gumową) zaśniedziła i kable były na wierzchu bez izolacji pokleiłem przewody i jest narazie git - nie wiem tylko gdzie kupić taką wtyczkę, bo bym wymienił na nową - może wiecie gdzie można kupić. Elektryk samochodowy mi powiedział że tego się nie dostanie bo takie wtyczki są sprzedawane z całą izolacją (no nie chce mi się w takie bzdury wierzyć).