Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Elektryczne szyby - czy tak powinno być?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Gdy zgaszę samochód z opuszczonymi szybami i po chwili odpalę to szyby się zamykają, czy tak powinno być? :mysli: Mam z tymi szybami taki problem że nie chcą same jeździć po krótkim naciśnięciu przycisku:naughty: i szukam przyczyny.

Opublikowano

Próbowałeś zrobić jeden ruch na dół i do góry bez przerwy. Ja tak mam jak odepnę napięcie podczas gdy szyby mam lekko uchylone wtedy dojeżdżam do góry na ręcznym, następnie do samego dołu i potem do góry. Następny cykl już jedzie w automacie. Wydaje mi się że pod odpięciu zasilania poprostu nie wie w jakim położeniu jest szyba i trzeba dojechać ręcznie do położeń krańcowych na dole i góry. To samo z szybą pasażera.

Opublikowano
  • Autor

Tak próbowałem ale nie o to mi chodzi :confused4: Pytanie jest proste czy szyby się mają same zamykać po odpaleniu? :wallbash:

Opublikowano

Sprawdzę rano jak będę z pracy wychodzić. Masz jakiś alarm? Może fabryczny? Elektryczne sterowanie szybami tylko z przodu czy przód i tył?

Opublikowano
  • Autor

Alarm fabryczny a szyby tylko przód :hi:

Opublikowano

Ja nie mam fabrycznego ale rano sprawdzę jak jest u mnie i dam znać :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Nikt nie wie ? :wallbash:

Opublikowano

Robiłem testy i powiem tak, dopóki nie zamknę z pilota samochodu to szyby zawsze są w tej pozycji co ustawię. Otworzyłem okno, zapalałem autko i gasiłem, otwierałem drzwi i zamykałem, nic nie miało wpływu na samoistne zamykanie okien. Dopiero gdy zamknąłem samochód a były otwarte szyby to wtedy się zamykają same.[br]Dopisany: 25 Maj 2011, 20:43_________________________________________________Acha i jeszcze jedno bo zapomniałem dodać że mam autoalarm dołożony, może przy fabrycznym jest inaczej :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Ok, Dzięki :wink4:

Opublikowano

Nie ma sprawy, co mogłem to sprawdziłem ale jest tu pełno kolegów którzy mają fabryczny alarm. Może jednak pomogą Ci :naughty:

Opublikowano

małe pytanko czy to zamykanie jest takie jakby skokowe czy normalnie się zamykają. U mnie miałem skokowe i też nie wiedziałem co jest grane okazało się że silniczek pomału mówi papa( tylko że ja mam szyby dokładane) wymieniłem silniczek i jest ok

Opublikowano
  • Autor

Szyby się zamykają płynnie do końca.

Opublikowano

Elegancko jada do końca :naughty: Mam fabryczny alarm i nie mam czegoś takiego, że się same zamykają :kox:

Opublikowano

W poprzedniej audi miałem 4 el. szyby i fabryczny alarm nic takiego o czym piszesz się nie działo.

Opublikowano
  • Autor

Tak właśnie myślałem, coś jest nie tak :rolleyes:

Opublikowano

ja mam fabryczny alarm i mam tak samo ze przy uchylonych szybach jak zapalam auto lub zamykam go kluczykiem to szyby ida do gory,ale u mnie wogole sa DZIWNE RZECZY np jak otworze drzwi kluczykiem zegary zapalaja sie automatycznie tzn.ich podswietlanie,czasami jak zapalam auto szyber sam sie uchyla chociaz jest w pozycji zamkniety

Opublikowano

no ja z tymi szybami mam podobnie :decayed: zostawię otwarte i zamknę samochód z kluczyka a nie z pilota i znowu otworze, włożę kluczyk do stacyjki przekręcę żeby się zaświeciły wszystkie kontrolki na zegarach a szyby jadą w górę :naughty: No ale u mnie też jakaś heca chyba z tą elektroniką jest bo jak zamknę samochód to mi się szyber otwiera :wallbash: aż musiałem bezpiecznik od niego wyjąć żeby mi ktoś czegoś nie ukradł :gwizdanie:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

podepnę się pod temat z takim pytaniem, jak "unieruchomić" elektryczne szyby po wyjęciu kluczyka ze stacyjki?

problem polega na tym, że wychodząc z samochodu nieraz zdarzyło mi się nacisnąć przycisk od szyb, które poleciały na dół. pół biedy, gdy się to zauważy, gorzej jeśli nie zwróci się na to uwagi i szyby zostaną opuszczone gdzieś na mieście.

Opublikowano

możesz zakodować w centralnym zamku opcję że po wyciągnięciu kluczyka i otwarciu drzwi możesz lub nie można otwierać szyb.

Opublikowano

Tzn. w praktyce? VAGiem?