Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6/B7] Powiększanie miejsca na głośnik centralny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiał się ktoś nad powiększeniem przestrzeni na głośnik centralny, tak aby zmieścił się taki 10cm ?

Myślałem żeby rozebrać deskę i przyciąć trochę boki w tej pianko-gąbce co tam jest.

Tylko nie wiem jak z wlotami powietrza do kabiny, ale one są chyba bardziej do środka, więc może by się udało zrobić miejsce bardziej w przód, w stronę szyby? :confused4:

Opublikowano

hmmm, ładnie chcesz polecieć z tym głośnikiem.

Ja jak wsadzałem nowy głośnik, to nie widziałem tam za dużo miejsca. Na 10siątkę może nie wystarczyć, rękę było ciężko włożyć na sam kabel, a co dopiero to powiększyć i te wloty, faktycznie blisko są. Choć nie takie instalacje w samochodach się robi, ale rozumiem, że wszystko ma być ori i nic nie widać z zewnątrz.

Napisz do rysia, on u siebie mocno podłubał, robi instalacje, to może wie coś na ten temat :good:

Opublikowano

spaliłem już trzy głośniki centralne, teraz czwarty BOSE już w niedalekiej drodze do upadłości :kox: :kox:

za mały i za słaby w stosunku do mocy.

oczywiście chce zrobić tak, żeby z zewnątrz wyglądało jak ori, tylko pod deską nadłubane :decayed:

Opublikowano

Masz dekoder 5,1 ch w aucie?

...raczej nie, więc olał bym to dziadostwo i każdą rzeźbę z nim związaną. Dla mnie nawet najmniejsze "spuszczanie" się nad nim jest marnowaniem czasu, pieniędzy i nadziei, że będzie lepiej.

Opublikowano

jak są u Ciebie te FOCAL`e podłączone, puściłeś nową wiązkę od wzmacniacza? Czy podpiąłeś się przy kostce ISO? Może nie podłączaj w tym przypadku wcale tego centralnego, daje on coś u Ciebie? Bo z tego co pamiętam, to dość głośno gra cała reszta, dlatego ten centralny niewyrabia :wink4:

Opublikowano

rysiuu: na ten moment nie, ale może zapodam w przyszłości jakiś procesor :)

tolek85: w większości jest nowa wiązka na kablach beztlenowych (od kostki iso leci fabryka).

centralny swoje robi, dopełnia przód.

mam pasywne filtry jeszcze założone (obcinam dół i górę)

tylko jedyny problem z mocą - taki mały centralny nie wyrabia na moje potrzeby :confused4::naughty: