juzek114 Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Witam, Zaznaczam na początku ze się nie znam na elektronice i nie chce nic spalic. Prosze o zaznaczenie na zdjeciu jak wlasciwie mam wszystko zrobic. 1. Chce zrobic mostek zeby cala mos wzmacniacza poszla na szkrzynie. Chcialbym zeby ktos pokazal skad wziasc plus a skad minus zeby dac cala moc z wmachola na skrzynie a nie tylko z 1 kanalu. 2. W ktore chinche mam sie wpiac w te po lewej czy po prawej czy jeden tu a drugi tam ?
danielom Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Zdjecia :facepalm: :facepalm: Wioec masz wzmacniacz 4 kanałowy wiec mozesz zrobic na nim 2 mostki mostek robisz tak jak masz zaznaczone, minus z lewego kanalu i plus z prawego chincha podlaczasz tylko tego po ktorej stronie zrobisz mostek, oczywiscie L i P chinch[br]Dopisany: 12 Maj 2011, 01:00_________________________________________________ [
juzek114 Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Opublikowano 12 Maja 2011 Jak sie kompletnie nie znam dlatego pytam. jak juz połącze plus z minusem to mam tam dac plus ze skrzyni czy minus ?
jacekm Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 To raczej podstawy, jak nie czaisz, daj to może komuś chociaż minimalnie ogarniętemu w temacie. Coś śmierdzi upaleniem sprzętu
OQS Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 jak juz połącze plus z minusem to mam tam dac plus ze skrzyni czy minus ? Plusa z minusem łączysz przez głośnik tak jak na rysunku, pozostały plus i minus zostawiasz wolne, rozumiem że impedancja głośnika dobrana do mostka wzmacniacza?
juzek114 Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Opublikowano 12 Maja 2011 no tak 4 ohmy. Ale ja nie chce zeby mi glosniki chodzily na wzmacniaczu!! Chce zeby sama skrzynia basowala byla podpieta do wzmacniacza. Chyba ze nie da sie inaczej tylko przez glosniki to zwracam honor.
pastaldo Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 a co masz w skrzyni jak nie głośnik Kolega Ci narysował najprościej jak sie dało i tak masz podłaczyć. Głośnik na rysunku potraktuj jako skrzynie.
OQS Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 Ale ja nie chce zeby mi glosniki chodzily na wzmacniaczu!! Chce zeby sama skrzynia basowala byla podpieta do wzmacniacza. Ten symboliczny głośnik na rysunku to właśnie głośnik basowy w Twojej skrzyni, podłączając głośnik basowy swojej skrzyni podłączasz właśnie swoja skrzynię.. Już OK?
juzek114 Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Opublikowano 12 Maja 2011 A czy moge tak podłaczyc , czy jest to absolutnie nie dozwolone ?
OQS Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 A czy moge tak podłaczyc , czy jest to absolutnie nie dozwolone ? To jest absolutnie nie dozwolone, i jeśli wpadasz na takie pomysły to tak jak kolega wyżej sugeruję żeby dać to do podłączenia komuś cokolwiek ogarniętemu w temacie.
juzek114 Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Opublikowano 13 Maja 2011 Chyba poszukam kogos ogarnietego bo nie chce spalic sprzetu....
dio Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 Masz dwa kabelki ze skrzyni i podłączasz tak jak Ci to danielom i OQS narysowali. Nie kombinuj po swojemu. Tu nie ma jakiejś filozofii.
juzek114 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Opublikowano 15 Maja 2011 Zrobilem tak jak napisaliscie i nic..... skrzynia ani drgnie. Jest lampka na wzmacniaczu ktora podswietla napis JBL i co o dziwo nie swieci. Kolega doradzil zeby zrobic w sposob taki jak na zdjeciu. i dalej nic tez sie nie swieci. Po rozkreceniu wzmacniacza nie wyglada zeby jakies sciezki byly spalone. wyglada wszystko normalnie. A podłaczylem wszystko ok : -Rem do niebieskiego kabla w radiu power antene plus to plusa w akumulatorze oraz masa do masy w akumulatorze no i tak jak na foto daliscie podpiolem skrzynie. Czy cos zrobilem zle czy wzmacniacz do naprawy.
I r o Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 sprawdź bezpiecznik w wzmacniaczu i w ogóle czy ma napięcie
juzek114 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Opublikowano 15 Maja 2011 Bezpiecznik okay , a jak mam napiecie sprawdzic ? i na jakich wyjsciach ?
I r o Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 np. probówką na kablu zasilającym i czy dostaje impuls z rmt
juzek114 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Opublikowano 15 Maja 2011 a jezeli na kablu zasilajacym jest napiecie i dostaje impuls na kablu rem przy włączaniu radia to co wtedy bedzie uszkodzone ?
I r o Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 elektronikiem nie jestem, pozostaje Ci jakiś serwis od takiego sprzętu
Rekomendowane odpowiedzi