Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Tarcze i klocki hamulcowe - cena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem się dowiedzieć, ile może kosztować komplet tarcz i klocków hamulcowych (wolałbym te z niższej półki cenowej, ale w miarę dobre).

Rozmiar tarcz:

288 przód; 245 tył

Opublikowano

jak kupisz jakies dziadostwo to pozniej bedziesz tylko klnął

nie wychodz w poza:

Bosch, Ferodo, Jurid, Mintex, Otto Zimmermann, TRW

Opublikowano

najlepsze są TRW :good: polecam

Opublikowano

zapytaj TOM77 on na pewno coś Ci dobierze niedrogo :)

Opublikowano

TARCZ BOSCH'a na przód nie polecam. Teraz na nich jeżdżę i nie spisują się najlepiej a przebieg na nich 20 tysi. :thumbdown:

Opublikowano

TARCZ BOSCH'a na przód nie polecam. Teraz na nich jeżdżę i nie spisują się najlepiej a przebieg na nich 20 tysi. :thumbdown:

Co to znaczy dokładniej? Możesz rozwinać myśl?

Mam do wymiany tarcze przód, tył + klocki w rodzinie i właśnie myślałem Bosch + Bosch.

Opublikowano

rowniez polecam trw

Opublikowano

przy hamowaniu z większej prędkości (nagłym wciśnięciu pedału do podłogi) nie fura nie zatrzymuje się od razu (oczywiście uwględniając ABS) tylko ma zdecydowane opóźnienie. Klocki założone mam TRW. Po drugie w zimie zaczynały jako tako hamować po przejechaniu około 0,5km. To samo jest przy jeździe w deszczu (i to nie wina opon). Także reasumując nie polecam i lepiej dołożyć parę złoty za coś konkretnego, bo to wydatek na kilkadzisiąt tysięcy km.

Nawet mój zaprzyjaźniony mechanik zdziwił się ostatnio, że tarcze + klocki po przebiegu 20 tysi tak słabo hamują.

Warto zainwestować w coś porządnego jesli chodzi o bezpieczeństwo. U mnie przy wymianie będą ATE lub TRW.

Fakt, że przy poprzedniej 80 B4 oryginał ATE (klocki + tarcze) hamowały bez porównania lepiej i nawet się zastanawiałem czy coś nie działa ABS bo stawała prawie w miejscu.

Opublikowano

niestety b6 nie slynie z dobrych hamulcy ........... jesli chcesz miec dobre hamulce wsadz 320mm :gwizdanie: w swojej b6 mam tarcze trw + klocki bosch i szczerze mowiac gorzej hamuja niz smieszne tarcze MASTER za 130zl w b5

Opublikowano

ja osobiście polecam Zimmermanny/ATE/TRW

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zimmermanny/TRW tak ATE już nie jest takie jak kiedyś i robią teraz masło

Opublikowano

Miałem z tyłu Juridy i klocki Bosch. Klocki kupiłem w Austrii. Powiem szczerze, gówno warte.Niedopasowane materiałowo. Mam auto 4 lata i trzeci komplet hamulców, bo jak chcesz zaoszczędzić, to przepłacisz dwa razy. Teraz mam TRW, póki co jest ok. Dowiedziałem się, żeby mieć gwarancję, to tarcze i klocki najlepiej z jednej firmy.Czasem jest taki warunek gwarancyjny. Inaczej w razie problemów będzie szopka. Pierwszy komplet jaki mi wsadził mechanik, po miesiącu miał bicie. Włożysz coś dobrego i masz spokój na bardzo długo :wink4:

Opublikowano

Nie rozumie dlaczego BOSCH nie jest doceniany. Ja założyłem tarcze i klocki tej firmy i wszystko jest OK :good:

Polecam sklep internetowy E-autoparts. Maja bardzo dobre ceny. Tam właśnie kupiłem m.in. tarcze i klocki.

http://e-autoparts.pl/

Pozdrawiam - jacek

Opublikowano

Nie rozumie dlaczego BOSCH nie jest doceniany. Ja założyłem tarcze i klocki tej firmy i wszystko jest OK :good:

Polecam sklep internetowy E-autoparts. Maja bardzo dobre ceny. Tam właśnie kupiłem m.in. tarcze i klocki.

http://e-autoparts.pl/

Pozdrawiam - jacek

Pewnie i dobre, ale ja już nie założę klocków i tarcz różnych firm :thumbdown:

Opublikowano

niestety b6 nie slynie z dobrych hamulcy .....

Nie opowiadaj bzdur i nie siej zamętu!
Opublikowano

To nie bzdury tylko święta prawda kolego.Też wymieniłem na większy zestaw jak na autostradzie po 3 hamowankach nie było już czym przyhamować.Ten zestaw 288/245 to nieporozumienie,chyba że ktoś jeździ po mieście w stylu karawanu.

Polecam oryginały z ASO,ewentualnie firmy ATE,Zimmermann czy TRW.

Opublikowano

kolego IRO b6 przy wadze ok 1500kg przynajmniej w avancie, powinny miec oryginalnie na przodzie 320 a niestety na ori zestawie hamowanie z ok 170km/h to dramat, jednym z lepiej hamujacych samochodow jakimi jezdzilem jest wbrew pozorom Fiat panda :evil: do tej pory jestem pod wrazeniem :hi:

Opublikowano

dzisiaj wymieniłem u siebie przód. oryginalne używane tarcze(1mm zużycia) 170zł za 2 szt. + nowe klocki TRW 160zł=330zł i hamuje elegancko,nie wspominając już o jakości tarcz która jest :good:

dla chcących ograniczyć koszty polecam taki zestaw czyli używane ale oryginalne tarcze+nowe klocki dobrej firmy

Opublikowano

potwierdzam, mialem wczesniej E46 i tam hamulce byly lepsze, choc A4 jest troche ciezsza od BMW

pzdr.