Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Intensywne podswietlenie wyswietlaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie,czy ktos wie dlaczego podswietlenie wyswietlaczy i panelu klimatyzacji raz jest normalnie podswietlone a za drugim razem nabiera intensywnosci jakby sie nagrzewalo i tak kilka razy w czasie jazdy

Opublikowano

Zależy od stopnia nasłonecznienia kabiny, a dokładnie czujników światła :naughty:

Opublikowano

Zależy od stopnia nasłonecznienia kabiny, a dokładnie czujników światła :naughty:

Chyba żartujesz? Gdzie masz w B5 czujniki swiatła bo ja nigdzie nie widziałem takiego wynalazku.

Jak sa zgaszone światła to jest intensywny a jak zapalisz światła to sie przyciemnia. A jak miga samo to coś jest nie tak, albo błąd climatronika albo cos nie łączy.

Opublikowano

to wychodzi ze winny jest climatronik,a czy po podlaczeniu go pod komputer pokaza sie jakies bledy climatronika?

Opublikowano

tak VAGiem na pewno odczytasz błedy.

Ale można też zrobić to prościej. Wszystko jest opisane w tym wątku --> http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=70.0;highlight=kody+b%B3%EAd%F3w

Tzn z VAGa dostaniesz pełny obraz sytuacji a na szybko można sprawdzić czy sa błędy własnie na klimatroniku.

Pozatym jak powiedziałem może być tak że błędów nie będzie a będzie migał jak coś nie łączy.

Opublikowano

fajnie dziekuje za kody [br]Dopisany: 27 Kwiecień 2011, 12:27_________________________________________________jak cos znajde to sie odezwe,aha mozesz mi powiedzeiec który to przycisk Recyrkulacji

Opublikowano

dzieki :)[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2011, 13:23_________________________________________________Znalazłem cos takiego;

1c-0,0

2c-13,2

3c-112

4c-71

5c-90

6c-141

7c-146

8c-(34-33)

9c-221

10c-224

i tak dalej do 87c

Opublikowano

to co podałes to wyniki jakie dostałes na poszczególnych kanałach od 1 do 87.

Błędy by się wyświetliły na kanale nr 1. Jesli masz tam 0.0 to znaczy że brak błedów.

Ale VAGa podpiąc też nie zaszkodzi.

jesli masz troche czasu to dobierz sie do klimatronika z tyłu odepnij i jeszcze raz wepnik wtyczki. Może gdzies nie łaczy.

Jesli nie pomorze to jest jeszcze jedna przypadłość która podobno czasem sie zdarza a mianowicie zimne luty w sterowniku i to juz trzeba sie bawic z lutownicą.

Opublikowano

Chyba żartujesz? Gdzie masz w B5 czujniki swiatła bo ja nigdzie nie widziałem takiego wynalazku.

A jednak jest takie cudo w B5, mam u siebie taki czujnik nasłonecznienia w liczniku a dokładnie sensor na środku licznika i działa wyśmienicie, w momencie kiedy światło zaświeci na licznik to wszystko się ładnie rozjaśnia.

Opublikowano

A jednak jest takie cudo w B5, mam u siebie taki czujnik nasłonecznienia w liczniku a dokładnie sensor na środku licznika i działa wyśmienicie, w momencie kiedy światło zaświeci na licznik to wszystko się ładnie rozjaśnia.

aż mi sie wierzyc nie chce ale ok niech wam będzie.

ale jesli tak to mamy kolejny element układanki który może nawalać.

Opublikowano

fajnie dziekuje za pomoc

Opublikowano

Potwierdzam.

Fotodioda za takim półmatowym punkcikiem w pobliżu 0 na skali prędkościomierza. :naughty:

Opublikowano

Potwierdzam.

Fotodioda za takim półmatowym punkcikiem w pobliżu 0 na skali prędkościomierza. :naughty:

dobrze wiedzieć :good: Jak będę nie długo rozbierał licznik to się przyjrzę temu ustrojstwu.