Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Olej MOTUL- oryginał i podróbka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co lepiej lać do a6 c6 3.0 tdi fabrycznie bez dpf. Według książki coś zgodnego z normą 505.00, 505.01 lub 507.00. Którą normę najlepiej wybrać?

Opublikowano
  • Autor

jakis dobry 5w40 z normą 505.00 i wymiana co 10 tys

wysłane z prodiża

Edytowane przez endriuu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć i czołem :hi:

Przedstawione przeze mnie oleje są oba oryginalne... sam nie wiedziałem że MOTUL już tłucze olej w Italii...

Na zimę zawsze kupuje płyn do oprysków MOTULa, bo panowie z forum mają go w dobrej cenie...

Zawsze też był Made in France... a tu ostatnio przyszła butla Made in Belgium.

Poniżej przedstawiam olej MOTUL X-Cess 5W40 w opakowaniu 1L...

Produkowany we Francji (13-09-2013r) i Włoszech (21-09-2015r).

Widać że ten produkowany w gorącej Italii zyskał dodatkową normę PSA B71 2296 :eusathink:

Może moje sposptrzeżenia są zbyt pochopne... ale X-Cess z Francji ma inny zapach (czuć syntetyczną bazą) :cool1:

9532908900_1458985025_thumb.jpg 6538170100_1458985028_thumb.jpg

2545246700_1458985115_thumb.jpg 9161390600_1458985125_thumb.jpg

Edytowane przez cabanmat

Opublikowano

Caban gratuluje węchu, powinienes pracowac na lotnisku.

Motul wybudowal sobie fabryke w slonecznej Italii, popyt rosnie to sie rozwijają.

Opublikowano
  • Autor

"Uwielbiam zapach bazy syntetycznej o poranku"

:)

wysłane z prodiża

Edytowane przez endriuu

Opublikowano

:grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jakieś opinie o Polskim Specol?

Opublikowano

Szukaj w innym temacie.

Ten jest o Motulu.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak się skoczyła historia z oszustem że Szczecina ?

Opublikowano
  • Autor

z tego co wiem z OCP to Pan Kocyła mial najazd służb w sprawie sprzedazy podrobek Motula. ponoc sam zalewal przepracowany olej. ale ile w tym prawdy to nie wiem. jego konto na allegro Malgorzataa2 zostalo zablokowne. firma ktora sie posługiwał zlikwidowana.

wysłane z prodiża

Opublikowano

Z moich informacji wynika że pan K. wcale nie sprzedawał podrabianego ani zuzytego oleju. Owszem miał najazd służb i skończyło się to sprawą w sądzie oraz Komornikiem. Pan K. wpadł na bardzo prosty sposób zarobienia kasy. Olej był prawdziwy, butelki oraz nakrętki też z tym że w środku był 10W40 6100 Synergie, tylko nalepki na butelkach były lipne. Marcin od razu podał właściwą informacje ze wszystkie butelki mają te same oznaczenia. Ot całą tajemnica.

Opublikowano
  • Autor

ale ten olej od niego smierdzial. capilo na odleglosc wiec niemozliwe zeby tam byl 6100

wysłane z prodiża

Opublikowano

Możliwe że jakaś część oleju "robił" sam

Opublikowano
  • Autor

najlepiej ze poszla fama ze motula podrabiaja. a to byla lokalna akcja oczywiscie dzieki allegro rozprzestrzeniona na caly kraj.

a to jak probowal oczerniac i straszyc temidą dzika bo zglosil sprawe do Motul Polska to jakas parodia.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=88&t=170349&start=30

wysłane z prodiża

Edytowane przez endriuu

Opublikowano

Chcieli odsunąć od siebie podejrzenia

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dostał karę finansową dość znaczną i miał niby umieścić dopisek, że handlował podrabianymi produktami na swoich aukcjach. Tylko od drugiej części kary się odwoływał, kase niby bez problemu zapłacił, w sumie się nie dziwię bo miał pewnie z czego:))

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy czy któryś z olejów to Fake. Ten z lewej ma rozbudowaną etykietę na tylnej stronie (jest z roku 2015 a wlałem go w zeszłym) natomiast ten z prawej jest z 2016 i jeszcze go nie wlałem (być może na szczęście). Na zdjęciach widać że różnią się etykietami z tyłu. Na razie nie sprawdzałem koloru bo nie chcę ingerować żeby mi ktoś czegoś nie zarzucił. Pisałem do managera Motul w Polsce i olał sprawę totalnie. Do sklepu gdzie zakupiłem jeszcze nie pisałem bo chcę mieć 100% pewność czy ten po prawo to nie podróbka. 

1.jpg

2.jpg

2015.jpg

2015_kod_producenta.jpg

2015_kreskowy.jpg

2016.jpg

2016_kod_producenta.jpg

2016_kreskowy.jpg

Edytowane przez A4 B7 2007

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ostatnio robiłem gościowi pare rzeczy w golfie 1.9 vp i zdejmowałem też pokrywe zaworów. Jak zobaczyłem jaki syf tam panuje - od razu telefon do właściciela czy on w ogóle zmienia w tym aucie olej. Mówi że co 10kkm motula z allegro:decayed:

Powiem wam że ja w życiu nie widziałem tyle syfu naklejonego w silniku. Tam gdzie obracały się krzywki wałka było wolne miejsce, a przy ściankach głowicy nawet do 2cm szlamu. Wybierałem to łyżką stołową do wiadra:grin:

Myślę że gdyby robili te podróbki z czegoś chociaż zbliżonego jakością do sprzedawanych dzisiaj olejów- pociągneli by ten interes dłużej...

Opublikowano

U mnie przy zrzuceniu czapki przy wymianie oringow na pompkach meches bym tak zdziwiony czystoscia silnika ze sam dopytywał gdzie kupuje oliwe bo zadko w benzynie zdaza się tak bielutki silnik.Wiec tylko potwierdza to jakość oryginalnych olejow kupowanych od naszych forumowych kolegów :wink: . U mnie akurat był zalewany Motul Specyfic 

Opublikowano

Ja też leje Motula od Dzika- z silnika można jeść :) Mam ochote na zmiane na inną markę, bo mam wrażenie że szybko traci swoje właściwości (jakieś 7 kkm)... Ale właściwości czyszczące ma super