Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana soczewki z odbłyśnikiem bixenon Valeo na soczewki z Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do tego moda tylko że nie mam bi xenonów. Powiedzcie mi czy przetwornice z normalnych xen pasują do bix ?

Tylko masz za mala dziure na soczewke w lampie :cool1: Musisz te chromowane coś zdjąć i powiekszyć otwór... czyli rozebrać lampe :decayed: A po za tym jak podłaczysz sterowanie przesłony soczewki jak w zwykłej lampie tego nie ma?? Chyba lepiej jednak kupić bixy :gwizdanie:

Chcesz mi powiedzieć, że fizycznie soczewki zmieszczą się do normalnego xenona ? :blink: Lampy już rozklejałem do malowania więc teraz to już żaden problem. Wolałbym nie kupować kolejnych lamp i znowu wszystkiego przekładać. Co do sterowania przesłoną to byłem pewien, że idzie po prostu "+" w momencie włączenia świateł drogowych. Jest to jakoś inaczej rozwiązane, bo widzę że z elektromagnesu idą tylko 2 przewody ?

Opublikowano

Przymierzam się do tego moda tylko że nie mam bi xenonów. Powiedzcie mi czy przetwornice z normalnych xen pasują do bix ?

Tylko masz za mala dziure na soczewke w lampie :cool1: Musisz te chromowane coś zdjąć i powiekszyć otwór... czyli rozebrać lampe :decayed: A po za tym jak podłaczysz sterowanie przesłony soczewki jak w zwykłej lampie tego nie ma?? Chyba lepiej jednak kupić bixy :gwizdanie:

Chcesz mi powiedzieć, że fizycznie soczewki zmieszczą się do normalnego xenona ? :blink: Lampy już rozklejałem do malowania więc teraz to już żaden problem. Wolałbym nie kupować kolejnych lamp i znowu wszystkiego przekładać. Co do sterowania przesłoną to byłem pewien, że idzie po prostu "+" w momencie włączenia świateł drogowych. Jest to jakoś inaczej rozwiązane, bo widzę że z elektromagnesu idą tylko 2 przewody ?

...chcesz wpakować soczewke bix do zwykłego xenona :mysli: toć to nie wlezie :no:

Opublikowano

wyjęcie normalnej soczewki ze zwykłej lampy graniczy z cudem a włożyć bixa to raczej odpada :decayed: Chociaż jak masz rozklejone lapmy to możesz kombinować :naughty:

Opublikowano

Też tak zrobię bo coś mi się wydaję, że da radę jeśli palnik się zmieści :naughty: Zrobię jakąś fotorelacje, jak znajdę chwile. [br]Dopisany: 25 Styczeń 2012, 23:01_________________________________________________A tak wygląda porównanie soczewki z B6 i B8. Teraz już wiem w czym tkwi problem.

20120125230957.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

(...)

A tak wygląda porównanie soczewki z B6 i B8. Teraz już wiem w czym tkwi problem.

20120125230957.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Dwa pytania:

* otwory mocujące soczewki do obudowy lampy są w tym samym miejscu w przypadku obu soczewek? (B6 vs B8). Różnica jest tylko w odsadzeniu soczewki?

* jakie powinno być to odsadzenie zaznaczone na zdjęciu? Mierzył to ktoś?

Opublikowano

W soczewie z b8 sa inne rostawy srub.Zaden z ori otworow b6 nie pasuje do soczewki z b8 :disgust:

Opublikowano

W soczewie z b8 sa inne rostawy srub.Zaden z ori otworow b6 nie pasuje do soczewki z b8 :disgust:

Zbychu zapodaj DIY jakieś bo ogarnąłeś ponoć bardzo fajnie ten temat :wink4:

Opublikowano

Postaram sie cos opisac i poprzec fotami jak bede rezal lampki Adamoo.Narazie czekam az ogarnie temat diod z a6.

