Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Rezerwa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam Audi A4 B7 2.0 TDI 140KM z roku 2007. W aucie posiadam zbiornik paliwa na 70l. Wiecie ile wynosi rezerwa?

Opublikowano

Jak trzy lata jeżdzę swoim to rezerwę widziałem tylko raz :decayed: ale nie sprawdzałem na fisie ile można jeszcze na niej przejechać. Myślę że to jest jakieś 5-7l ON-u.

Staram się dotankowywać do pełna około połówki zbiornika, jak bym trafił na jakieś gówno to zawsze mniejsze ryzyko :gwizdanie:

Opublikowano

Gdzieś (nie pamiętam gdzie) wyczytałem, że rezerwa podczas normalnej jazdy powinna wystarczyć na przejechanie ok. 100 km. Tak więc ilość paliwa w zbiorniku, w momencie pojawienia się komunikatu o rezerwie powinna być uzależniona od normy spalania. Przyjmując to założenie, w twoim zbiorniku będzie to około 6/7 litrów oleju napędowego.

Opublikowano

w B6 w 1.9 TDI książka mówi że po zapaleniu się lampki kontrolnej, paliwa w baku jest ok 8-10 litrów, zbiornik ma 66 litrów.

pzdr.

Opublikowano

(...) zbiornik ma 66 litrów.

66 l w wersji quattro, 70 l FWD

Opublikowano

w każdym razie rezerwa ma starczyć na około 80 minimum kilometrów przy na normalnej jezdzie w zbiorniku zostaje jakieś 7L a i da się przejechać ponad 100 km.

Opublikowano

(...) zbiornik ma 66 litrów.

66 l w wersji quattro, 70 l FWD

tak sie akurat zlozylo, ze w piatek wjezdzajac na stacje zapalila mi sie rezerwa. FIS pokazywal zasieg 100KM (przy srednim spalaniu od ostatniego tankowania 8,4) a po zatankowaniu do pelna weszlo 56,06 litra. mam Q wiec mniejszy zbiornik. suma sumarum w zbiorniku musialo zostac okolo 8-10 litrow

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to u mnie zapalała się rezerwa jak na fisie było 80 km. do końca zbiornika :hi: