Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AJM] Przewody spryskiwacza tylnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Tak ja w temacie, mam pytanie którędy idą przewody spryskiwacza tylnego?

Może ktoś pomoże?

Dodam,że ostatnio regenerowałem tylną wycieraczkę i po jej montażu zauważyłem, że cieknie mi płyn do spryskiwaczy z lewej strony tak na połowie progu z otworu "konserwacyjnego".Nie wiem jak się do tego zabrać?czy idą one w progu czy na wierzchu(dywaniki suche)-może ktoś już to przerabiał?Tylny spryskiwacz spłukuje szybę ale ze znacznie zmniejszonym ciśnieniem co jest normalne ze względu na przeciek.

Pozdrawiam!

Opublikowano

przewód do tylnego sprysku wychodzi ze zbiorniczka płynu, przez podszybie (lewa strona). Następnie zawija się pod pod lewy podnóżek kierowcy i idzie progiem przez drzwi kierowcy i pasażera, aż do tylnego lewego błotnika i przez złącze kablowe wchodzi do tylnej lewej klapy.

Opublikowano

miałem dokładnie to samo - po włączeniu spryskiwacza leciało z otworu pod autem mniej więcej pod słupkiem środkowym (właśnie po regeneracji mechanizmu - pewnie zatkana zatarta rurka spryskiwacza spowodowała ciśnienie w przewodzie i rozpięcie przewodu płynu spryskiwacza przy lewej nodze kierowcy).

Zajrzyj tu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=2593.0 - zrobiłem dokładnie to co opisane i się okazało że mam super nasączoną wykładzinę pod nogami :-).

Musisz zdjąć tę osłonę po lewej, zajrzeć między kable i pewnie Ci się też rozpiął czarny wężyk - zepniesz, podniesiesz wykładzinę i wysuszysz i będzie ok :-)

Opublikowano

rurka złamana do naprawy za dyszą :cool1:

Opublikowano

Kolego Lakee wieeeelkie dzięki!

Trafiłeś w same sedno :naughty:.

Mój przypadek okazał sie klonem Twojego :wink4:

Połączyłem przewodzik,wysuszyłem dywanik(dwa dni sobie na to dałem+trochę browarków :>)no i wszystko chodzi aż miło.

Pozdrawiam!

Opublikowano

No to super :-)

Nic tak nie cieszy jak samodzielna naprawa po przeczytaniu tutaj porad :-)

Opublikowano

musisz jeszcze tą rurkę naprawić bo sytuacja będzie się powtarzać :wink4: