andreA4 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam, po przeskanowaniu VAG-iem wyszedl ten oto blad : VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 01J 927 156 CP Component and/or Version: V30 01J 1.8l5VT RdW 2011 Software Coding: 00001 Work Shop Code: WSC 00656 Additional Info: 01J927156CP V30 01J 1.8l5VT RdW 2011 1 Fault Found: 17090 - Transmission Range Sensor (F125): Implausible Signal P0706 - 35-10 - - - Intermittent Autko to Audi A4 1.8T z 2002r Problem tkwi w tym ze rano po odpaleniu skrzynia pracuje bez problemu po okolo 10 - 15 minut wchodzi w tryb awaryjny. Przy dluzszej jezdzie okolo (2 godzin) jazdy wraca do normalnego trybu. Podam ze typ skrzyni to FSD 6-cio biegowy multitronic. Z tego co pisze w Vag-u chodzi o czujnik tylko ze w Etce nie moge go znalesc pod ta nazwa - Transmission Range Sensor wiec nie wiem gdzie go szukac. Czy ktos w was moze pomoc w tej sprawie lub wie gdzie sie znajduje ten czujnik i czy mozna go samemu wymienic. Z gory dziekuje i pozdrawiam
fahrenheit Opublikowano 10 Lutego 2008 Opublikowano 10 Lutego 2008 znajduje sie po lewej stronie w skrzyni biegow, prawodobodone przyczyny moga byc: - wtyczka do wielofunkcyjnego transminsion range switch nie jest podpieta lub nie laczy - otwarty lub zwarty do masy przewod plusowy lub - padniety switch mozliwe ze w ktorejs wtyczce jest korozja
Endriu23 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam Podbijam temat. Wyskakuje mi taki oto błąd 1 Fault Found: 17090 - Transmission Range Sensor (F125): Implausible Signal P0706 - 35-00 - - Intermittent Niby nic się nie dzieje oprócz włączania się od czasu do czasu trybu awaryjnego. Auto z dwa razy nie chciało mi przez to odpalić. Raz zauważyłem że biegi na wyświetlaczu wolno przeskakiwały czy też np. przerzucałem bieg na N a na wyświetlaczu mi sie on nie podświetlał. To samo było z P. Da radę to jakoś to w sensownych pieniądzach naprawić? Mechanik zajmujący się skrzyniami przez tel stwierdził ze może być to sterownik a raczej jakiś bezpiecznik który sie w nim znajduje. W optymistycznym wariancie koszt waha się w granicach 1600zł netto i tu niby będzie mechanik wymieniał bezpiecznik. Jak padł całkowicie sterownik to wymiana jego równa się kosztowi 2400zł oczywiście również netto. Z góry dzięki za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi