davidoff82 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Mam pytanie bo nie mam programowania wycieraczek. W golfie miałem taki cuś (ojciec w Passacie też ma) że jak włącza prace przerywaną to pierwsze włączenie powoduje jakby "czas start", trzeba je wyłączyć i w momencie kiedy załączamy je drugi raz one pamiętają już "odstęp w czasie". Nie wiem czy jasno to napisałem... W każdym razie u mnie w B5 tego nie mam, wycieraczki zawsze działają z taka samą częstotliwością na pierwszej pozycji. Kumpel mówił że trzeba podmienić przekaźnik, pytanie czy faktycznie tak jest i jaki przekaźnik podmienić na jaki co by było OK?
mpoloo Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 W Twoim samochodzie są dwie możliwości regulacji pracy wycieraczek - prawa manetka posiada z góry przełącznik, którym regulujesz pracę wycieraczek - wymian normalnego przekaźnika wycieraczek na taki o numerze 99 - jest to przekaźnik z funkcją uczenia się taką jak opisujesz. Trzeba poszukać na alledrogo - koszt w granicach 10zł.
spawacz1 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 taki przełącznik do zmiany cżestotliowści był odgajrze w werjli po 99roku wcześcniej raczej nie bo ja nie mam tego chyba ze był za ekstra kase.
mpoloo Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Zerknij na prawą manetkę - ma taki cycek to jest właśnie "pokrętło" do płynnej regulacji pracy wycieraczek. Zdjęcie przedstawia Passata, ale manetka wygląda tak samo. Poza tym zawsze ktoś mógł modzić więc kilka postów wyżej podałem wszystkie opcje (przynajmniej z tego co wiem).
norbuja Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Np.taki,aukcja przypadkowa: http://allegro.pl/audi-wlacznik-przelacznik-wycieraczek-1k0953519a-i1570251411.html Ja mam taki w 98r(reg.wycieraczek u góry manetki),ale mam też pełen komp/Fis i mam też tempomat Chyba zależy od wersji
Frimuś Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 No wszystko fajnie ale napisales do kolegi davi.....ze u siebie ma...... Rozumiem ze w jego audi z 95r. jest taki myk na manetkach? [br]Dopisany: 08 Maj 2011, 19:31_________________________________________________Kolego norbuja wlasnie mi oto chodzilo ,to zalezy od modelu
norbuja Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Albo jest regulacja 4 stopniowa na 1 biegu,przy manetce z regulacją,albo jest manetka bez regulacji i bez możliwości "inteligentnego"nauczenia wycieraczek częstotliwości ruchu. Chyba taki "bajer" jest w autach po 00 roku(nie wiem jak W Audi,ale w Oplach jest)
davidoff82 Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Opublikowano 8 Maja 2011 Albo jest regulacja 4 stopniowa na 1 biegu,przy manetce z regulacją,albo jest manetka bez regulacji i bez możliwości "inteligentnego"nauczenia wycieraczek częstotliwości ruchu. Chyba taki "bajer" jest w autach po 00 roku(nie wiem jak W Audi,ale w Oplach jest) A jak nie ma tych 4 stopni to przekażnik 99 pomoże? Auto mam z 95 roku, Pasiora mamy z 97 a Golf w którym to miałem był 93...
norbuja Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Albo jest regulacja 4 stopniowa na 1 biegu,przy manetce z regulacją,albo jest manetka bez regulacji i bez możliwości "inteligentnego"nauczenia wycieraczek częstotliwości ruchu. Chyba taki "bajer" jest w autach po 00 roku(nie wiem jak W Audi,ale w Oplach jest) A jak nie ma tych 4 stopni to przekażnik 99 pomoże? Auto mam z 95 roku, Pasiora mamy z 97 a Golf w którym to miałem był 93... Co do przekaźnika,to nie wiem,niech się inni wypowiedzą,tam parę postów wyżej kolega mpoloo pisał o takiej możliwości,może wie dokładnie,albo ktoś to już przerabiał.
Maxcudo Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Ja mam 97r i tez nie mam regulacji wycieraczek czasowych, a również nie "uczą się" one
szogun0 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Tak, trzeba wymienić przekaźnik wycieraczek i nabędzie się taką funkcję.
Pandzior Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 http://allegro.pl/przekaznik-wycieraczek-doduko-99-357-955-531-i1555603803.html
Rekomendowane odpowiedzi