Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skoro tasme masz ta sama to dlaczego nie mogles wcisnac kostki? wczesniej miales tasme podlaczona i pasowalo a teraz nie pasuje? sprawdz czy napewno dobrze ja wpinasz no i obowiazkowo zrob kodowanie i wtedy daj znac jakie bledy wyrzuca (o ile jeszcze beda jakies bledy).

Ja robilem taka sama wymiane jak u Ciebie i wszystko dziala poprawnie z malym wyjatkiem (nie dziala klakson i co jakis czas wyrzuca kontrolke od ESP) - zdiagnozowalem ze moja tasma jest za slaba do nowego modulu (modul z Q na koncu). Tasma kupiona, czekam na dostawe. Jak dostane i poskladam to dam znac co wyszlo.

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

skoro tasme masz ta sama to dlaczego nie mogles wcisnac kostki? wczesniej miales tasme podlaczona i pasowalo a teraz nie pasuje? sprawdz czy napewno dobrze ja wpinasz no i obowiazkowo zrob kodowanie i wtedy daj znac jakie bledy wyrzuca (o ile jeszcze beda jakies bledy).

Ja robilem taka sama wymiane jak u Ciebie i wszystko dziala poprawnie z malym wyjatkiem (nie dziala klakson i co jakis czas wyrzuca kontrolke od ESP) - zdiagnozowalem ze moja tasma jest za slaba do nowego modulu (modul z Q na koncu). Tasma kupiona, czekam na dostawe. Jak dostane i poskladam to dam znac co wyszlo.

no właśnie sam się zastanawiałem nad tą kostką,ale w tym poprzednim też ciężko siedziała-zobaczymy.zaraz sprawdzę klakson bo zapomniałem,kodowanie dzisiaj o 15-ej

Opublikowano

no to czekamy na info ;)

bo ja juz naprawde zgłupiałem nie widze tego to nie moge pomóc :)

Opublikowano

jezeli taśma jest ta sama to kostka nie potrzebna , ja zmieniałem taśme i musiałem kostke do air bagu przepiąć przy desce rozdzielczej i wszystko spasowało i jest ok. zastnawiam sie tylko bo mam jeszcze jedna taśme na 12 pinów od b6 ale do niej nie wchodzi ten kabelek od poduszki z kierownicy czy jest w aso jakas przejsciówka ( no bo skoro taśma ma 12 pin to powinna obsłużyc multifunkcje) pytam bo chce ja koledze odstapić do b7 ale ten kabelek nie wchodzi do tych pinów od poduchy ? tasma ma oznaczenie 8E0 953 541 E

Opublikowano

no to czekamy na info ;)

jakoś poszło,komp działa,z tempo nie zdążyliśmy bo zimno i ciemno już było.były małe problemy z chamulcami ale w końcu zgasły.problem z kodem 40168. :hi:

Opublikowano

no to czekamy na info ;)

jakoś poszło,komp działa,z tempo nie zdążyliśmy bo zimno i ciemno już było.były małe problemy z chamulcami ale w końcu zgasły.problem z kodem 40168. :hi:

no z takim nick'iem to musiało pójść... :polew:

przepraszam za OT

Opublikowano

no to czekamy na info ;)

jakoś poszło,komp działa,z tempo nie zdążyliśmy bo zimno i ciemno już było.były małe problemy z hamulcami ale w końcu zgasły.problem z kodem 40168. :hi:

jaki problem ?? z tym kodem ?? nie rozumiem :) ale jak sie udało to fajnie ;)

jednak sie da jak sie chce :)

Opublikowano

no z takim nick'iem to musiało pójść...

przepraszam za OT

fayerą w lewo i poszło :polew: :polew: :polew:

http://www.allegro.pl/item568568924_kolumna_kierownicza_audi_a4_2006r.html

To miałem na oku .

Jak się uda jutro powinna być paczka.

no to ładnie trafiłeś :good:

dzisiaj jeszcze tempo zakodowaliśmy i wsio.śmiga,że hey. :>

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item568568924_kolumna_kierownicza_audi_a4_2006r.html

To miałem na oku .

Jak się uda jutro powinna być paczka.

no to ładnie trafiłeś :good:

dzisiaj jeszcze tempo zakodowaliśmy i wsio.śmiga,że hey. :>

Widze ,że w zakonczonej aukcji zmienił gośc opis i ceny .... fajnie by było gdybym za tyle kupił całośc ... mniam mniam :wallbash:

no szkoda :(

Opublikowano

No to kupione :good::notworthy:[br]Dopisany: 16 Marzec 2009, 17:00_________________________________________________Teraz wystarczy przełożyc manetke od pelnego fisa,bo mam taka u siebie.Dokupic obudowe z miejscem na tempomat i zakodowac i bedzie smigac??[br]Dopisany: 16 Marzec 2009, 17:04_________________________________________________Moze mi ktos podac nr obudowy pod tempomat kolor czarny?I jaka jest orientacyjna cena w aso? :notworthy:

Opublikowano

obudowa dół w ASO pod tempomat około 150zł

Opublikowano

Drogi inetres w ASO.Chyba poszukam na allegro :wallbash:

Opublikowano

no git do tego zeby załozyć tempomat ;)

szkoda ze fisa nie ma :) ale ogólnie cena OK

Opublikowano

Kupilem go.BRak Fisa mi nie przeszkadza,bo mam od swojego.Dobrze rozumuje, ze podejdzie wszystko bez problemow?

Opublikowano

No to kupione :good::notworthy:[br]Dopisany: 16 Marzec 2009, 17:00_________________________________________________Teraz wystarczy przełożyc manetke od pelnego fisa,bo mam taka u siebie.Dokupic obudowe z miejscem na tempomat i zakodowac i bedzie smigac??[br]Dopisany: 16 Marzec 2009, 17:04_________________________________________________Moze mi ktos podac nr obudowy pod tempomat kolor czarny?I jaka jest orientacyjna cena w aso? :notworthy:

na alle to tylko fartem znajdziesz czarną obudowę pod tempo.ja szukałem ze trzy m-ce i nic,w końcu wziąłem się za swoją i wyciąłem otwór pod tempo-ładnie wyszło.jak nie znajdziesz to spróbuj sam,nie takie trudne.[br]Dopisany: 16 Marzec 2009, 19:22_________________________________________________

Kupilem go.BRak Fisa mi nie przeszkadza,bo mam od swojego.Dobrze rozumuje, ze podejdzie wszystko bez problemow?

jak najbardziej :good:

Opublikowano

moduł i tempomat podejdą bez problemu :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...