franek84 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 koledzy jeździłem z 2 lata z jęczącą pompą wspomagania , tragedii nie było ale zawziąłem się i kupiłem nową tylko po oględzinach auta zauważyłem że będą problemy z wmontowaniem nowej :kwasny:proszę o informacje czy trzeba przód ściągać a jeśli nie to jak to najlepiej zrobić -czy najpierw koło pasowe odkręcać czy całą pompe bo nie mam pojęcia jak to ugryźć poza tym w mojej pompie widze że ktoś klejem przejechał wejście wężyka ze zbiornika płynu do pompy a w nowej nie ma nawet gwintu żadnego tylko "jakby na wcisk" o co tu chodzi? dzięki z góry za wszelkie info pozdrawiam
Arturoo Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 mi przy wymianie pompy nie demontowali przodu
mlodyy Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 nie trzeba ściągać przodu wystarcza zręczne lapki potrzebny jest kanał . 1.ściągnąć osłony silnika 2.ściągasz pasek wieloklinowy z napinacza potrzebny długi klucz 16 3. wchodzisz pod auto z śrubokrętem dość twardym i długość okolu 15cm żeby zblokować kolo pasowe i później odkręcasz 3 śruby klucz ampulowy chyba 6 4.po odkręceniu kola pasowego zbijasz je młotkiem gumowy lub zwykłym przez deske 5.później masz 3 śruby tez chyba na klucz 6 ampul i z góry jedna śruba klucz 13 później tylko zostaje odkręcenie przewodów od wspomagania możesz je wcześniej odkręcić lub poluzować i spuścić płyn jak kto woli i po robocie
rikardo Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Tu masz instrukcję http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=81090.0;highlight=instrukcja+wymiany+pompy Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi