jacaq Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Witam, mam problem jak w temacie, auto mi szarpie w granicach od 2 - 3 tys obrotów. Objawami jest przyduszanie silnika - wystarczy dynamiczniej wcisnąć gaz i wszystko jest ok na jakiś czas. Kiedyś też tak mi się działo i zmieniłem stacje z BP na LOTOS i problem znikł zmieniłem również benzyne 95 na 98. Od 3 miesiecy tankuje na NESTIE benzyne 98 i w ostatnim czasie problem powrócił. Mam silnik 1.8 turbo przebieg 171 tys nic przy nim nie bylo robione z tego co mi wiadomo. Proszę o porady. * nazywaj proszę wątki zgodnie z regulaminem forum (ten poprawiłem) - lukaszr
saintadamus Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 no skoro po zmianie na inne stacje sytuacja sie zmienia z gorszej na lepsze i odwrotnie to chyba sam sobie odpowiadasz w czym jest rzecz może filtrem paliwa powinieneś sie też zainteresować
eMeM Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 turbina pracuje caly czas, a nie zalacza sie w jakis magiczny sposob przy 2 tys. jesli nie jest to filtr paliwa, to stawialbym tutaj na wtryskiwacz lub cos z ukladem zaplonowym - swiece kable cewki pzdr
jacaq Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2008 okej w poniedziałek zmienie filtr paliwa i zobacze czy problem ustąpi, a czy przypakiem nie może to być coś z układem dolotowym chodzi o powietrze zmieszane z benzyną ?
schiller Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 powietrze zmieszane z benzyną ? raczej z olejem a to świadczyło by o padającej turbinie. zauważyłeś może z ci autko "kopci"?
jacaq Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2008 No dokładnie, wydaje mi sie, że na tym polega forum. Faktycznie na wolnych obrotach również czasami "dusi" mi silnik, auto nie kopci, przynajmniej nie zauważyłem sprawdze to jutro z rana. Zerkne rownież na filtr powietrza.[br]Dopisany: 06 Styczeń 2008, 19:13 _________________________________________________Witam. Filt powietrza jest czysciutki chociaz przejechalem na nim 15 tys, wymieniłem filtr paliwa po przejechaniu na nim rowniez 15 tys. Odkad wsadzłen nowy BOSHA (to jest od dzisiaj rana) nie odczułem żadnego szarpniecia silnikiem ani nierownej pracy. Mam nadzieje ze to bylo powodem tych szarpań. Bede dalej obserwował poczynania mojego silnika ....dzieki za pomoc.
saintadamus Opublikowano 7 Stycznia 2008 Opublikowano 7 Stycznia 2008 no to dobrze że to był tylko filt prawdopodobnie :th: w piekarach masz świetnego speca od audi więc jak by co zawsze możesz do niego skoczyć
jacaq Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2008 tak tak, jest to dobry specjalista. Już mi kiedyś pomogł
Rekomendowane odpowiedzi