albert123 Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 Witam wszystkich, mam dwa pytania. Po pierwsze: od jakiegoś czasu zauważyłem ze po dłuższym postoju kiedy odpalam swój samochód pod pedałem gazu odczuwalne jest dziwne chrzęszczenie, uczucie to można porównać do ABS czym to możne być spowodowane koledzy? Druga rzecz która mnie zastanawia to ESP często wyświetla mi sie kontrolka na desce, pomimo że jade spokojnie na prostej i suchej nawierzchni, poza tym gdy kontrolka juz sie zaswieci nie idzie jej wylaczyc przyciskiem, dopiero zgaszenie silnika powoduje wylaczenie kontrolki, o co chodzi?
Bart-S Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 Nie ma co zgadywać. Podłącz VAGa i sprawdź jakie błędy w sterowniku ABS.
kkam Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 czy masz takie objawy ze chrzęszczenie pojawia się po pierwszym ruszeniu po dłuższym postoju? a potem wszystko jest już ok?
Bart-S Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 czy masz takie objawy ze chrzęszczenie pojawia się po pierwszym ruszeniu po dłuższym postoju? a potem wszystko jest już ok? Ważne pytanie - jeśli chodzi o pojedyńcze chrząknięcie po ruszeniu autem po dłuższym przestoju... Jest to normalne (test pompy ABS). Natomiast co do ESP - nie ma to związku z powyższym i tutaj potrzebny jest VAG.
kkam Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 dzięki za odpowiedz: czy masz takie objawy ze chrzęszczenie pojawia się po pierwszym ruszeniu po dłuższym postoju? a potem wszystko jest już ok? Ważne pytanie - jeśli chodzi o pojedyńcze chrząknięcie po ruszeniu autem po dłuższym przestoju... Jest to normalne (test pompy ABS). Natomiast co do ESP - nie ma to związku z powyższym i tutaj potrzebny jest VAG. dzięki za odp myslalem ze cos jest nie tak z samochodem, robilem nawet testy, ze jedżdziłem przód-tył, po dziurach itp i nasluchiwalem chrząknięcia, niepomyślałbym ze to test ABS. Czyli nie musze sie martwić
Bart-S Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Pozostaje jeszcze sprawa ESP - zatem kołuj interfejs i sprawdzaj błędy w module ABS.
albert123 Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Opublikowano 16 Maja 2011 Dzięki panowie, pozostaje mi jeszcze walka z ESP, muszę tylko kopic interface
Orange Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Jak kontrolka esp Ci sie zapala po użyciu hamulca to obstawiam czujnik przy pedale hamulca.
Rekomendowane odpowiedzi