Pelex Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Witam Mam taki dylemat że nie mam pojęcia jak wygląda przegląd rejestracyjny Samochodu z napędem Quattro i do tego w tiptronicu czy sa specjalne stacje diagnostyczne bo przecież samochód musi być napędzany jednocześnie na cztery koła do tego nie można go dawać na luz bo automatów się nie holuje. Jestem z Gliwice więc interesuje mnie która stacja kontroli robi coś takiego
Bartoszzz Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 u mnie w mieście na stacji kontroli mają takie dodatkowe podstawki z rolkami, które podkładają pod oś która nie jest akurat badana, aby koła mogły swobodnie się obracać. większość szanujących się stacji kontroli takie coś powinno mieć, więc może podjedź i się zapytaj czy coś takiego mają.
T-żółw Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 podjedź na stację i powiedz, że masz 4X4 + automat i powiedzą Ci czy zrobią przegląd na mojej najbliżej domu stacji robią 4X4 i automaty i nic nie podkładają pod koła tylko wprowadzają do kompa odpowiednie dane dotyczące napędu w moim dresowozie każde koło kręciło się osobno
variocustoms Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 każda stacja diagnostyczna z uprawnieniami powinna dokonać przeglądu, do tego są stworzone, q + automat to nic nowego jedziesz na stację i mówisz, mam q i auto ja moim ciężarowym 4x4 w auto i gazie bez problemu zrobiłem przegląd na pierwszej z brzegu stacji diagnostycznej
Arturoo Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 różnica w prędkości obracających się kół w porównaniu do tych stojących w miejscu jest tak mała ,że nie dramatyzowałbym ,porównując sytuację do ,np. samochód stoi na wzniesieniu, przód na lodzie tył na asfalcie,wiadomo ,że przód będzie się ślizgał-rozwalimy torsena przez to , myślę ,że kontruktorzy przewidzieli takie sytuacje . Także spokojnie można diagnozować autko na rolkach w stacjach diagnostycznych.
kubson Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Mnie sie pytali czy mam stały 4x4 czy luźny.
Arturoo Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 stały [br]Dopisany: 16 Maj 2011, 15:19_________________________________________________bez blokowanych dyfrów na sztywno of korz
Rekomendowane odpowiedzi