stypa Opublikowano 8 Stycznia 2008 Opublikowano 8 Stycznia 2008 witam, mam problem ze skrzynią (manual) a raczej z 1 i 2 biegiem - podczas jazdy słychać głosny metaliczny dzwięk obojętnie w jaki sposób sie rusza, na pozostałych biegach wszystko jest ok. biegi chodzą idealnie więc zastanawiam się w czym jest problem, prosze o podpowiedź.
Musashi Opublikowano 8 Stycznia 2008 Opublikowano 8 Stycznia 2008 chyba łożyska skrzyni kół I i II biegu. a jak sie zachowuje podczas włączania biegów?[br]Dopisany: 08 Styczeń 2008, 22:55 _________________________________________________a sprzegło nie ma poslizgu? moze trze po nitach może mało oleju jest i sie zaciera... tak czy inaczej czeka ciebie wyciągnięcie skrzyni wtedy będzie można ocenic co jest nie tak. im szybciej tym lepiej.
jacaq Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 A jaki masz przebieg, ja tez ostatnio zaczołem slyszec metaliczny dzwiek przy wrzucaniu biegow, nie bylo tego wczesniej......ja mam na liczniku 173 tys....
stypa Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Opublikowano 1 Marca 2008 Co do przebiegu to nie jestem pewien ale jest ok. 220 tyś., ale to nie jest powód bo w moim jest 263 tyś. i pracuje :>
jacaq Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 ale mimo wszytsko chyba warto wydać stówe i wynienić olej w skyrzyni nie...........
stypa Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Opublikowano 3 Marca 2008 ale mimo wszytsko chyba warto wydać stówe i wynienić olej w skyrzyni nie........... od kiedy w manulanych skrzyniach wymienia się olej?? chyba że po remoncie...... niedługo będzie robione zawieszenie więc i sprawdzimy poziom oleju w skrzyni, atak w ogóle to zastanawia mnie mit o zarżniętych manualach z US - czy się potwierdzi w tym przypadku. pozdr.
jacaq Opublikowano 4 Marca 2008 Opublikowano 4 Marca 2008 hmm.......wiekszość pisze ze po zmianie oleju skrzynia lepiej pracuje...czy to prawda ? Fakt że na zimnym silniku skrzynia nie chodzi jak szwajcarski zegarek, ale po rozgrzaniu jest idealnie. Nie wiem do konca czy ma to wpływ olej ? Jak już tak to napiszcie ile kosztuje i jaki wlać ?
Rekomendowane odpowiedzi