Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana soczewki z odbłyśnikiem bixenon Valeo na soczewki z Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiąc dystans mieliśmy na celu ułatwić maksymalnie montaż soczewki z B8. Czyli po przykręceniu dystansu soczewkę będzie się przykręcać jak ori bez konieczności ustawiania czegokolwiek.

Faza projektowania jest za nami. W tygodniu będą testy i ewentualne poprawki. Jeszcze tylko certyfikat z ingolstadt i produkt ujrzy światło dzienne :-)

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

haha :) jajcarze :wink: to czekamy :hi:

Opublikowano

Szybkie foto jak to mniej więcej będzie wyglądać:

3662ff779573.jpg

Edytowane przez Lukasz_N

Opublikowano

pełna profeska :hi:

Opublikowano

Na razie to tylko prototyp zrobiony na sztukę, żeby przetestować czy się sprawdzi.

Jak pójdzie do produkcji seryjnej to wtedy będzie wyglądać jak należy ( ocynk itd.) ;)

Opublikowano

Montaż blaszek zajmuje z 10 minut/lampa :)

Co do ocynku nie jest konieczny.

Opublikowano

też mi się tak wydaje... no chyba, że ma być naprawde profi 100% ale wtedy wiadomo koszty moim zdaniem idą nie potrzebnie w górę :wink:

Opublikowano

też mi się tak wydaje... no chyba, że ma być naprawde profi 100% ale wtedy wiadomo koszty moim zdaniem idą nie potrzebnie w górę :wink:

Przesada..... Zawsze można z nierdzewki wykonac.

Opublikowano

Może nie może tak...

Kto bogatemu zabroni?

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

dokładnie... wasza robota :wink: byle wszystko było ok, bo wygląda na prawdę bardzo dobrze :hi:

Opublikowano

Przesada..... Zawsze można z nierdzewki wykonac.

Montaż blaszek zajmuje z 10 minut/lampa :)

Co do ocynku nie jest konieczny.

Jak zrobiłeś X-naście kompletów lamp, to może i zajmuje 10 minut. Kwestia wprawy

Większość ludzi, którzy się brali za przekładanie pisze o tym, ze najwięcej czasu schodziło im na ustawianie tych blaszek.

Co do ocynku to mam to za darmo, więc koszta zerowe. Ale dzięki za fachowe porady.... ;)

Edytowane przez Lukasz_N

Opublikowano

Jak zrobiłeś X-naście kompletów lamp, to może i zajmuje 10 minut. Kwestia wprawy

Większość ludzi, którzy się brali za przekładanie pisze o tym, ze najwięcej czasu schodziło im na ustawianie tych blaszek.

Co do ocynku to mam to za darmo, więc koszta zerowe. Dzięki za fachowe porady.... ;)

Masz racje zrobiłem już ich troche. Kwestia wprawy. Przy kosztach zerowych to czemu nie. W mojej okolicy to firmy majace laser nie zajmują sie malymi zamówieniami i nawet był problem wyciac adaptery jakie posiadam.

Opublikowano

Wiem jak to jest. Ja mam możliwość zrobienia u siebie w firmie całości na gotowo, więc nigdzie nie muszę szukać na zewnątrz i się prosić.

Opublikowano

A jaki macie sposób na to, aby zarnik był prosto od B8? Na dobrą sprawę za każdym razem jak by się wkładało zarnik to może być inny kąt..

Opublikowano

Wkładasz i przekręcasz...

Dziś sprawdziłem przy okazji pomiarów prototypu dystansu :-)

27994d6cbef972ad31976de459013940.jpg

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Zrob zdjecie od przodu jak soczewka z b8 jest wycentrowana bo jestem ciekaw jak to wyszlo ;)

Opublikowano

No właśnie nie wyszło... Hehe poprawki w drodze :-)

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Wkładasz i przekręcasz...

Dziś sprawdziłem przy okazji pomiarów prototypu dystansu :-)

27994d6cbef972ad31976de459013940.jpg

wysłane z Commodore 64

witam, jak dla mnie jest super, wystarczyłaby mi sama blacha, z dystansem dałbym radę

Opublikowano

W zestawie będzie komplet śrubek i tulejki dystansowe, żeby wszystko poskładać P&P bez kombinowania :)

Edytowane przez Lukasz_N

Opublikowano

W zestawie będzie komplet śrubek i tulejki dystansowe, żeby wszystko poskładać P&P bez kombinowania :)

ok. nie ma pośpiechu poczekam na komplecik żeby wszystko poskładać P&P bez kombinowania (ciekawi mnie jaki będzie koszt takiego zestawiku)