adrian009 Opublikowano 21 Września 2006 Autor Opublikowano 21 Września 2006 kup wersję na transoptorach KKL z kabelkiem OBD I i OBD II, a będziesz mógł diagnozować swoje auto oraz auta starsze aż do rocznika 2004. Wiem...Niech bedzie, kupie wersje KKL...ale ciagle chcialbym wiedziec ktora wersja, na max 232 czy na transoptorach, jest "lepsza" jesli mozna tak powiedziec? Pytanie z czystej ciekawosci
ciku Opublikowano 22 Września 2006 Opublikowano 22 Września 2006 Ja uzywam rowniez wersji 311-2 i VAG USB KKL line (2 linie K)+kabel OBD2 +kabel piny. Wedlug mnie smiga znakomicie. usunięty tekst o nielegalnym softwarze
pablo78 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Mam pytania do wersji 311.2. Połączyłem sie dzisiaj z autem i sprawdzałem poszczególne sterowniki. Nie było problemu z odczytem 01- silnik 03- abs 15-airbag 17-wskaźniki. Natomiast nie mogłem się połączyć z innymi sterownikami 35-centralny, 56-radio, 25-immobilaiser (choć akurat do 25 czytałem na forum że trzeba wejść przez 17). 1 pytanie: Co jest powodem braku mozliwości odczytania danych ze sterowników? Podczas skanowania (auto-skan) po pokazaniu błędu pierwszego sterownika (01) wyskakuje mi błąd (This funkcion requires VAG-COM to be Registered and activeted. Please contact the autor for activation code).Poczym program zakańcza skanowanie. Usuwałem dodatkowo z pliku AUTOSCAN.TXT sterowniki których może nie być w moim aucie, ale 03 napewno mam. 2 pytanie: Dlaczego nie może mi przeskanować sterowników? 3 pytanie: Skoro twierdzicie że to pełna wersja to dlaczego jest nieaktywne okno funkcji dodatkowych. Program ściągnąłem z Rosstecha, fejs viaken KKL i zestaw kabli. Pozdro
pre_pl Opublikowano 21 Stycznia 2007 Opublikowano 21 Stycznia 2007 odpowiedzi na Twoje pytanie : http://www.ross-tech.com/vag-com/vag-functions.html 2 - shareware nie robi auto-scanu 3 - kto twierdzi, że to pełna wersja ? To jest shareware, który ma swoje ograniczenia (ale jest za darmo i możesz go legalnie używać) odpowiedzi na pytanie 1 : auta przed 1997 moga nie miec modułu 35 połączenie do radia także nie działa ze wszystkimi modelami ( http://www.ross-tech.com/vag-com/audi_issues.html#Radios )
pablo78 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Dzięki za info. Widzę że masz ten temat świetnie opanowany. Pozdrawiam.
szogun0 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Opublikowano 22 Stycznia 2007 no i w tym roczniku (1996) do Immobilizera wchodzi się na pewno przez 25, a nie przez Licznik (17).
pablo78 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Opublikowano 22 Stycznia 2007 no i w tym roczniku (1996) do Immobilizera wchodzi się na pewno przez 25, a nie przez Licznik (17). Podłącze się jutro przez 409-1 i może na tym coś pokaże.
Rekomendowane odpowiedzi