alf Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Witam. Mam do wymiany sprzęgło, które padło po roku jazdy. Mam pytanie, co włożyć w miarę dobrego, bo będę holować przyczepę kempingową jakieś 1100 kg. Mechanik chce włożyć jakiegoś Zaksa, jednak wolę zasięgnąć języka tu na forum. Nie mam dwumasa, łożysko oporowe ma rok, wymieniać też czy zostawić ?
sołtys85 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Sachs lub LUK (oryginał) tylko te dwie firmy wchodzą w grę. Ja bym łożysko też wymienił bo pewnie jest jakiejś firmy krzak podobnie jak reszta, która masz jak po roku padła - no chyba, że zrobiłeś 250kkm. Polecam kolegę TOM77 ceny chyba niższe niż allegro a masz pewność, że towar
piotrsob1 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 A żona to przypadkiem autkiem nie jeździ ? Ja swojej kobiecie fajery nie oddaje bo problem ze sprzęgłem murowany Sachs, Luk godne polecenia :gwizdanie: Jak się lekko podślizguje to spróbuj je lekko przypalić powinno się poprawić.
alf Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Opublikowano 7 Maja 2011 Nie ślizga się, ale jak położę noge na pedale, to czuć jak ,,bije''. No i szarpie przy ruszaniu, szczególnie na zimnym silniku. Myślałem o poduszkach silnika, ale mechanik twierdzi, że poduchy dobre. Łożysko z tego co pamiętam było jakieś francuskie. TOM77 ma jakiś sklep ?
spawacz1 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 koleszko z paska zadań wybierz opcje użytkownicy dalej wyszukaj uzytkownika wpisz Tom77, jak go znajdziesz napisz do niego na pw
sołtys85 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Nie ślizga się, ale jak położę noge na pedale, to czuć jak ,,bije''. No i szarpie przy ruszaniu, szczególnie na zimnym silniku. Myślałem o poduszkach silnika, ale mechanik twierdzi, że poduchy dobre. Łożysko z tego co pamiętam było jakieś francuskie. TOM77 ma jakiś sklep ? Niestety ale dwumas do wymiany.
alf Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Opublikowano 8 Maja 2011 Założę Sachs, chyba nawet był tam jak autko kupiłem. Dwumasa niemam
Robi1 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 porozmawiaj z TOM77 jakie sprzęgło poleca sachs ostatnio nie ma za dobrych notowań jest gdzieś o tym temat na forum mój mechanik poleca LUK-a poza tym jak ciągasz przyczepkę to trochę więcej mocy by się przydało-może jakiś programik
alf Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Opublikowano 8 Maja 2011 hmm tylko co można wyciągnąć z takiego klekota. Co prawda dostaje to co trzeba, wszystko w nim hula, ale czy warto wrzucać ciągle w skarbonke bez dna ? Rozrząd, hamulce i parę drobiazgów kosztował mnie ok. 3 tyś. Tetaz sprzęgło plus klima do nabicia, no i olej Sprzedać mi szkoda, za dużo zainwestowałem i niunia mi wdzięczna, ale budżet mam ograniczony
elmo814 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Zakładaj zestaw od AWX , i przyczepa nie bedzie straszna , ani jazda zony
alf Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Opublikowano 8 Maja 2011 Nie no, sprzęgła żona mi nie zniszczy, ale benzyny raz mi już nalała, zamiast ON
sołtys85 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Nie no, sprzęgła żona mi nie zniszczy, ale benzyny raz mi już nalała, zamiast ON Niesworna sztuka z niej, na takie to tylko miesięczny sieciowy pomoże.
alf Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Opublikowano 8 Maja 2011 Zamawiam komplet sachs, filtry Man i Motul 5/40 niech niunia ma, w sumie dobrze mi służy. Myślałem że drożej będzie. Ps. Ja kiedyś zalałem golfa ON, zamiast benzyną W sumie dobrana z nas para
sołtys85 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Zamawiam komplet sachs, filtry Man i Motul 5/40 niech niunia ma, w sumie dobrze mi służy. Myślałem że drożej będzie. Ps. Ja kiedyś zalałem golfa ON, zamiast benzyną W sumie dobrana z nas para U kogo zamawiasz?
zgredek27 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Nie ślizga się, ale jak położę noge na pedale, to czuć jak ,,bije''. No i szarpie przy ruszaniu, szczególnie na zimnym silniku. Myślałem o poduszkach silnika, ale mechanik twierdzi, że poduchy dobre. Łożysko z tego co pamiętam było jakieś francuskie. TOM77 ma jakiś sklep ? Niestety ale dwumas do wymiany. ta od razy dwumas którego on nie ma. W 1zcie b4 tez mam taki objaw a tam dwumasa nie było. Troche galopujące diagnozy
alf Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Opublikowano 11 Maja 2011 U kogo zamawiasz? U TOM77, komplet Sachs 600, olej 130. W sklepie komplet 780.
Rekomendowane odpowiedzi