Gość Rav Opublikowano 19 Września 2006 Opublikowano 19 Września 2006 Moze to glupie pytanie,ale to moje pierwsze auto z klimatroniciem.Mam problem z czujnikiem cisnienia i jego podłaczeniem(osobny temat na forum),jak i jednym z przewodów. Stąd moje pytanie,chciał bym używac nawiewu,ale niechciał bym przez przypadek załaczyc klimy,aby nie trafiło sprężarki bez gazu jak bedzie chodzic układ.Czy można jakos odłaczyc sprężarke lub czego nie wciskac na panelu klimatronica,czy moze poprostu wystarczy jakis bezpiecznik wyjac.Bede wdzieczny za wszelkie sugestie i pomysły.
Gość zdeniu Opublikowano 19 Września 2006 Opublikowano 19 Września 2006 klime (sprężarke) możesz włączyć tylko sam - naciskając przycisk z gwiadką - 1 - naciskając przycisk obiegu zamkniętego - 2 - naciskając przycisk odparowania przedniej szyby - 3 jeżeli nie naciśniesz żadnego z tych przycisków to klima się nie włączy
piurko Opublikowano 20 Września 2006 Opublikowano 20 Września 2006 aby nie trafiło sprężarki bez gazu jak bedzie chodzic układ Jeśli nie masz gazu to klima się nie włączy, odpowiada za to presostat. Tak jak w lodówce :mrgreen: sprężarka pompuje i kiedy uzyska max ciśnienie presostat wyłączy agregat a jak brak czynnika to nie załączy sprężarki. Jeśli coś pokręciłem to poprawcie :mrgreen: :razz:
nuszek Opublikowano 20 Września 2006 Opublikowano 20 Września 2006 Tak, ale kolega pisze, że nie ma podłaczonego czujnika ciśnienia, a wtedy nie wiadomo jak się zachowa komputer, może wysterować sprężarkę, najlepiej odłączyć przewody od sprzegła przy sprężarce.
adadur Opublikowano 20 Września 2006 Opublikowano 20 Września 2006 klime (sprężarke) możesz włączyć tylko sam - naciskając przycisk z gwiadką - 1 - naciskając przycisk obiegu zamkniętego - 2 - naciskając przycisk odparowania przedniej szyby - 3 jeżeli nie naciśniesz żadnego z tych przycisków to klima się nie włączy Mam już ten nowszy klimatronic i tu najbezpiecznie było by wcisnąć bezpośrednio tryb ECON.
Gość Rav Opublikowano 21 Września 2006 Opublikowano 21 Września 2006 3 odpowiedzi i każda inna. :roll: moze cos jeszcze ktos mądrego napisze. :mrgreen:
Pikuś Opublikowano 21 Września 2006 Opublikowano 21 Września 2006 Rav, a ja napisze tak: jesli Ci sie nie wswieci gwiazdka to klima nie chodzi.
Gość Rav Opublikowano 21 Września 2006 Opublikowano 21 Września 2006 dzieki za odpowiedzi dzis udało mi sie zrobic przewód gumowy,a raczej jego nakretke,przy pomocy tokarza.I teraz zostaje tylko sprawdzic szczelność i nabic gazem. pozdrawiam
bronson Opublikowano 22 Września 2006 Opublikowano 22 Września 2006 jak nie masz podlączonego presostatu to klima (sprężara) ci się nie wlączy... mi po wymianie rozrządu zapomnieli podlączyć to za diabla sprężara się nie wączala chyba że podączylem sprzęgielko do aku na krótko
Rekomendowane odpowiedzi