Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Jaki silnik diesla wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.Panowie powoli rozglądam sie za audi w dieslu model po liftowy.Jaki wybrac prosze o pomoc

Opublikowano

a masz jakieś wymagania,co do mocy ,ekonomii itp?

Opublikowano

chyba odpowiedź jest jasna AFN :decayed:

Opublikowano

w polifcie nie było AFN-a tylko AVG ale to takie same silniki

jak chcesz na PD-ku to szukaj AJM-a albo ATJ

Opublikowano

chyba odpowiedź jest jasna AFN :decayed:

jasne to jest,że diesel,reszty się można domyślać-w opisie jest 150 konne V6 w benzynie,więc z pewnością chciałby autor przesiąść się na coś w podobnych osiągach :wink4:
Opublikowano
  • Autor

ma byc bez awaryjny

Opublikowano

ma byc bez awaryjny

no i pewnie jeszcze z małym przebiegiem,jednym poprzednim właścicielem,całą historią- Rafał-nie ma takich-zawsze się coś będzie psuło :wink4:
Opublikowano

w polifcie nie było AFN-a tylko AVG ale to takie same silniki

jak chcesz na PD-ku to szukaj AJM-a albo ATJ

w 99r był AFN, ja mam takiego :wink4: szły na przemian, ale różnic zadnych nie ma, zato AFN przedliftowy rózni sie paroma pierdółkami :decayed:

A co do wyboru wybieraj pomiedzy AFN/AVG(110) AJM/ATJ(115) i AHH(90km), bierz to co w lepszym stanie

ma byc bez awaryjny

AFN

Opublikowano
  • Autor

na moja 2.6 nie moge narzekac bo juz nie jeden w dieslu prubowal i po właczeniu 3 biegu ogladał tylni zderzak,ale nie chodzi o to chce cos młotszego

Opublikowano

AFN wychodzil do 07.1999 a pierwszy polift wyszedł 08.1999r :mysli: :mysli:

zapomniałes dopisac, jest jeszcze AHU - 66kW

Opublikowano
  • Autor

co do przebiegu to jak bedzie 250tys to chyba jeszcze polata co

Opublikowano

jak był "pilnowany" to spokojnie polata

Opublikowano

Mój jest z września i ma w kodach AFN :tongue4: a AHU celowo nie napisałem :decayed: bo brałbym go w osteteczności :)[br]Dopisany: 15 Maj 2011, 22:17_________________________________________________

spokojna głowa, ja przy nieco większym przebiegu rozdziewiczyłem go softem :decayed:

Opublikowano

troche dużo,chyba,że bierzesz z pewnego źródła,z aukcji,czy giełdy-chyba odpuściłbym sobie
Opublikowano

AFN wychodzil do 07.1999 a pierwszy polift wyszedł 08.1999r :mysli: :mysli:

zapomniałes dopisac, jest jeszcze AHU - 66kW

no może i fakt zapomniałem że w polifcie jest AVG ale tak czy inaczej ten sam motor.

W poliftach było coś na PD ? :shocked: Nie wiedziałem. :bag: Myślałem że dopiero w B6. :disgust::mysli:

Opublikowano
  • Autor

a jak sprawdzic czy jest dobry,po czym poznac

Opublikowano

AJM: 08.1998 - 09.2001

ATJ: 01.2000 - 09.2001[br]Dopisany: 15 Maj 2011, 22:23_________________________________________________podstawa to VAG i osoba z duża wiedza na ich temat

Opublikowano
  • Autor

patrzyłem na avg ale to tylko tak kontrolnie na allegro ale nic nie znalazłem i rusze chyba na germany

Opublikowano

a jak sprawdzic czy jest dobry,po czym poznac

przede wszystkim czy ma jakieś wycieki-silnik bez nich na pewno będzie okurzony,jeśli myty-wskazuje na jakieś zabiegi maskujące,potem turbina,czy ładuje tyle,co powinna-można pojechac z kolesiem i próbować wyprzedzić-jakieś porównanie już będziesz mieć,sprawdzić ,czy nie dymi,czy nic nie szeleści i nie rzęzi w silniku ...ale najlepiej,jak Tomek napisął-wziąć kogoś z wiedzą i Vagiem
Opublikowano

na moja 2.6 nie moge narzekac bo juz nie jeden w dieslu prubowal i po właczeniu 3 biegu ogladał tylni zderzak,ale nie chodzi o to chce cos młotszego

to ci powiem że mam AFN-a z wirusikiem (nie wiem ile ma bo nie shamowałem go,takiego kupiłem) ale miałem raz bliskie spotkanie z takim właśnie 2,6 w benzie i w sedanie na dwupasmówce i to on oglądał mój zderzak (mój to Avant) także AFN + program i masz i ekonomię i paru gości się też zdziwi jak zobaczy że masz na klapie TDI :evil: