Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Centralny nie zamyka bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam podobny problem ale u mnie jest tak ze na odpolaonym przyciskiem wew wszystko zamyka i otwiera a po zgaszeniu raz zamyka bagaznik a raz nie dobrze ze mam sprawny zamek w klapie to moge mechanicznie zamknac ale nie w tym rzecz. CO moze byc przyczyna i czy na napiecie ma cos z tym wspolnego bo jak dzis ladowalem prostownikiem to normalnie dzialalo tylo maska byla otawrta i kolejne pytanie czy mikrostyk maski silnika tez moze miec cos wspolnego .

Opublikowano

Witam, ja w A4 B5 FL '00 mam wprost odwrotnie, centralny nie otwiera bagażnika, albo otwiera dość rzadko, muszę otwierać pilotem. Pompka przy otwieraniu chodzi dość długo. Ale jeśli wsiądę do samochodu i zamknę i otworzę samochód, już na odpalony silnik, większe napięcie w instalacji, to mimo tego, że pompka chodzi długo to bagażnik się otwiera. Gdzie szukać nieszczelności? Mikrostyki czyszczone w klapie.

To postaraj się zrobić to co opisałem we wcześniejszym poście, tylko musisz ppdgiąć drugą blaszkę.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/14337-Centralny-nie-zamyka-bagażnika#entry4557622

cały wieczór męczyłem się z tą usterką, przeszukałem wszystkie fora i dopiero tu natknąłem się na Twój post, który uratował mój centralny :) wielkie piwko dla Ciebie. Dziwne tylko że obie blaszki miałem w tej samej odległości od środka, przy zamykaniu w ogóle środkowa blaszka się nie ruszała a przy otwieraniu momentalnie schodziła na drugą stronę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam opiszę swój problem jeszcze raz mój samochód od czasu zakupu miał uszkodzony centralny zamek : wirnik grafitowy w pompce , gdy otwierałem drzwi kluczem od strony kierowcy pompka się nie włączała tak samo było po dotknięciu przycisków w tylnej klapie , gdy owierałem klape kluczem pompka się włączała. Więc stwierdziłem że trzeba ją wymienić kupiłem pompke z tego samego modelu i po podłączeniu nowej problem jest taki sam gdy otwieram drzwi kierowcy nic się nie dzieje tak też jest z klapą bagażnika dopiero po przekręceniu kluczykiem drzwi pasażera wszystkie drzwi się zamykają i oczywiście nie otwiera się klapa z przycisków dlatego kupiłem pilot wraz z centralą by nie musieć otwierać drzwi kluczem od strony pasażera . Rocznik 99 sedan wersja po lifcie

Edytowane przez Tylko Audi

Opublikowano

Wygląda to na problem z mikrostykiem w drzwiach kierowcy, który 'wyczuwa' przekręcenie kluczyka w zamku i daje sygnał do pompki centralnego. Czy po otwarciu drzwi od strony pasażera bagażnik otwiera się z przycisków?

Edytowane przez marcin_franz

Opublikowano

nie otwiera się i po dotknięciu przycisku bagażnika pompka nie reaguje :(

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam u mnie problem polega na tym że centralny wogóle się nie otwiera ani nie zamyka stało się to z czasem raz się zamykał a raz nie i w końcu padł ...wymieniłem pompkę centralnego, 4 siłowniki do zamków oprócz klapy bagażnika czasem jak otwierałem bagażnik to nie działał później centralny ...jakieś rady ...bo już brakło pomysłów ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

czy nie działający centralny ma wpływ na elektrykę lusterek?

Dodam że elektryczne szyby z przodu działają.

Pozdrawiam.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Mam mały problem z centalnym zamkiem..

Sprawa wyglada tak ze pare tyg temu centralny nie zamykał mi tylnych lewych drzwi oraz baga..

Dostałem za smieszna kase pompke z gofra i po przełożeniu silniczka wyglada to tak ze wszystkie furtki sie zamykaja,nawet duzo szybciej a jezeli wczesniej zas powstał pewny problem z otwarciem baga.

Tj moge go otworzyć jedynie zamkiem lub przyciskiem na pilocie(b5fl)

Nagle przestał reagowac w ogóle na przyciski w blendzie.

Prócz tego pompka dalej pracuje długo ale to zostawiam sobie na deser gdyż denerwuje mnie otwieranie baga tylko z przycisku,ktos ma jakies pomysły????

Opublikowano

Juz ogarnięte.

Poskładałem pompke raz jeszcze wyregulowałem jej czasy a otwieranie same sie naprawiło.pzdr

• 8 lat później...
Opublikowano

Witam padla mi pompka centralnego zamka w a4b5 98r WAUZZZ8DZWA023203 kluczyk bez alarmu otwieranie z pilota domykanie szyb i otwieranie równiez wie ktos jaki numer powinna miec?