jacek705 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Opublikowano 7 Stycznia 2008 mam taki problem zamierzam wymienic zarówki w lampach przednich a niewiem jakie są tam zarówki wiem tylko ze mam lampy bosza i są w nich zamontowane jeszcze halogeny przeciwmgielne prosze o pomoc :th:
jacek705 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2008 dzieki bardzo za rade teraz sie zastanawiam jakie kupic czy philipsa czy osram jak mozecie to mi doradcie z góry dzieki :th:
ykk Opublikowano 7 Stycznia 2008 Opublikowano 7 Stycznia 2008 http://allegro.pl/item290927185_h7_osram_night_breaker_12v_55w_zarowki_swiatla.html Te sa podobno dobre. :th:
super-radzio Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Witam Zgadzam się z kolegą ykk. Zakładałem te żarówki sistrze w polo i świecą rewelacyjne. Co prawda do żarówek doszły jeszcze przekaźniki co zwiększyło napięcie na żarówkach o 1,5V i teraz świecą naprawde super. Ładne białe światło. U siebie w A6 mam Philips NightGuide 3 in1 i niestesty przy Osramach wyglądają cienko.
MAX_01 Opublikowano 22 Lutego 2008 Opublikowano 22 Lutego 2008 Ja również polecam te żaróweczki, miałem philips +70%...coś tam, wydawało mi się że naprawdę super świecą - dopuki nie założyłem właśnie tych. Niestety drogie (u mnie 36zeta/szt), ale pole widzenia w nocy o wiele większe, czyli jeśli tylko masz dobrze ustawione światła (żeby innych nie razić!) to i oczywiście bezpieczniej.
czeslaw555 Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Czy te zarówki H7 OSRAM NIGHT BREAKER 12V 55W nie nagrzewają się mocniej a co za tym idzie nie będą sie topiły kostki wtykane do żarówki?
cayenne Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Czy te zarówki H7 OSRAM NIGHT BREAKER 12V 55W nie nagrzewają się mocniej a co za tym idzie nie będą sie topiły kostki wtykane do żarówki? Nie. Masz 55W,czyli wszystko jest zgodnie z zaleceniami.
czeslaw555 Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 no chyba nie tylko skoro bardziej intesywne światło oprócz xenonów to chyba i wieksza temp.?tak miałem z żarówkami +50%
cayenne Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 no chyba nie tylko skoro bardziej intesywne światło oprócz xenonów to chyba i wieksza temp.? Skoro twierdzisz,że większa ciepłota to po co pytasz? Pobór prądu jest zachowany,tutaj chodzi tylko o kolor szkła,filtry,gaz użyty do nabicia itp.Żarówki 100W do aut ,gdzie przewidziano 55W mogą topić nie tylko kostki,ale i same klosze. http://felicia.autokacik.pl/pages/zarowki/zarowki.htm
czeslaw555 Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Pytam bo może jest to już jakaś inna technika
cayenne Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Pytam bo może jest to już jakaś inna technika Tak,ale nie w poborze prądu,tylko w wykonaniu żarówki.Te o bielszym świetle zazwyczaj są bardziej krótkotrwałe niż te zwykłe,które dają typowo żółtą poświatę. Pobór jest identyczny,także nic się nie stanie. Osobiście nigdy nie jeździłem na zwykłych,zawsze jakieś Philipsy-Bluevision,Allweather...itp.
czeslaw555 Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 No przekonałeś mnie i zdecyduję się na zakup. Dzięks
nadziax Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Night Breakery świecą jasnym elegancko białym światłem, oświetlają drogę porównywalnie do osramów +50% (a te jak wiadomo są najlepsze). Niestety skrócony żarnik drastycznie obniża żywotność co w połączeniu z naszymi dziurawymi drogami skraca ich żywot do ok.2-3 miesięcy (dla mnie około 5000km).Dlatego prawdopodobnie już nie zdecyduję się na ich zakup (no...może na zimę), jeśli kogoś stać by kilka (co najmniej) razy w roku kupować żarówki za 50pln to ZDECYDOWANIE POLECAM
Rekomendowane odpowiedzi