Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AWT] rozpedzajaca sie dmuchawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na zimnym silniku po wejsciu do auta wciskam na nadmuch szyby przedniej, nastepnie chcę podwyższyc intensywnosc dmuchawy. Naciskam wiec na "+" ale dmuchawa nie reaguje naciskam z 5 razy i wtedy juz jest ok zaczyna mi sie podwyższać intensywność. Reguluje na 3 kreski. Podgłasniam muzyke jade, jade, jade.......po chwili patrze a dmuchawa juz jest na 8 kresem i ciagle rosnie az do najwyzszego poziomu. Czy to jest normalne ? Jeśli nie to jaka może byc przyczyna ? Podkreślam ze po wyregulowania na 3 kreski chcialbym aby mi się nie podwyższała wiecej.

Gość pawel1477
Opublikowano

Myślę że to norma, mimo że ustawiasz manualnie to czujniki robią swoje i automatycznie podkręca się lub maleje nawiew zależnie od temp. jaką masz w środku. U mnie też tak jest, ale może ktoś jest innego zdania.

Opublikowano

normalne zachowanie.

Opublikowano

U mnie w B6 jest to samo.

Opublikowano

u mnie zauważyłem że nawet jak pierwszy raz po odpaleniu auta użyję spryskiwaczy i włączą się wycieraczki to nawiew też się zwiększa... :mysli:

Opublikowano

haha, no u mnie tez tak jest. ciekawa zaleznosc. ale to mi nie przeszkadza.byc moze jest to wpisane w program klimatyzatora z jakis blizej nie zrozumialych powodow ;)