zielony04 Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Witam od jakiś 2 lat jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu zimmermann (gładkie) + ferodo ds Ostatnio przymierzam się do wymiany klocków oczywiście też na ferodo ds ( ponieważ ta konfiguracja rozwiązała moje wcześniejsze problemy z krzywymi tarczami) I ku mojemu zdziwieniu przy podejściu typowo książkowym to tarcze też nadają się do wymiany. Dlatego mam pytanie do posiadaczy powyższego zestawu -co ile zmian klocków zmieniacie tarcze ?????
Dev Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 wszystko zalezy od tego jak masz rozłozone siły hamowania na aucie jak słaby tył automatycznie przód dostaje po garbie trudno jest jednoznacznie okreslic czas zuzycia, to zalezy od wielu czynników zwykle jest tak ze po jednym kpl klocków tarcze nie trzymają już swoich nominalnych wartosci
zielony04 Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Opublikowano 22 Maja 2011 hmm w takim razie będę na klockach jeździł do blachy i kupię cały komplet ( nie mam czujników a klocki tak się zużywają ze chyba trzeba je całkowicie zdemontować aby ocenić ich stan) :naughty:
cabriofan Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 :hi:Sam jestem ciekaw żywotnosci O.Z. ,bo własnie montuję cały pakiet z klockami O.Z.
Dev Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 same klocki tOZ-ta o nic ciekawego produkuje je Saxid zreszta jak pojezdzisz to bedziesz wiedziec co są warte
cabriofan Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 same klocki tOZ-ta o nic ciekawego produkuje je Saxid zreszta jak pojezdzisz to bedziesz wiedziec co są warte Tomik a jakies opinie użytkowników,piszczą czy cos innego?
Dev Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 jak sie je przypali to smierci spalona gumą dziwne to troche... :mysli:
Rekomendowane odpowiedzi