Oczywiscie najbardziej potrzebny mi jest czas bo dzis juz startuje niestety w trase :wallbash:

Opublikowano

Może ktoś z łódzkiego wyrezał? Jestem ciekaw jak się to porównuje z lampami Depo.

Opublikowano
  • Autor

Może ktoś z łódzkiego wyrezał? Jestem ciekaw jak się to porównuje z lampami Depo.

Depo??

to sie nie porównuje :wink4:

Opublikowano

Depo robi bixy?? Chyba nie :cool1: Ale zwykły xenon można kupić i zapodać soczewke ori albo z b8 :wink4:

Opublikowano

No dobra, ale bixy to tylko różnica taka że długie to też xenon. Chciałem porównać same mijania.

Opublikowano

Nie ma porownania :evil:

Soczewy z b8 wymiataja :cool1:

Opublikowano

Skoro już tylu zadowolonych jest to może który raczyłby zrobić zdjęcia pokazujące szczegóły montażu tych soczewek tak by temat ten zacząłby być w końcu tutorialem?

Opublikowano

Niech ktoś kto ma już ten mod napisze jak ma podłączone soczewy :cool1: Jest żółty i zielony przewód i do ktorych styków je podłączyć? Bo nie działa mi żadna przesłona :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Od elektromagnesu sprzeslony wychodza dwa przewody-jeden wpinasz do jednego pinu w kosteczce bialej a drugi do drugiego pinu w tej kosteczce.Prosciej sie nie da :)

Opublikowano

Od elektromagnesu sprzeslony wychodza dwa przewody-jeden wpinasz do jednego pinu w kosteczce bialej a drugi do drugiego pinu w tej kosteczce.Prosciej sie nie da :)

No dobra ale tam jest kostka z 3 bolcami w środku :cool1: i jakaś płytka za tym. To co mam to rozbebeszyc? :decayed: Tak tylko pytam bo już rzadko na długich jeżdżę :kox:

Opublikowano
  • Autor

Trzeba bylo od razu pisac ze nie masz wtyczki ori w soczewce z b8 :)

W takim ukladzie,wpinasz przewody z lampy (zakonczone konektorami :wink4:) w skrajne piny tzn 1 i 3.

Srodkowego nie ruszasz byle nie bylo zwarcia z reszta.

Opublikowano

Jedna soczewka juz jest.Jeszcze tylko jedna i rezamy :kox:

[br]Dopisany: 09 Luty 2012, 12:38_________________________________________________Skad te adaptery dorwac?[br]Dopisany: 09 Luty 2012, 12:40_________________________________________________Ok.Mam 2 soczewki.Jakas instrukcja rezania by sie przydala.Jak te soczewki ustawic?Pasuja w ori mocowania?Od razu przypasuja pod odpowiedni kat itp?

Opublikowano

Trzeba bylo od razu pisac ze nie masz wtyczki ori w soczewce z b8 :)

W takim ukladzie,wpinasz przewody z lampy (zakonczone konektorami :wink4:) w skrajne piny tzn 1 i 3.

Srodkowego nie ruszasz byle nie bylo zwarcia z reszta.

No właśnie :tongue4: Dzięki :good:

Jedna soczewka juz jest.Jeszcze tylko jedna i rezamy :kox:

[br]Dopisany: 09 Luty 2012, 12:38_________________________________________________Skad te adaptery dorwac?[br]Dopisany: 09 Luty 2012, 12:40_________________________________________________Ok.Mam 2 soczewki.Jakas instrukcja rezania by sie przydala.Jak te soczewki ustawic?Pasuja w ori mocowania?Od razu przypasuja pod odpowiedni kat itp?

Zapomnij ostra rzeźba :decayed: Myślę że każdy na inny sposób to zrobił :przebiegly:

No to ogarnięte przeslony :good: Jedna na początku się otwierała i tak zatrzymywała :blink: Ale już jest dobrze :przebiegly: Według mnie nie działają wcale wolniej niż ori valeo :good: