Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Czy śruby będą pasować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy oryginalne sruby, ktore mialem do 15" felg beda pasowac do 17" :?:

Opublikowano

Będą ale tylko gdy masz też 17" ori. Do ori felg śruby mamy z łebkiem kulistym, stosuje się je do felg stalowych i wszystkich ori audi. Jeśli felgi nie są ori to musisz mieć śruby stożkowe.

Opublikowano

A czemu miałby nie pasować ???

Chodzi mi o to czy nie beda za krotkie. Felgi, ktore chce zalozyc to OZ Superleggera et35

Opublikowano

A te 15" miałeś ori? Jeśli tak to na 100% nie będą pasować. Musisz kupić śruby z łbem stożkowym. Sprawdź sobie wkładając śrubę ori do felgi 15" ile wysteje od strony piasty i musisz dobrać takie śruby stożkowe aby Ci tyle samo wystawały z tej felgi OZ.

Opublikowano

felgi 15 byly ori, sprzedzalem je i juz nie sprawdze ile sruba wystawala

Opublikowano

Wydaje mi się że długość będzie taka sama, jeśli nie będziesz stosować żadnych dystansów, ale zamiast kuli musi być stożek.

Opublikowano

Czyli pewne jest to ze do tych felg musza byc sruby stozkowe :?:

Planuje kupic MCGard M14x1.5 tylko nie wiem jaka dlugosc. 28mm :?:

Opublikowano

Tak, sprawdzałem w Etce i ma być M14x1.5x28

Opublikowano

W oryginalnych 15" miałem śruby M14x1,5x27 , założyłem OZ i śruby musiałem kupić dłuższe. Wziąłem M14x1,5x35. Aż z ciekawości pójdę zaraz do garażu i wykręcę śrubę bo jestem niemal pewien , że kupowałem kulę , a nie stożek :gwizdanie:

Opublikowano

Co do felg OZ to tak jak napisałem nie wiem jakie powinny być te śruby. Najlepiej byłoby sprawdzić ile śruba wychodzi w oryginale a ile w tych OZ-tach i wtedy dokupić właściwe. Z tego co mi wiadomo to zawsze ori miały kulę a reszta felg miała stożek ale jak ktoś miał do czynienia z firmą OZ bo ja nie to może Ci pomoże.

Opublikowano

Wlasnie zamowilem sruby MCGarda stozkowe 28mm. Mam nadzieje ze beda dobre

Opublikowano

Sprawdziłem i w moich OZ gniazdo jest pod kulę :gwizdanie:

Opublikowano

o kurde

Opublikowano

o kurde

No właśnie dlatego trzeba wcześniej wszystko dobrze sprawdzić. Do OZ idą śruby o długości 28,5mm , 34,5mm , a nawet 40mm :gwizdanie:

Opublikowano

Albo te OZ były kręcone śrubamu kulistymi i wyrobiły juz sobie gniazdo :). Generalnie do felg nieoryginalnych powinny być śruby na stożku. Długość to najczęściej 28, jednak do nietypowych felg, dystansów mogą być dłuższe. Śruby maja się wkręcać żeby zrobić minumum 7 i pół obrotu.

Ale dla pewności trzeba zerknąć na gniazdo śrub w feldze, widzialem pare kompletów nieoryginalnych felg z łebkiem kulustym. Ale mam też takie, które były stożkowe ale ktoś mądry kręcił je oryginalnymi śrubami- kulistymi. Troche na górze gniazda się dopasowały do kuli (wyrobiły), jednak ja przykręciłem je stożkami jak Bóg przykazał i na szczęście jest ok, nie odpadają :>

Opublikowano

Noi okazalo sie ze moje felgi OZ Superleggera potrzebuja srob z lebkiem kulistym. Zamowilem MCGard M14x1.5 34mm

Teraz juz musza byc dobre :decayed:

Opublikowano

Noi okazalo sie ze moje felgi OZ Superleggera potrzebuja srob z lebkiem kulistym. Zamowilem MCGard M14x1.5 34mm

Teraz juz musza byc dobre :decayed:

Czyli dobrze pisałem :decayed: Idą takie same jak do mnie , tylko ja brałem długość 35mm :decayed: