Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.9 TDI AFN] Audi A4 by Murdzi *** 200 000km za nami! STR. 8 ***

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dzięki śliczne kolego :hi:

Dopisany: 13 Listopad 2011, 19:06

Panowie, co powiecie na kierunki amerykańskie? Przymierzam się lekko do założenia takowych, nie chce zmieniać lamp na polifty, przeraża mnie cięcie błotników a brak przeciwmgłowych w Valeo wkur$%# mnie najbardziej :wallbash: Dlatego chciałem coś takiego ogarnąć... Jak myślicie, warto się w to pakować?

Takie foto podglądowe:

W aukcji --> Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Jak nie chcesz ciąć błotników to kup lampy od audi s4. Wyglądają prawie jak lampy poliftowe a różnica jest taka że te są dzielone.

Mówie o takich lampach:

http://allegro.pl/nowe-lampy-audi-a4-s4-b5-95-depo-komplet-soczewka-i1938664047.html

Są dosyć drogie, ale jest soczewka więc można wtedy też ksenony władować.No i nowe lampy będą świeciły całkiem inaczej a depo to dosyć dobra firma.Myślę że można je taniej wyrwać więc pomyśl o tym :) Ogólnie auto super, felgi jakieś większe i będzie bajka :wink4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wiem kolego, że są takie lampki. Kiedyś się przymierzałem nawet do ich zakupu. Jedna rzecz mi tylko przeszkadza - brak halogenów :kwasny: Nie lubię, kiedy w aucie nie działa mi jakiekolwiek wyposażenie. A pozbywać się czegoś, co mam i co jest bardzo funkcjonalne tylko i wyłącznie na rzecz wyglądu to chyba nie dla mnie... Ale nie mówię nie :mysli:

Dopisany: 17 Listopad 2011, 22:31

Dzisiaj kupiłem ręczny w skórce :dance2: Mały mod a cieszy :naughty: Jak tylko dojdzie, to wrzucam fotki :)

Dopisany: 18 Listopad 2011, 15:25

Na półce czekają:

- uchwyt na kubki

- tempomat

A już w drodze do mnie:

- wyświetlacz temperatury

- no i właśnie owe felgi...

Jutro zakupy - nowe wycieraczki - pytanie, jakie polecacie na zimę za rozsądną cenę?

Opublikowano

Ja mam takie lampy dzielone :naughty: Fakt brak halogenu, ale zawsze można zamontować je w zderzaku :P Lampy świecą o niebo lepiej niż zwykłe :good:

Opublikowano

Trzeba było choć 17" brać, ale i tak 16" lepsze od 15" :good:

Opublikowano
  • Autor

Ja za dużo latam, często wożę sporo rzeczy w bagażniku i pasażerów w kabinie - dlatego gleba odpada, 17 na niskim profilu też. A 16 to idealny kompromis pomiędzy komfortem i wyglądem jak dla mnie. No, może na jakieś sprężyny -30mm się skuszę w przyszłości :) Poza tym, za niecałe 400zł to chyba warto takie 16 :gwizdanie:

Opublikowano

Jeśli chodzi o wycieraczki to tanie a dobre (i ładnie wyglądające tzn. banany) ma firma "alca".

Moim zdaniem ładniejsze od valeo compact revolution, które miałem wcześniej.

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie mają być wytrzymałe i dobrze zbierające, a wygląd to akurat drugorzędna sprawa. U nas są 53 i 50 cm, prawda?

Opublikowano

Nie pamiętam ale chyba są dwie takie same :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Aż muszę sprawdzić :naughty: Jutro się pochwalę jakie kupiłem ;)

Opublikowano

Nie są takie same :kox:

Opublikowano
  • Autor

Heh, jeszcze się nie wybrałem po nie :naughty: Tak jak pisałem wcześniej, 53 i 50? Żebym z siebie durnia nie zrobił w sklepie :gwizdanie:

Opublikowano

Może w zwykłych jest różnica, w płaskich obydwie są takie same.

530mm tj. 21 cali :gwizdanie:

P1000932.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ok, wczoraj kupiłem i założyłem Valeo Compact, w sumie na zimę szkoda mi było coś lepszego dawać. Dzisiaj dotarły do mnie felgi. Są niesamowicie brudne i lakier już odchodzi, ale w sumie to dobrze, bo i tak polerować je będę. Najbardziej mnie zaskoczyły parametry: 8J, 16 cali i ET38... Kupowałem trochę w ciemno, ale w sumie jestem zadowolony. Ten model jest od W211 320 CDI i 350 benzin :naughty:

Dopisany: 14 Grudzień 2011, 18:03

Panowie, a na te felgi mogę założyć 205/50 R16? Czy nie bardzo? W sumie szerokie są...

Opublikowano

jak już to 205/55/16 aby nie było przekłamania :wink4:

a co do "wyglądu" to dla mnie za małe, ale wzór mi osobiście się podoba :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Wzór mi się cholernie podoba. Ja nie mogę ani 17 ani 18 wrzucić, bo za dużo latam :confused4: Dlatego chciałem coś ładnego za rozsądną kasę.

Dopisany: 14 Grudzień 2011, 18:23

Umyłem z grubsza felgi i się okazało, że ET wynosi 36... Czyli od moich słoneczek są równe 5cm szersze na samej feldze :kox: Będzie ładnie z nadkolem stało? Nie będzie tarło? :polew: W ogóle, na 8J idzie nałożyć 205/55?

Opublikowano

Elegancki egzemplarz :) skrzynie zeswapuj jeszcze tylko :decayed:

jak wypolerujesz kółka to ładuj gwint i oponki to 205/40/16 :kox: :kox: :kox: :kox:

http://www.tyrestretch.com/8_205_40_R16/8_205_40_R16_Falken.jpg.php

:facepalm::tongue4: junior...i sankami po asfalcie szurac i Murdzi bylby pierwszy co by takie coś zrobił :kox:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

O panowie, widzę ze oponki na bogato mi proponujecie :decayed: Chyba jednak będzie profil 55, ale i tak przy szerokości 8J to lekki naciąg będzie, nie?

Dopisany: 15 Grudzień 2011, 17:54

No i stało się - kupiłem Navi Plus :naughty: Tyle tylko, że będę chciał rezać je do tunelu przedliftowego, bo z przekładką na polifta za dużo kombinacji i sam tego za cholerę nie ogarnę. A dodatkowo mam grzane stołki, to już w ogóle problem z podłączeniem... Ponadto mam możliwość pomalowania proszkowo tych felg, które kupiłem, za jakieś 160zł... Warto? I na jaki kolor jeśli tak? Czy jednak lepiej uderzać w polerkę? Doradźcie koledzy...